Nestartuje-při 4500 ot. začne přeskakovat jako při 6500.
Moderátor: Moderátoři
Re: Nestartuje-při 4500 ot. začne přeskakovat jako při 6500.
no dobre ale me zajima proc je v tom nouzovem rezimu a me zadna kontrolka nesviti
- Reklama
kontrolka motoru musí svítit? já ted jezdil se služební octávkou, 1.9 TDi. občas taky spadne do nouzáku (vubec netáhne) a kontrolka se mě žádná nerozsvítí ale tam ten problém vyřeším tím, že motor vypnu a znova nastartuju
VeBe 2.0 16V CD, rv. 1996
nevite cim jsou ovladane magneticke ventily podtlaku? co jsou za egr ventilem jestli klapou nebo lambdou?
Jsou ovládaný řídící jednotkou motoru hranatým signálem.tzv střídou.
Majky - vyměň nebo nech zavařit svody, oprav/vyměň nebo vyhoď ten EGR a nahraj do ECU původní mapy (origo soft, ne ten chiptuning, na atmosfericky plneněmém motoru ti stejně přidá nula nula prd).
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
-
Mal som ten isty problem ze mi ju pustalo len do 4500otacok. Najprv som myslel ze je zle tesnenie pod hlavou lebo tamat fukal vzduch, ale nebolato hlava ale zle tesnenia vyfuku a lambda sonda. Tym ze boli zle tesnenia na vyfuku zle odvazdalo plyny, ktore sa miesali a dusili motor a preto nepusatlo do vacsich otacok. Uz to mam spravene a ide dobre.
vyfuk mam cely novy i zavarene svody a stale nevim co to muze byt
Zdravím Vás tady všechny ve spolek Opláci. Jelikož mám za sebou vlastní autoservis jako koníčka a v Oplech znám takřka každou tepnu ( sám mám vectru A, vectru B, astru F) nevydržel jsem to a regnul se tu. Rád odpovím i na tohle téma na tomto fóru. Minulý týden jsem přesně tuto závadu s naprosto jasně takto projevovanými stavy řešil a servis opel to švihnul na odhad 3.000 Kč. Špatně! Cuká to ve 4.500 ot jak by tam byl omezovač? Občas špatné starty? Třeba jen někdy? Jinak vše v pohodě? Detekce závady "0340" - čidlo vačky? ANO!!! (čidlo kliky to není !!!) JENŽE!!! Stačí konektor po sundání plastové lišty nad svíčkama rozpojit, pořádně opatrně naplnit na chvíli kontaktolem, lehce oškrábat a vysušit hadříkem, protikonektor prostříknout a vše dát zpět. Díky nízkým napětím které přes konektor tečou je velmi náchylné i na sebelépe vypadající "čistotu" a impulzy nepřevádí! Dvě auta za posledních 14 dní teď lítají po Praze jak střelený a nestálo to ani KAČKU !!!
Zdravím Vás tady všechny ve spolek Opláci. Jelikož mám za sebou vlastní autoservis jako koníčka a v Oplech znám takřka každou tepnu ( sám mám vectru A, vectru B, astru F) nevydržel jsem to a regnul se tu. Rád odpovím i na tohle téma na tomto fóru. Minulý týden jsem přesně tuto závadu s naprosto jasně takto projevovanými stavy řešil a servis opel to švihnul na odhad 3.000 Kč. Špatně! Cuká to ve 4.500 ot jak by tam byl omezovač? Občas špatné starty? Třeba jen někdy? Jinak vše v pohodě? Detekce závady "0340" - čidlo vačky? ANO!!! (čidlo kliky to není !!!) JENŽE!!! Stačí konektor po sundání plastové lišty nad svíčkama rozpojit, pořádně opatrně naplnit na chvíli kontaktolem, lehce oškrábat a vysušit hadříkem, protikonektor prostříknout a vše dát zpět. Díky nízkým napětím které přes konektor tečou je velmi náchylné i na sebelépe vypadající "čistotu" a impulzy nepřevádí! Dvě auta za posledních 14 dní teď lítají po Praze jak střelený a nestálo to ani KAČKU !!!
zdravim jak poznam ktery snimac otacek je v haji ?? pri nastartovanem motoru jsem rozpojil snimas vacky tak motor chcipnul po opetovnem spaaatnem nastartovani sem rozpojil snimac kliky a motor nechcipnul takze je to cidlo mimo provoz je to tak???
dik za odpoved peknou nedeli Pančo
dik za odpoved peknou nedeli Pančo
uceny z nebe nespadl