vectra b občas nechce vypnout

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
rock´and´roll

vectra b občas nechce vypnout

Příspěvek od rock´and´roll »

Zdarec, už asi 3 krát se mi stalo, že když jsem chtěl zdechnout motor, auto začalo vibrovat a kontrolka baterie zhasínala a znovu se rožínala. Bylo to jako by auto nechtělo zdechnout. V prvním případě to bylo nic moc tak jsem to neřešil. Ve druhém případě to trvalo snad skoro 20 vteřin, ovšem uvědomil jsem si, že jsem celý proces vypnutí motoru udělal velmi rychle včetně vytažení klíče, proto jsem si na to začal dávat bacha a klíč po vypnutí motoru nechám zhruba 2-3 vteřiny v zapalování a až pak jej vytáhnu. Od té doby co to dělám tak v pohodě až do dnešního rána, opět se to projevilo, ale bylo to úplně bezvýznamné. Normálně bych mě to nenapadlo řešit, ale odpoledne jsem na internetu našel video jak borcovi v nějakém naftovém renaultu se dostal olej z turba do sání nebo něco podobného ( na vině bylo rozpadlé turbo ) a ikdyž vypnul auto, motor si nasával olej až do doby než se zadřel.
Zajímá mě jestli může být něco podobného v mém případě, ovšem nemám diesel ani turbo, mám 1.8 85kw benzín, ale aspoň okrajově to vypadá na velmi podobný problém.
Dík za rady
Reklama

Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Re: vectra b občas nechce vypnout

Příspěvek od Hellborn »

Kamarád tohle řešil na své VB 1,8 16V a nepovedlo se mu problém odstranit.
Jde to eliminovat sešlápnutím brzdového pedálu. Potom auto ihned zdechne.
1) Frontera 2,2 DTL
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

tak v tom případě bude někde upadlá, nebo prasklá podtlaková hadička ;)
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
rock´and´roll

No auto mám od začátku února 2012 a udělalo to 3. Prvně v březnu, potom v červenci a nakonec dnes. Takže si myslím, že kdyby to bylo něco upadeného tak to dělá častěji.
BadAlien

Příspěvek od BadAlien »

Ahoj..kamarád měl stejný problém s vypnutím motoru a závada byla kupodivu odstraněna tím,že vyměnil spínač brzdových světel,který je někde u brzdového pedálu..soudruzi u opelu totiž svedli spoustu kabelů do tohoto spínače a vytvořili tam jakýsi el. uzel..možná by stačilo ho vyčistit :roll:
rock´and´roll

No zkusím to omrknout.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“