Čištění Turba
Moderátor: Moderátoři
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění Turba
maš nějakou popletenou hlavu nebod Opel děla jenom 17 tdi , 20 di,tdi 22tdi o 1.9 tdi sem nikdy v opelu neviděl ale je mě jasny že si myslel 1.9 CDTI tam je to saní o kterem si mluvil
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Reklama
Berry píše:Omlouvám se! Měl jsem v hlavě 1.9 TDI. U 2.2 TDI se dá sání rozebrat a vyčistit. Nebo jak říkají ostatní ( podtlak. hadička, solenoidní ventil, podtlaková ovládací membrána).
ahoj nic se nedeje no ja mam vymeneny solenoidní ventil, podtlaková ovládací membrána a stale to dela ) tak je asi na rade to turbo ne .?
když tu tak slovíčkaříte, tak tdi opel taky nikdy nedělal, jen td, di, dti a cdti
Naposledy upravil(a) Mirpie dne 23 lis 2011, 08:03, celkem upraveno 1 x.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
mě zbnulo to jak sem to opisoval chtěl sem tam napsat Dti
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Zdravim, chtěl bych se zeptat, zda má cenu se do toho čištění pouštět i bez jakých-koli příznaků - tzn. pouze preventivně??
díky Juris
díky Juris
Opel Vectra C Caravan 1,9CDTI, 110kW
Já bych spíš řešil čištění sání, tam je to dejme tomu po 150tkm slušné, ale pokud z turba nevalí olej do sání, motor nežere olej, není třeba řešit čištění turba, tím myslím naklápění lopatek.
To beru z vlastní zkušenosti, na lopatkách bylo pouze nepatrně sazí.
EDIT: jestli chceš nějaké foto, co a jak tam vypadá, můžu poslat.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
zdravim, prosím mohl by si mi zaslat ty fotky, mám obdobný problém na 2,2DTi. dík
2,2 DTI
baum@atlas.cz
baum@atlas.cz
Proč ne, ale kam??
Vyplň si profil, email.....
Vyplň si profil, email.....
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
alzafire myslíš, že by to mělo být stejný i u 2.0 DTI nedavno jsem totiž tu hadici co vede do turba povolil a dal nastranu abych se líp dostal k termostatu ale pak sem jí zapoměl utáhnout a ujel sem asi 2 km, než sem si na to vzpoměl a měl sem motor docela poprskanej od oleje, tak si myslim, že tam bude asi taky něco špatně. Jestli bys měl pro mě taky nějakou radu ohledně toho čištění.alzafir píše:Já bych spíš řešil čištění sání, tam je to dejme tomu po 150tkm slušné, ale pokud z turba nevalí olej do sání, motor nežere olej, není třeba řešit čištění turba, tím myslím naklápění lopatek.
Opel Vectra C (2002) 2.0 DTI Sedan Y20DTH