Zdravím, mám Antaru (r.v. 2007) 4x4 cosmo (70 000 km najazdené) a som s ňou zatiaľ spokojný. Akurát na vyššiu spotrebu si treba zvyknúť

. S "ľahkou nohou na plyne" pri dlhších tratiach sa pohybuje na úrovni cca 9,2 - 9,8 l / 100 km. Mestská prevádzka cca 10 - 10,5 l. Na starej antare veľmi absentuje 6 prevodový stupeň ktorý, by mal na faceliftovej antare pomôcť k zníženiu spotreby. Po cca každých cca 500 - 800 km sa zapne systém filtru pevných častíc, ktorý vstrekuje viac paliva tak aby sa spalinovody prečistili a vtedy treba počítať s enormne vysokou spotrebou cca 15 - 20 l / 100 km. Taktiež je dosť badateľný úbytok výkonu pri zapnutej automatickej klimatizácii. Inak som dá sa povedať v celku spokojný a nevyskytli sa žiadne nedostatky či poruchy (aspoň zatiaľ). Jazda je komfortná a ak recenzie faceliftovej antary neklamú, tak zníženie hluku v interiéry (na starej antare je to i tak v pohode oproti takej škode octavia napr.) a 6 - stupňová prevodovka spolu s ďalšími vylepšeniami ako nastavenie podvozku, automatická parkovacia brzda, prispejú k i tak už vysokému komfortu jazdy, preto i keď som novú antaru ešte neodskúšal, tak po skúsenosti so starou by som Vám ju asi doporučil každopádne.