1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce
Moderátor: Moderátoři
Re: 1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce
skusil bych vyndat vyčistit rozhejbat a zaslepit EGR ventil
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
- Reklama
Zdravim vsechny Oplaky.Mel jsem stejny problem jako vetsina zde s motorem X16XEL .Po ranu kdyz jsem startoval,tak motor bezel na 3 valce.Zjistil jsem,ze kdyz otocim trikrat klickem,coz vicekrat sepnu cerpadlo,tak nastartuju zcela normalne,je to nesmysl ale je to jako kdyz zhavim diesel.Tento problem vypada jako kdyz dava malo cerpadlo ale deje se to jen pri startovani po delsi dobe,kdyz auto stoji a potom jede zcela normalne.Druhy problem byl skubani motoru pri seslapnuti plynu a akceleraci.Vymenil jsem snad uplne vsechno ,civku,kabely,svicky,filtry-vsechny a ono to stale ,sice mene ale delalo.Nikdo mi nebyl schopen poradit.Auto jsem dvakrat vzal na diagnostiku a ta nic nenasla.Nakonec jsem zaslepil EGR ventil a hle,zavada hned zmizela.Kupovat novy ,nevim jestli to u tohoto motoru ma nejakou cenu,jelikoz tento ventil odchazi tak casto,ze to bude drazsi nezli auto samotne.Je opravdu dobre menit vzduchovy filtr,protoze jak se udava s vymenou oleje,myslim,ze je to moc dlouho,protoze se auto zacne dusit jiz drive.S tim olejem jsem to mel stejne,tak 1-1,5 litru na 1000 km.Je to hrozne u tohoto motoru normalni.Vyzkousel jsem do nej nalit generalku za chodu,kterou moc lidi nedoporucuje a hle,nyni mi staci 2 litry oleje 10000 km.Spotreba oleje je samozrejme zavisla na stylu jizdy,kdyz je otackomer neustale v cervenem,tak to olej samo basti ale do 4500 ot. je to v pohode.Tak hodne km a snad to nekomu pomuze.Zatim ahoj
Co tím nalitím generálky za chodu myslíš?
myslí zřejmě nějaký přípravek, doctor motor od Gold Eagel (doporučuji na snížení spotřeby oleje) nebo nějaký pokovovací přípravek, nechci dělat reklamu jen poradit
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
PROBLEM VYRIESENY!!!dal som do oleja ENGINE FLUSH - to je prípravok na prečistenie vnútornej časti motora. Aplikuje sa pred vypustením starého oleja. A potom do noveho oleja METANOVA C3 -Prísada do oleja.
A problem zmizol uz skoro pol roka bez jedinej Chyby!!! bez triasani!!!
A problem zmizol uz skoro pol roka bez jedinej Chyby!!! bez triasani!!!
pre tento typ motoru su vyrobcom predpisane sviečky NGK V-Line 23.ja som mal brisky a robili mi len problemy dal som vyrobcom predpisane a motor ide jak sepot kvetin.
Ten samý problém - provedena generálka hlavy, do motoru nalita chemie a výsledek... 0
U mě to byl podpálený ventil,měl jsem to dvakrát,každé tři roky,ten motor je nejhorší od opla a ja tam špatná ovalita válců.
Opel Omega 2,5 TD
Opel Vectra1,6 16v ex
Opel Vectra1,6 16v ex
zdravim
ja mel podpaleny ventyl pred rokem a ted mi to zacalo znova mlatit..v servisu mi vymenil tesneni pod strikama a pomohlo to ze studenej jede na 4 ale jak se to ohreje tak jede na 3 3a pul
ztraci tlaky pri ohrati v zatahu prej ani nemaze..poradne nevi co s tim rika ze je motor vybehanej at sezenu jinej..ale tyhle motory sou vsechny na hovno a zerou volej..nechci koupit jeste neco horsiho..muj zere tak litr a pul oleje na 1 000 km...
mylsite ze by pomohl taky nejaky pripravek aby to prestalo zrat volej...ale jede to na tri kdyz se to ohreje to je asi uplne zraceny co?
diky predem
ja mel podpaleny ventyl pred rokem a ted mi to zacalo znova mlatit..v servisu mi vymenil tesneni pod strikama a pomohlo to ze studenej jede na 4 ale jak se to ohreje tak jede na 3 3a pul
ztraci tlaky pri ohrati v zatahu prej ani nemaze..poradne nevi co s tim rika ze je motor vybehanej at sezenu jinej..ale tyhle motory sou vsechny na hovno a zerou volej..nechci koupit jeste neco horsiho..muj zere tak litr a pul oleje na 1 000 km...
mylsite ze by pomohl taky nejaky pripravek aby to prestalo zrat volej...ale jede to na tri kdyz se to ohreje to je asi uplne zraceny co?
diky predem
Vyšroubuj svice a koukni na ně jak vypadaji, někdy jsou tak zasviněný olejem ze nepalej;-)
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL