Termostat X20 XEV

Moderátor: Moderátoři

Jenicek

Re: Termostat X20 XEV

Příspěvek od Jenicek »

Podtlak se ti u benz. motoru vytváří v sacím potrubí,u diesla ve vývěvě.Tohle je pravděpodobně nějaký ventil,který ten podtlak ovládá (otevírá - zavírá).Jestli ti to někde v té podtlak. soustavě nasává vzduch nebo máš špatný nějaký ovládací prvek se ti bude zjišťovat blbě.Když to nenajdeš pohledem na všechny hadičky a gum. kolínka,tak bude asi nejlepší napojit chlad. kap. přímo do topení.Ale nevím jak je to s těsností klapek u aut. klimy.Aby ti to pak nedělalo bordel v létě kdy bude teplý radiátor v topení přítěží a klima pak nemusí dobře chladit.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
Reklama

Peter Kuľha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter Kuľha »

petrpanco píše:do tohodle vede ta hadicka zadny podtlak to nedela
170220121233.jpg
To je podtlakoby ventil ktory ovlada klapku vnutrneho okruhu (pod pelovym filtrom), ak je vsetko v poriadku, podla mna uz moze byt len to, ze mas tie podtlakove hadicky minimalne na jednom mieste prehodene opacne, alebo nejaka netesnost podtlakovych vedeni, ci v hadickach alebo v zasobniku.
Začátkem Dubna se chystám do CZ, pokud by někdo něco chtěl ať píše. Budu tady http://www.pujcovnalodidunaj.cz/kemp-majdalena/
až do Srpna ;)
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

uz zase otravuji ale jinak to nejde tyto 2 trubky jsou horke vrchni varici a spodni horka podle me je to privod a odvod vody topeni jsou u spolujezdce pod ovladani klaby na teplo a chlad tak klapa funguje dam na 17 stupnu jde tahlo dolu dam na 25 stupnu jde tahlo nahoru
i presto ze jsou trubky horke to fouka vlazne
123.jpg
uceny z nebe nespadl
denny

Příspěvek od denny »

Asi bych to tipl na zanesený radiator.
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

a je nejake rozpoustedlo nebo se musi radiator vymenit????
uceny z nebe nespadl
Jenicek

Příspěvek od Jenicek »

Ten ventil před topením je otevřený? Opravdu ti otevírá a zavírá ta klapka vzduchu? Nejezdí jen táhlo? U Astry G jsem to našel vysazené a táhlo si vesele jezdilo samo.Zanesený radiátor topení být může,ale nedovedu si představit tu vrstvu kotelního kamene,která by takto omezila prostup tepla.Jsou na to odstraňovače rzi a vodního kamene.Kdysi jsem to aplikoval u Škopka 120.Rozpustilo to hodně usazenin,ale o moc lépe mi to přesto netopilo.Můžeš to zkusit,nemáš co zkazit.
ex VeB X18XE nyní Prase 3BG AVF 4motion
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

Jenicek píše:Ten ventil před topením je otevřený? Opravdu ti otevírá a zavírá ta klapka vzduchu? Nejezdí jen táhlo? U Astry G jsem to našel vysazené a táhlo si vesele jezdilo samo.Zanesený radiátor topení být může,ale nedovedu si představit tu vrstvu kotelního kamene,která by takto omezila prostup tepla.Jsou na to odstraňovače rzi a vodního kamene.Kdysi jsem to aplikoval u Škopka 120.Rozpustilo to hodně usazenin,ale o moc lépe mi to přesto netopilo.Můžeš to zkusit,nemáš co zkazit.
asi by mel fungovat ten ventil kdyz ty trubky u spolujezdce jsou horke a tahlo je nasazene na klapce jezdi i sni
topi to vlazne a to mam nastaveno na HI kdyz treba zastavim na pet min tak opetovnem nastartovani a zapnuti topeni to chvili fouka teple a po chvili se to ochladi a je to opet vlazne jsem z toho kokso
uceny z nebe nespadl
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

dneska jsem si vsiml ze pokud mi teplota vyleze na 90 stupnu tak mi to zacne o neco lepe topit
uceny z nebe nespadl
Peter Kuľha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter Kuľha »

Tak to bude asi ten radiator, uz ked si pri tych trubkach, tak uz je celkom jednoduche radiator vybrat, ale budes musiet vypustit nejaku vodu skusis preplachnut...
Začátkem Dubna se chystám do CZ, pokud by někdo něco chtěl ať píše. Budu tady http://www.pujcovnalodidunaj.cz/kemp-majdalena/
až do Srpna ;)
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

Peter Kuľha píše:Tak to bude asi ten radiator, uz ked si pri tych trubkach, tak uz je celkom jednoduche radiator vybrat, ale budes musiet vypustit nejaku vodu skusis preplachnut...
nikdy jsem to ani nhevydel je nekde nejaky postup??? vubec nevim jak a kde co rozdelat jinak diky vsem za rady
uceny z nebe nespadl
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“