Filtr pevných částic DPF

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Kimi
Příspěvky: 17
Registrován: 18 lis 2010, 19:39
Bydliště: Liberec

Filtr pevných částic DPF

Příspěvek od Kimi »

Ahoj všem,
měl bych pár otázek ohledně filtru pevných částic. Jak je to s životností DPF??? A až jednoho dne "zařve" jaké jsou možnosti??? Mám 1.9 (110kw) r.2006, najeto 155tis.
A pak ještě další věc. V "chytré knize" píšou, že při vypalování filtru bliká kontrolka žhavení. To jsem zaregistroval jen jednou asi před 20tis. km. Od té doby to neblikalo, ale někdy to asi vypaluje, protože po vypnutí motoru je slyšet "cvakání" z pod auta, jak výfuk chladne z vyšší teploty. Dá se ta signalizace kontrolkou žhavení popř. navolit přes diagnostiku??? Díky David.
Reklama
 

Uživatelský avatar
megabeda
Příspěvky: 269
Registrován: 28 kvě 2009, 09:58

Re: Filtr pevných částic DPF

Příspěvek od megabeda »

Ahoj, většinu odpovědí najdeš tady: https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php ... ilit=filtr

Jinak životnost není nijak striktně dána. Osobně odhaduji cca 250.000 km. Při vypaování filtu v zádném případě kontolka hžavení nebliká. Toto se děje pouze v případě, že je filtr zanesený a je nutná jeho bezpodmínečná regenerace. Typické v případě jízdy na krátké vzdálenosti v zimním období. Vypalování DPF není nikde (kromě zvýšené spotřeby) vidět.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“