Ventilátor
Moderátor: Moderátoři
Re: Ventilátor
ten ventilátor je uložen v boxu a je to rozděleno na dvě části a ty musíš sundat tu spodní část která drží na 7 šroubech a na 2 západkách. a ještě musíš demontovad ofuk nohou, ten drží jeden šroub ze spod na ventilátoru a pak vitahnot ven ( de to docela blbě)
2,2 DTI
baum@atlas.cz
baum@atlas.cz
- Reklama
ajajaj!!! tak to bude maso!doufám, že tam nebude zavazet ten držák na šuplík kterej je tam na tvrdo k palubce! a po vytažení se prostříkává ta osička co točí ten rotor a ty ložiska že? nebo ještě něco? díky moc za radu:)zítra na to vletím.držím si palce:)
aš to vyndaš tak to skus ještě vyfoukat vzduchem, protože je tam dost uhlíku a pak vem líh a skus trochu očístit komutátor na rotoru (použí uchoštoury, jen je ale navlchči) a koukni se jak vypadaj uhlíky a jestli se tam nezasekávaj, já je měl asi tak 1cm dlouhé a uš dost netlačili na komutátor a byl i dost opotřebený komutátor a díky tomu mi někdy šel a nešel. Pak vem nějaký olej a promaš osičky rotoru ( ale ať ti to zbytečně neteče do vynutí). Ale jak sem uš psal je to jen dočasně a stejně ho budeš muset po krátkém čase vyměnit
2,2 DTI
baum@atlas.cz
baum@atlas.cz
tak teprve včera jsem se do toho pustil!čekal jsem práci jak říkáte tak na půl hodky ale dělal jsem to víc jak dvě hodiny protože přístup fakt strašnej!!!uhlíky vypadaj dobře ale ten rotor jde docela těžko!!zkusím to teda vyfoukat a vedéčko teda ne ?
to vedéčko nebude asi to pravé ale můžeš to skusit (chtělo by to něco z vyší mazivistí)
2,2 DTI
baum@atlas.cz
baum@atlas.cz
tak jsem to vyfoukal,potapkal komutátor a osičky lihem a nic jinýho než VD nemám:)jedině olej na vaření ale to asi taky nebude ok:)ale už ted bez VD je ta rotace o poznání snažší..ještě to teda stříknu a myslím a doufám že aspon na tuhle zimu to vydrží... jo a dá se to vyzkoušet že to napojím na zásuvku bez toho aniž bych to musel nasadit?nerad bych se jebal s instalací zpět a zjistil že nejede!
připoj to na tu zásuvku v autě a tu zásuvku přišroubuj protože se stává ze ty kontakty nedosedaj a bude ti to zlobyt a pak to skus stupeň po stupeni spouštět a nech to trochu proběhnout a bacha na prsty
2,2 DTI
baum@atlas.cz
baum@atlas.cz
zkoušel jsem to jen tak na rychlovku a vypadá to že ta zásuvka fakt blbě drží takže se to ani nehlo...až budu v garáži tak se do toho zase pustím.zvláštní je,že zásuvka je kratší než otvor ve veňtasu.jako by tam nepasovala ale nevybavuju si, že bych tam vypojoval ještě něco jinýho, takže se nemám kde seknout(snad).Po promazání tím VD se točí fajn a lehce..myslím že to půjde..zatím dík a dám zase vědět
tak dobrá zpráva,ventilátor je naživu.mám ho tam asi 10 dní a jede bez problému a ani nevrzne:)chtěl jsem Vám pánové poděkovat za dobrý rady které ho zase aspoň na chvilku přivedli k životu..teď v těch mrazech by se jezdilo fakt blbě bez topení:) díky čaute
zdravím. Dnes jsem si usmyslel vyčistit svépomocí klimatizaci a během procesu se mi najednou odpojil ventilátor (a tím pádem i klima). čištění jsem dělal pomocí spreje umístěného do kabiny, nikoli stříkáním k ventilátoru. Pojistka je v pořádku, i přesto jsem ji zkusmo vyměnil, bez úspěchu. Větrák se neprojevoval pískavým zvukem. Dle rad ve zdejším vlákně jsem šel zkusit s ventilátorem točit a nevypadá, že by byl přidřený, po roztočení udělá několik otáček.
Nemohlo dojít k preventivnímu odpojení třeba vlivem vybití baterky pod určitou mez?
Nemohlo dojít k preventivnímu odpojení třeba vlivem vybití baterky pod určitou mez?
GTS