Táhne vlevo :-(
Moderátor: Moderátoři
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Táhne vlevo :-(
Zdravím všechny Opláky. Mám problém s "létajícím kobercem". Poslední dobou pozoruji, že nezávisle na čase a podmínkách auto táhle doleva.Pozoruji to jak pří rozjížděni, tak i při jízdě (například přeřazování z 3-ky na 4-ku), ale stává se mi to i při dojíždění do křižovatky (nejvíce při podřazování z 3-ky na 2-jku). Nejdříve jsem měl podezření, že více přibržďuje jeden třmen, ale když jsem to pozoroval nezávisle na jízdě, tak mi to začíná připadat divné nemůže být problém v převodovce?? Tím myslím jestli není něco s diferenciálem a náhon jde například jen na jedno kolo?? Někdy to je celkem kumšt udržet ten volant jednou rukou v přímém směru Prosím o radu čím by to mohlo být. Předem moc děkuji
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
- Reklama
Re: Táhne vlevo :-(
V rozvodovce bych tedy problém rozhodně nehledal, Kubo... A jak píše Miro - zkontrolovat tlak v gumách (a nejen předních), zkontrolovat přední nápravu a celý uložení (všechny čepy, silentbloky, možná i brzdy, jestli jedna strana nezůstává trochu viset, zvednout kolo a zkusit jím zatočit a zahýbat ve vodorovném i svislém směru) a bude-li všechno OK, nechat zkontrolovat geometrii
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Miro, tlak kontroluji průběžně, ale vyzkouším to dneska nafoukat na milibar přesně. Ve třmenu bych problém nehledal, nedělá to pravidelně, objevuje se to "podle nálady" takže to ani nemůžu pořádně nikomu ukázat, protože nevím kdy se to objeví zkouknu čep ramene a uvidím co uvidím. Děkuji za rady
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
může to být brzdami dělalo mi to něco podobnýho já měl zadřený vodící čepy v tech gumových pouzdrech... kolo přibrzdovalo jen lehce nekdy víc...
stačilo rozdělat vytáhnout ty gumový uložení a ošmirglovat orezlej třmen venitř (jak to zrezlo tak se zmenšil průměr pro uložení a čep byl víc natěsno), poskládat, namazat
další možnost by mohla být vadná hadička, odlouplá vnitřní stěna která potom funguje jako ventil...
dále Geometrie či tlak v pneu jak píše Colommbo
stačilo rozdělat vytáhnout ty gumový uložení a ošmirglovat orezlej třmen venitř (jak to zrezlo tak se zmenšil průměr pro uložení a čep byl víc natěsno), poskládat, namazat
další možnost by mohla být vadná hadička, odlouplá vnitřní stěna která potom funguje jako ventil...
dále Geometrie či tlak v pneu jak píše Colommbo
Naposledy upravil(a) ernst dne 22 kvě 2012, 22:56, celkem upraveno 1 x.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Ve čtvrtek to budu mít "na špalkách" skrz výměnu zadních pružin, tak se kouknu i na předek. Děkuji moc
Mne táhlo doleva. Prohodil jsem přední kola a nyní táhne doprava. Ráfky jsou dobrý, ale mám starý pneu.