Nejede a jakoby se dusí
Moderátor: Moderátoři
Nejede a jakoby se dusí
Ahoj. Mám Corsu 1.2 33kw. Včera začala blbnout..Nejede nevím proč na přidání plynu skoro nereaguje.. Tak jsem se chtěla zeptat kde najdu váhu vzduchu.. protože jinak přítel skontroloval vše a už nás nic jiného nenapadá.. Díky za radu..
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejede a jakoby se dusí
vaha je připojena na trubce od vzduchoveho filtru ke klapce.. někde v puli nebo hned za filtrem.. je to jedina věc do ktere jdou draty na te trubce na saní..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
-
Začít se musí diagnostikou-může to být i zapalovací lištou svíček-měl jsem něco podobného jeden válec špatně pálil a když se přidalo tak to škubalo ( jenže já mám 4válec Vectru-takže to nebylo tak znát).Problém je v tom,že se to musí zkusit vyměnit.Dobrá diagnostika vám při jízdě ukáže ,že jeden nebo více válců má krátkou dobu zápalu-a to ukazuje na dvě věci-buď to lepší -vadná zapalovací lišta anebo ,že se přidírají ventily a ty se nnestačí vracet a dochází k nedokonalému zápalu-ale to si myslím,že nebude.ZároveŇ tou diagnostikou uvídíte ,že to není váhou protože to by vám nešel ani jeden válec arozhodně by to neškubalo-prostě by to nejelo vůbec anebo by to kouřilo.(málo nebo moc vzduchu).Líšta na tohle auto bude tak za 3000,-.
Něco takovýho mi to taky dělalo,spíš to vypadalo jako 3 a půl válce a bylo to v liště.Jak ti diagnostika ukáže vynechávající lištu?
nycnemame
Problém by mohl být i v palivovém filtru nebo palivovém čerpadlu. V "Jak na to"je popsán způsob kontroly výkonu tohoto čerpadla.
A co třeba otevřený EGR?
Chtělo by to prosím taky psát vždy s dotazem typové označení motoru.
C12NZ a X12SZ váhu vzduchu nemají,zato mají čidlo tlaku v sacím potrubí.Ale nejčastěji je KO EGRventil.
X12XE má váhu vzduchu,ale asi víc kW.
Typové označení urychlí asi o 1000% reakce na dotazy.
Chtělo by to prosím taky psát vždy s dotazem typové označení motoru.
C12NZ a X12SZ váhu vzduchu nemají,zato mají čidlo tlaku v sacím potrubí.Ale nejčastěji je KO EGRventil.
X12XE má váhu vzduchu,ale asi víc kW.
Typové označení urychlí asi o 1000% reakce na dotazy.
Váha vzduchu nebo si přisává falešný vzduch na sacím potrubí před nebo za váhou vzduchu.