Po vymene oleje coudi auto
Moderátor: Moderátoři
Po vymene oleje coudi auto
Ahoj, dnes jsem vymenil olej : popis- zahral jsem motor, potom jsem nalil pripravek na rozpousteni usazenin (cerveny) a bohuzel jsem nemel torx 45, jen 40, takze jsem po cca 2 hodinach opet zahral motor a vylil, vylil i filtr, potrel olejem gumycku a novym sroubem zasrouboval vanu, pote jsem nalil cca 4,5 litru noveho oleje, jel jsem to projet a auto zacalo smrdet a kourit se z jakesi trubky co vede z vany oleje nahoru. Nevite nekdo cim to muze byt? smrdelo to jako "spalena guma" nebo jak to prirovnat. Diky za rady
- Reklama
Re: Po vymene oleje coudi auto
Přesně jako spálená guma smrdí motorový olej, když se dostane na výfukový svody a pálí se na nich, člověk má po zastavení nejdřív pocit, že mu snad hoří gumy... A na výfukový svody se olej dostane buď netěsným ventilovým víkem (víky), nepozorností při dolívání oleje anebo netěsností odvětrání klikové skříně vyvedeného od vany motoru do sání. To opakované zahřátí olejové náplně s čistícím přípravkem by na motor nemělo mít negativní vliv.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Diky moc, takze pokud dobre chapu, kdyz budu jezdit dal a casem to bude min a min, tak jsem jen kapl na svody? protoze je pravda ze mi trosku vyteklo a utiral jsem to hadrikem.
-
stalo se mi to samé, pár dní to strašně smrdělo, tak sem trošku otřel motor a svody techničákem a když bylo teplo, tak sem to pořádně projel a od tý doby v pohodě, teď mi smrdí akorát tlumexplast na vejfucku
''Němka'' Corsa B 98 1,0 12V 3vál