omega cuka
Moderátor: Moderátoři
- Trdlo
- Kontaktovat uživatele:
Re: omega cuka
Vyčistit škrtící klapku, krokáč a resetovat hodnoty nastavení klapky. A problém bude vyřešen.
Kecám do všeho, ale nerozumím ničemu!!!
- Reklama
johan píše:Pánové díky moc za užitečné rady,určitě vyzkouším vyčistit komplet motor, svíčky kable mám nové. Jsem z OV Proskovic tak jestli mi můžeš poslat adresu kde čistí ty motory.
Děkuju.
Tak je to na ulici výstavní, když by jsi jel z mariánek po ulici Výstavní do vítkovic tak po cestě po pravé straně jsou prodejny Sectron mobil, pokladní systémy a dále po pravé straně uvidíš před sebou samoobsluhu a před ní je cedule s ukazatelem v pravo do uličky je tam na ní pneuservis, ten servis se zabývá motorry čistě jen motory. tu máš mapku je to u čísla domu 28
http://www.mapy.cz/#x=141921872@y=13516 ... _152520577
To pročištění motoru stojí 1500 a trvá to asi 45minut.Popřípadě by ti poradily co by to mohlo být jiného domluvíš se s nima.
Ahoj nevím zda už to máš vyřešené ale u mne byl problém na který se přišlo až po 5 hodinách bádání.A bylo to sání vzduchu do 2 válce, byla dírka v těsnění a on si přisával falešný vzduch, až když jsme na spoj 2 válce stříkli sprejem s vyšším obsahem alkoholu tak to chytalo a jelo v pořádku.takže to jsem měl vyřešené na nějakou dobu ale zase mám jiný problém
-
Zdravím lidičky.
Tak já mám Omegu B 2.0 16V benzín.Dokavaď jsem neumyl motor neměl jsem problém s cukáním.Vždy když je to studené není to tak hrozné ale když to zahřeju a chci tomu trošku přišlápnout začne mi to cukat s dusit.Dělá mi to v rozmezí 1700 až 2500 otáček a nebo potom 3500 až 4500 otáček.
Již jednou jsem měnil snímač otáček klikové hřídele a vačkové hřídele.Ještě před výměnou mi když jsem to točil šla občas porucha na motoru a zjistil jsem že v tomto režimu je nastavený omezovač otáček na 4500 otáček.Po výměně mi to již nedělalo.
Když mi to dělaly v servise tak mi bylo řečeno že na snímař klikové hřídele je hodně nešikovně vyřešen přívodní kabel ke snímači je hodně blízko motoru a dosti se hřeje.Více méně popraská izolace a jde potom do zkratu.Když nad tím tak přemýšlím tak by to mohlo býti i tímto snímačem (kabelem).Ještě jsem se nedostal na diagnostiku ale spíše bych se přikláněl k tomuto.Investice na opravdu cca 4500 až 6000 Kč.
Tak já mám Omegu B 2.0 16V benzín.Dokavaď jsem neumyl motor neměl jsem problém s cukáním.Vždy když je to studené není to tak hrozné ale když to zahřeju a chci tomu trošku přišlápnout začne mi to cukat s dusit.Dělá mi to v rozmezí 1700 až 2500 otáček a nebo potom 3500 až 4500 otáček.
Již jednou jsem měnil snímač otáček klikové hřídele a vačkové hřídele.Ještě před výměnou mi když jsem to točil šla občas porucha na motoru a zjistil jsem že v tomto režimu je nastavený omezovač otáček na 4500 otáček.Po výměně mi to již nedělalo.
Když mi to dělaly v servise tak mi bylo řečeno že na snímař klikové hřídele je hodně nešikovně vyřešen přívodní kabel ke snímači je hodně blízko motoru a dosti se hřeje.Více méně popraská izolace a jde potom do zkratu.Když nad tím tak přemýšlím tak by to mohlo býti i tímto snímačem (kabelem).Ještě jsem se nedostal na diagnostiku ale spíše bych se přikláněl k tomuto.Investice na opravdu cca 4500 až 6000 Kč.
Trdlo::
Jak se provadi reset tech hodnot a te skrtici klapky???
Jak se provadi reset tech hodnot a te skrtici klapky???
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Mišan: diagnostikou
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Tu mam pouzivam OP-COM ale tak jetli to tam nekde najdu Jinak je to verze DEMO. Pouzivate nekdo nejaky jiny software...???
Jinak nejde ti tam za studena moc paliva a nedokazou to svicky zapalit ???
zdravím, asi si to již vyřešil, ale mě to dělalo pravděpodobně podobně na 2,5V6 95 Vyřešila to až výměna AGR ventilu.johan píše:Zdravim panove, mam omegu 2,5 V6 98rv a porad me zlobi. Pri rychlem seslapnuti plynu zacne cukat. pokud ale seslapuju plyn milimetr po milimetru tak se rozjede normalne. To cukani se projevuje jako kdyby se motor zahltil. Vymenil jsem svicky+kable.filtry a do nadrze nalil aquafobin a nic. Diky za pripadne rady.
Co jsem zde četl, tak si vyber )
VOLVO V70 II 2,4i 125kW B5244S manuál, r.v.2003, tmavě šedá metal., LPG PRINS VSI
Opel Omega B Caravan 2,2DTI 88kW man. 2001
bylo:
Opel Omega B Caravan 2,5V6 125kW man. 1995
Opel Omega A Limuz. 2.0i aut. 1988
Opel Omega B Caravan 2,2DTI 88kW man. 2001
bylo:
Opel Omega B Caravan 2,5V6 125kW man. 1995
Opel Omega A Limuz. 2.0i aut. 1988