Astra-dusenie motora
Moderátor: Moderátoři
Astra-dusenie motora
Zdravim borci
Mam problem s mojim milacikom. Jedna sa o opel astra 1.4 16v r.v.2001 90koni. Mam taky problem ze diagnostika nic neukazuje ale strasne mi dusi motor ked pridavam.Neviete co stym moze byt?Som uz strasne koncoch a neviem si pomoct. Dakujem
Mam problem s mojim milacikom. Jedna sa o opel astra 1.4 16v r.v.2001 90koni. Mam taky problem ze diagnostika nic neukazuje ale strasne mi dusi motor ked pridavam.Neviete co stym moze byt?Som uz strasne koncoch a neviem si pomoct. Dakujem
- Reklama
Re: Astra-dusenie motora
vsetko nove.lamda sondy tiez tesnenia.rozvody na novo porobene..ziadny problem na PC.niekde iba mechanicka chyba ale nevieme nato prist 

odkdy to dělá? dělalo se něco na autě? než to začalo dělat?
znovu překontroluj rozvody, jestli jsou opravdu správně nastavené, dál mrkni na map senzor (myslím že váhhu to nemá.. pokud ano, tak na ni) a změř tlak paliva, taky může být vyběhané palivové čerpadlo..
Btw: jednou jsem měl podobnej problém a nikdo nemohl na nic přijít, nakonec to byl kus hadry v sání
znovu překontroluj rozvody, jestli jsou opravdu správně nastavené, dál mrkni na map senzor (myslím že váhhu to nemá.. pokud ano, tak na ni) a změř tlak paliva, taky může být vyběhané palivové čerpadlo..
Btw: jednou jsem měl podobnej problém a nikdo nemohl na nic přijít, nakonec to byl kus hadry v sání

Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Na aute bola pred tym zla radiaca jednotka.ta sa vymenila a auto islo pohode.Potom bol problem s relatkami ze auto ked islo dlhsiu dobu tak proste vypisalo vsetky kontrolky a drb zhasol motor a tazko potom startoval.Kupili sa nove a islo auto 3tyzdne pohode. A potom som naraz spravil asi 200km vypol motor a od vtedy nic.porobili co sa dalo.rozvody,lamda,hadicky nove a podobne veci proste co sa dalo sa vycistilo a co nie tak sa kupilo.ale teraz ho len dusi.Ale poviem mu hento co si napisal to map...a tie veci a dam vediet sem na forum.Zatial dakujem ERNST.
ještě mě napadá, jestli by to nemohl bát problém s kostrou, pořádně očisti a proměř kabely mezi baterií a karoserií, dále zkontroluj ukostření a napájení řídící jednotky - to by mohlo vysvětlovat to, že se ti rozsvítily všecky kontrolky... konkrétně u astry když zapojíš jen kostru motoru (karoserie je od baterky odpojená) a máš dobře zapojené + tak svítí všecky možné kontrolky i když vypneš klíček,
píšeš že jsi menil řídící jednotku, a i potom se vyskytla jiná závada v elektroinstalaci, proto kladu trochu důraz na kontrolu kabeláže, prostě zkontrolovat všecky možné i nemožné kostry, pak i průchodky interiér/exteriér, jestli není někde prodřená izolace či přerušený obvod,
ale může to být i něčím jiným jako třeba: nevhodný palivový filtr (nebo starline ty jsou někdy už jako nové spatně průchodné), přicpaný díl výfuku, klapka saní (vyčistit), potenciometr skrtící klapky, vadné (nebo přicpané) vstřikovače, regulátor tlaku paliva, čidlo teploty motoru pro řídící jednotku... atd..
Btw: kontroloval někdo svíčky kabely a zapalovací modul?
píšeš že jsi menil řídící jednotku, a i potom se vyskytla jiná závada v elektroinstalaci, proto kladu trochu důraz na kontrolu kabeláže, prostě zkontrolovat všecky možné i nemožné kostry, pak i průchodky interiér/exteriér, jestli není někde prodřená izolace či přerušený obvod,
ale může to být i něčím jiným jako třeba: nevhodný palivový filtr (nebo starline ty jsou někdy už jako nové spatně průchodné), přicpaný díl výfuku, klapka saní (vyčistit), potenciometr skrtící klapky, vadné (nebo přicpané) vstřikovače, regulátor tlaku paliva, čidlo teploty motoru pro řídící jednotku... atd..
Btw: kontroloval někdo svíčky kabely a zapalovací modul?
Borci ak ma niekdo knizku JAK NA TO mohol by mi to prosim niekdo odfotit. Potrebujem zistit ako nastavit rozvody lebo asi tie budu chybne. neviem to nikde najst na opel astra 1.4 Z 16V 2001
ludia nova diagnoza,ak niekdo vie prosim poradte
MAP senzir po odpojeny auto ide nezdochyna ale pri zapojeny senzora zdochyna,cim to moze byt?
MAP senzir po odpojeny auto ide nezdochyna ale pri zapojeny senzora zdochyna,cim to moze byt?
V sani bolo prasknute tesnenenie a jedna dyza bola zapchata a je tam este krokovy motorcek ktory sa zasekava a sa snazim teraz rozbehat. Zajtra budem vediet ci to bolo vobec to..Napisem potom,zatial dakujem borci
já říkal že můžeš mít něco v sání
pokud byl jeden kanál zacpaný, tak to bylo téměř určitě tím