Potřebuji radu....
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuji radu....
Zdravím chlapy...
Chtěl jsem se zeptat, našel jsem v motoru nádržku s hustou kapalinou, která je na levé straně na úrovni baterky....... na co tam slouží ta nádržka??
Díky moc všem za odpověď.
Chtěl jsem se zeptat, našel jsem v motoru nádržku s hustou kapalinou, která je na levé straně na úrovni baterky....... na co tam slouží ta nádržka??
Díky moc všem za odpověď.
- Reklama
Re: Potřebuji radu....
pokud je černá je to nádobka na olej do serva
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
-
- Kontaktovat uživatele:
no pravě je zhruba stejně velká jako nádržka ostřikovačů, průhledná a je v ní načervenalá kapalina(něco jako brzdová kap.) a pokud vím tak brzdy maj malou nádržku.....
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
To je asi nějaké domádo dodělávka
Nádržka ostřikovačů - průhledná, vlevo nahoře
Nádržka chladící kapaliny - průhledná, vpravo nahoře
Nádržka brzdové kapaliny - průhledná, na brzdovém válci
Nádržka oleje na servo - černá, vedle baterky
Nádržka ostřikovačů - průhledná, vlevo nahoře
Nádržka chladící kapaliny - průhledná, vpravo nahoře
Nádržka brzdové kapaliny - průhledná, na brzdovém válci
Nádržka oleje na servo - černá, vedle baterky
asi nebude od věci kouknout kam vedou od této nádobky hadičky popřípadě to vyfotit
-
- Kontaktovat uživatele:
a tak to bude nádržka chladící kapaliny jak píše m.artty. jde mi o to že se mi zdá že tam je te kapaliny nějak málo........hladina je už právě pod rískou kalt,studený.....
tak to je nadržka na chl. kapalinu pokud je tam pod minimum a nechybí moc tak dolij destilkou.. ted na leto to nevadí
Jak píšou kluci nahoře - je to vyrovnávací nádržka chladící kapaliny. A pokud je v ní oranžovočervená kapalina, značí to, že okruh je naplněný chladící směsí bez silikátů, narozdíl od také používané směsi se silikáty, která má barvu modrozelenou. Uvedené dva druhy se NESMĚJÍ míchat a oranžovočervená kapalina se ani nemusí měnit a jen se hlídá hustota a případně dolívá koncentrát, zatímto modrozelenou směs je nutné cca po třech letech ze systému vypustit a naplnit novou. Pokud budeš dolívat, dolij skutečně jen k rysce KALT u studeného motoru.
Naposledy upravil(a) Colommbo dne 20 kvě 2012, 13:49, celkem upraveno 1 x.
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo díky moc doleju to troškou destilky k rysce aby to bylo ok........jsem to ale blb.....to mě mohlo napadnout......každopádně, díky moc všem za odpověď
natom si byl zas kde ze se nemusi menit... po 5 letech se meni kazda chladici kapalina.... z duvodu teho ze priasy v te kapaline maj zamezovat zrzaveni valcu a oxidaci bloku...
misto srdce motor, v gatích sřoubovák a v hlavě jenom ventily.....