Spotřeba s automatem
Moderátor: Moderátoři
Re: Spotřeba s automatem
Tak průjezd nedělní Prahou na letiště a zpět celkem za 8 l/100km. Takže mimo zácpy to vypadá OK.
- Reklama
Naposledy upravil(a) miki11 dne 07 úno 2012, 23:44, celkem upraveno 1 x.
Aha, tak to jsem netušil, že bude někoho obtěžovat, že sem píšu postřehy s novým autem.... zvláštní fórum... člověk by čekal, že ve vláknu "Spotřeba s automatem" můžu diskutovat o spotřebě s automatem.
Už se musím smát, proč pořád řešíte spotřebu jestli to auto žere 6,2l nebo 8l a jestli to je normální. Dělejte si poznámky kolik litrů natankujete za rok, km, km ve městě atd. a vyjdou Vám reálná čísla. Každý jezdí jinak a tudíž plus mínus 2litry jsou buřt. Stejně máte spotřebu jak anorektická modelka, kupte si V6 a budete opět normální nebo snad nemorální
..............................................
Opel Insignia Cosmo sedan
V6 2.8 4x4 (260PS) automat r.v. 2009
Opel Insignia Cosmo sedan
V6 2.8 4x4 (260PS) automat r.v. 2009
miki11 píše:Nezlob se na mě Vlkodlak, ale máš stupidní pořád dokola otázky ohledně spotřeby. Motor do 10 000km bude jistě žrát více a to ví skoro každej.... A ty furt řešíš spotřebu, když máš najeto kolem 500 km.....
Až najedeš 10 000km potom napiš spotřebu
Nechtěl jsem do této debaty vstupovat ale musím souhlasit že spotřeba padne po 10 000 km
Vlkodlak, myslím, že každý postreh a každý dotaz je v pohode.
ale osobne mám 5-ty opel za sebou od roku 2003 a vždy po 10-15tisíc spotreba ide dolu min o pol litra. Takže určite ju nemeraj prvé stovky kilometrov.
Navyše by si nemal jazdiť prvé kilometre ustálenou rýchlosťou ale často meniť rýchlosť a častejšie radiť. (toť poznámka z minulých manuálov k vectrám 1.9DTH a 2.2DTI). V novom to sice už nie je, ale keď vidím,že buzerátor ukazuje preradiť na 6-ku a mne sa zdá, že motor ide optimálne ešte stále na 4-ke tak idem na 4-ke. to znamená samozrejme vyššiu spotrebu ale tak to je.
Je mi jasné a správne si napísal, že máš automat a teda auto si trochu robí čo chce, ale do určitej miery ho môžeš ovplyvniť.
Na inom fore trápil borec Astru po najazdení 100km na 6-ke 60-kou do kopca a zdalo sa mu divné, že auto žere cez 10litrov. Neboj ono to fakt pôjde dole.
Na jednej z Vectier som mal dokonca extrémnu spotrebu oleja - prvých 30000km som dolial 2 litre. Na reklamáciu mi samozrejme argumentovali spotrebou v knižke 0,1l na 1000km, t.j. 3 litre na 30000km. Ale po prvej výmene "jak když utne" a do 150 ani kvapka. Rovnako na ďalších 3-och autách ani kvapka. Tak oproti Superbu, ktorý v teste na 12l vymennených zožral ďalších 6 na doliatie máme zase my navrch.
ale osobne mám 5-ty opel za sebou od roku 2003 a vždy po 10-15tisíc spotreba ide dolu min o pol litra. Takže určite ju nemeraj prvé stovky kilometrov.
Navyše by si nemal jazdiť prvé kilometre ustálenou rýchlosťou ale často meniť rýchlosť a častejšie radiť. (toť poznámka z minulých manuálov k vectrám 1.9DTH a 2.2DTI). V novom to sice už nie je, ale keď vidím,že buzerátor ukazuje preradiť na 6-ku a mne sa zdá, že motor ide optimálne ešte stále na 4-ke tak idem na 4-ke. to znamená samozrejme vyššiu spotrebu ale tak to je.
Je mi jasné a správne si napísal, že máš automat a teda auto si trochu robí čo chce, ale do určitej miery ho môžeš ovplyvniť.
Na inom fore trápil borec Astru po najazdení 100km na 6-ke 60-kou do kopca a zdalo sa mu divné, že auto žere cez 10litrov. Neboj ono to fakt pôjde dole.
Na jednej z Vectier som mal dokonca extrémnu spotrebu oleja - prvých 30000km som dolial 2 litre. Na reklamáciu mi samozrejme argumentovali spotrebou v knižke 0,1l na 1000km, t.j. 3 litre na 30000km. Ale po prvej výmene "jak když utne" a do 150 ani kvapka. Rovnako na ďalších 3-och autách ani kvapka. Tak oproti Superbu, ktorý v teste na 12l vymennených zožral ďalších 6 na doliatie máme zase my navrch.
Ahoj všem,přidám své poznatky ze spotřebou na vozech Opel . Mám Insignii Cosmo 2.0 CDTI automat 96kW ,najeto asi 140000km. Používám ji na jízdy po okrese a dost velkou část na jízdu ve městě. Momentální spotřeba je 6,6L ,v létě s klimou do 7,0 L
Opel Vectra 2.0 CDTI man. naj asi 230000km se spotřeba pohybuje kolem 6.0 L/100km .
Na Insignii zvažuji chip na 118kW má s tímto někdo dobrou zkušenost ???
Opel Vectra 2.0 CDTI man. naj asi 230000km se spotřeba pohybuje kolem 6.0 L/100km .
Na Insignii zvažuji chip na 118kW má s tímto někdo dobrou zkušenost ???
Zdravím, omlouvám se za trochu offtopic, ale nemá tu někdo motor 2.0 CDTI se 120 koňmi? Za kolik to případně jezdí? Tady http://www.tipcars.com/magazin-opel-ins ... -6339.html jsem se dočetl,že Opel uvádí jen 3.7, chci údaj od reálného uživatele. Díky moc
ako na taku spotrebu zabudni, jedine žeby ti to stalo pred domom, alebo v garazi. Inak ju nedosiahnes. tie casy ked uadavana spotreba bola aj realna su uz davna minulost.
ked nechces jazdit ako dochodca tak si 2l pridaj...
ked nechces jazdit ako dochodca tak si 2l pridaj...