Existuje způsob, jak vymontovat baterku a zamknout auto?
Moderátor: Moderátoři
Re: Existuje způsob, jak vymontovat baterku a zamknout auto?
po přečtení tohoto vlákna jsem to šel zkusit taky, tedy bez sáhnutí na akumulátor a zamčel jsem se uvnitř na pojistku a s čudlem nejde hnout, tedy z auta se ven nedostanete jinak než to opět dálkou odemčít, takže pojistka funguje. A v tom mě napadlo, jestli mi vůbec funguje zámek v kufru, tedy otevření klíčem, protože já tam klíč nikdy nestrkal, stejně tak na Vectře. No jistě, na obou autech zámky zatuhlý a klíč šel zastrčit jen dopoloviny, hlavně že si vesele zamykám na pojistku. No vazelínou na několikátý pokus se mi podařilo klíč dostrčit až nadoraz, s další dávkou vazelíny a trpělivosti se mi povedlo i se zámkem otočit a zámek tak opět uvést do provozu.
Nevím, zda to s tím souvisí, ale od té doby mi v omeze nefunguje střešní svítilna při otevření dveří a jednu chvíli nešlo zamknout na pojistku, jen na první polohu. Při odemčení dálkou nebo klíčem se však normálně rozsvítí a postupně zhasne. Neví někdo kde je chyba?
Nevím, zda to s tím souvisí, ale od té doby mi v omeze nefunguje střešní svítilna při otevření dveří a jednu chvíli nešlo zamknout na pojistku, jen na první polohu. Při odemčení dálkou nebo klíčem se však normálně rozsvítí a postupně zhasne. Neví někdo kde je chyba?
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
- Reklama
Pěkně mě štve, že jsem si tohle vlákno nepřečetl dřív, než jsem na dvakrát zamknul, vyndal baterku a zabouchnul kapotu. Aspoň že se podle vás dá prolézt kufrem. Tak až se mi podaří zprovoznit zámek tak se pokusim protáhnout. Teda jestli se mi povede odklopit sedačky. Achjo
Tak to vypada že mám na kufru jinej zámek, takže jsem v pr....
To jako že když strčíš klíč do dveř,tak je neodemkneš?U kufru se nediví,.tam jsem zámek demontoval a dal tam velký černý knoflík.Ale dveře musí jít otevřít bez proudu.
Přesně tak. Jak na dvakrát zamkneš, tak bez proudu neodemkneš. Ale problém jsem už vyřešil. Demontoval jsem přední mřížku, ručně jsem zatáhl za lanko a otevřel kapotu motoru
- jirkatravna
Chlapi, mám Omegu už 6 let a ještě jsem si nevšiml že má zámek nějaké 2 polohy. Poslední dobou se mi totiž baterka svévolně vybíjí a tak jsem si pod kapotu namontoval bateriový vypínač a zamykám klíčem. Zámek v kufru samosebou nejde. Zatím jsem se ještě nevypekl, tak doufám že se to nikdy nestane. Jak je to tedy s těmi polohami ???????
Opel Vectra C 1.9 CDTi 88Kw, Tmavě modrá metalíza
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a nebylo by jednodušší koupit novou baterii pokuf je tato už KO
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
No,méně známá poloha je 71-to zn:klasická 69 a k tomu 2 prsty v pr...jirkatravna píše: Jak je to tedy s těmi polohami ???????
Nebo kterou si myslel
- jirkatravna
Miro píše:a nebylo by jednodušší koupit novou baterii pokuf je tato už KO
Nejde o baterii, baterie je 2 roky stará a je v dobré kondici i alternátor mám nový dobíjí dobře. Jen když nechám auto stát 4 dny bez pohybu tak se baterka vybije. Pokud ji odpojím tak pak nastartuji vždy. Mám někde vadu v el.instalaci a vybíjí mi to.
Opel Vectra C 1.9 CDTi 88Kw, Tmavě modrá metalíza
si vem multimetr a proměř kontakty vytažené každé pojistky a zjistíš, který okruh dělá problémy.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001