2.5 V6 automat - nestartuje

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
H@NS

2.5 V6 automat - nestartuje

Příspěvek od H@NS »

Zdravím klubáci.

Normálně přijedu z práce, zaparkuju, vypnu motor, zamknu. Normálka - žádný problém. Druhý den se zase chystám do práce, při otočení klíčkem ještě než protočím motor se mi rozblikala kontrolka motoru - diagnostika. Elektronická závora motoru jak píšou v manuálu. Tudíž točím točím, ale nenaskočí. Říkám si fajn, dneska jedu busem a zítra napojím na VAG. Zde se ale je další zrada. VAG hlásí chybu připojení, tak jsem z toho nic nevyčetl. Dřív to načítalo v pohodě. Pojistky, relátka, všechno v pohodě. Bylo hezky přes noc, s autem se nehýbalo. Nesetkal se s tím už někdo? Nevíte co s tím je? Bojím se že odešla jednotka, když se se mnou ani nebaví, ale takhle z ničeho nic?
Omega Caravan 2.5 V6 (1998)
ex: VW Golf 1.8T GTI (1999)
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: 2.5 V6 automat - nestartuje

Příspěvek od Fritol »

nespadnul ti klič a nerozcvak se ? jestli ti nechybí čip k imobilizeru..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Pokud se u Omegy při zapnutí zapalování rozbliká jedna z kontrolek motoru (jsou tam, neznámo proč, dvě - autíčko s klíčem a ještě klasická "ponorka",) značí to, že se neodblokoval imobilizer a motor NELZE nastartovat... Doporučuje se zkusit druhý klíč (je-li) a pak už jen servis. Immo samotný údajně jde nějak odblokovat či obejít, ale pouze u infra, u mikrovlnky prý to nejde vůbec... :(
W124 E320 R6 Coupé 1994
H@NS

Příspěvek od H@NS »

Kliček mi nespadl, vypada ale vykuchaný. Nic v něm není, ikdyž je v něm místo na baterii a nějakou diodu. Ale i bez toho to vždy šlapalo. Klíček mám bohužel jen jeden. Jak zjistím jaký mám immo, abych ho teda nějak zkusil obejít?
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

imo maji všichni stejne on si to plete s dalkovym ovladanim.. :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
H@NS

Příspěvek od H@NS »

Tak ví někdo, jak to obejít? Třeba jen dočasně, ať vím kde je problém. Mohl by snad zablokovaný immo zamezit přístup k ŘJ?
H@NS

Příspěvek od H@NS »

Tak už jsem možná přišel na to, jak IMO úplně odpojit. Jen nemůžu najít jednotku imobilizéru. Měla by být za přihrádkou pod airbagem spolujezdce, ale tam jsem ji nanešel, mám tam jen řídící jednotku převodovky :( Je možné, že ji mám kvůli automatu jinde? Nevíte někdo kde je ta jednotka IMO?
H@NS

Příspěvek od H@NS »

Hmm.. tak nic. Zrovna jsem zjistil, že tu to jednotku měly pouze modely do 1994. Novější už ji tam nemají a je třeba vyměnit komplet klíče, spínačku s kroužkem a cívkou motoru z jiného auta. Nebo potom až fakt zajet do Opela nechat to celé přečipovat. Potom se dá ještě sehnat ŘJ motoru z modelu 94 a přehodit místo stavající, potom to údajně pojede i bez imobilizéru. Chjo...
H@NS

Příspěvek od H@NS »

Fritol píše:nespadnul ti klič a nerozcvak se ? jestli ti nechybí čip k imobilizeru..
Bylo to přesně tak! Už zase jezdím... mám novou ŘJ..
Odpovědět

Zpět na „Omega“