Nejede a jakoby se dusí

1993-2000

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kerol

Nejede a jakoby se dusí

Příspěvek od kerol »

Ahoj. Mám Corsu 1.2 33kw. Včera začala blbnout..Nejede nevím proč na přidání plynu skoro nereaguje.. Tak jsem se chtěla zeptat kde najdu váhu vzduchu.. protože jinak přítel skontroloval vše a už nás nic jiného nenapadá.. Díky za radu..
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejede a jakoby se dusí

Příspěvek od Fritol »

vaha je připojena na trubce od vzduchoveho filtru ke klapce.. někde v puli nebo hned za filtrem.. je to jedina věc do ktere jdou draty na te trubce na saní.. :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
nycnemame

Příspěvek od nycnemame »

Jakej je to rok?Kontrolka motoru svítí?
nycnemame
blazekivan

Příspěvek od blazekivan »

Začít se musí diagnostikou-může to být i zapalovací lištou svíček-měl jsem něco podobného jeden válec špatně pálil a když se přidalo tak to škubalo ( jenže já mám 4válec Vectru-takže to nebylo tak znát).Problém je v tom,že se to musí zkusit vyměnit.Dobrá diagnostika vám při jízdě ukáže ,že jeden nebo více válců má krátkou dobu zápalu-a to ukazuje na dvě věci-buď to lepší -vadná zapalovací lišta anebo ,že se přidírají ventily a ty se nnestačí vracet a dochází k nedokonalému zápalu-ale to si myslím,že nebude.ZároveŇ tou diagnostikou uvídíte ,že to není váhou protože to by vám nešel ani jeden válec arozhodně by to neškubalo-prostě by to nejelo vůbec anebo by to kouřilo.(málo nebo moc vzduchu).Líšta na tohle auto bude tak za 3000,-.
nycnemame

Příspěvek od nycnemame »

Něco takovýho mi to taky dělalo,spíš to vypadalo jako 3 a půl válce a bylo to v liště.Jak ti diagnostika ukáže vynechávající lištu?
nycnemame
mira1

Příspěvek od mira1 »

Problém by mohl být i v palivovém filtru nebo palivovém čerpadlu. V "Jak na to"je popsán způsob kontroly výkonu tohoto čerpadla.
denny

Příspěvek od denny »

A co třeba otevřený EGR?
Chtělo by to prosím taky psát vždy s dotazem typové označení motoru.
C12NZ a X12SZ váhu vzduchu nemají,zato mají čidlo tlaku v sacím potrubí.Ale nejčastěji je KO EGRventil.
X12XE má váhu vzduchu,ale asi víc kW.
Typové označení urychlí asi o 1000% reakce na dotazy.
montana22

Příspěvek od montana22 »

Váha vzduchu nebo si přisává falešný vzduch na sacím potrubí před nebo za váhou vzduchu.
Přílohy
Váha vzduchu.jpg
DSC03590.JPG
DSC03587.JPG
Odpovědět

Zpět na „Corsa B“