Brzdy
Moderátor: Moderátoři
Brzdy
Caudy..
Mam takovej, podle mě zvláštní, problém s předníma brzdama. Problem je, že jakmile brzdím v rychlosti v rozmezí 50 -70 km/h tak se začne volant šíleně třást. Při brzdění v rychlostech nad 70 a pod 50 se nic takového neděje. Brzdy jsou měněný přibližně před rokem a půl. Nevíte v čem by mohl být problém?
Předem díky za odpověď.
Mam takovej, podle mě zvláštní, problém s předníma brzdama. Problem je, že jakmile brzdím v rychlosti v rozmezí 50 -70 km/h tak se začne volant šíleně třást. Při brzdění v rychlostech nad 70 a pod 50 se nic takového neděje. Brzdy jsou měněný přibližně před rokem a půl. Nevíte v čem by mohl být problém?
Předem díky za odpověď.
Opel Astra F 1.6 55kW
- Reklama
Re: Brzdy
Skutečnost, že byly "brzdy" (btw co to je brzdy - promiň, takhle to napíš jen... ) měněny před rokem a půl nemusí vůbec znamenat, že jsou v pořádku teď... Kdysi, sice ještě u Fáčka, se mi kotouče zvlnily po snad měsíci - špatnej materiál resp. technologickej postup, výroba kotoučů z nevyzrálé litiny...
W124 E320 R6 Coupé 1994
brzdy byli myšleny jako celek (kotouče a destičky) , kdyby jen jedno nebo druhé tak to napíšuColommbo píše:Skutečnost, že byly "brzdy" (btw co to je brzdy - promiň, takhle to napíš jen... ) měněny před rokem a půl nemusí vůbec znamenat, že jsou v pořádku teď... Kdysi, sice ještě u Fáčka, se mi kotouče zvlnily po snad měsíci - špatnej materiál resp. technologickej postup, výroba kotoučů z nevyzrálé litiny...
dají se ty zvlněný kotouče nějak poznat "od oka" ?
ještě si dovolím namítnout: kdyby to bylo tím zvlněním kotoučů tak by se ten volant třásl při každém brzdění ne? (a ne jen mezi 50-70 km/h)
Opel Astra F 1.6 55kW
Namítáš správně a oprávněně , MATe, však já taky netvrdím (a nepíšu), že tvůj problém jsou zvlněné kotouče, jen jsem uvedl, že co bylo v pořádku a nové před rokem a půl, nemusí platit v současnosti a doložil to vlastní zkušeností... A myslím, že jen tak od oka se zvlněné kotouče dobře nepoznají... Nezbyde, než prostě sundat kola a zkontrolovat "brzdy", někdy se i stává, že si kotouče s destičkami "nesednou" a materiál destiček se může nerovnoměrně natavovat a nanášet na kotouče a přináší to m.j. tebou popsané potíže...
W124 E320 R6 Coupé 1994
no.. občas se stává, že když si někdo mění brzdy sám, že neočistí náboj kola od rzi, což způsobí nepřesné dosednutí kotouče..
jinak Nehučí ti auto za jízdy? volant se sám od sebe netřepe? nebo nějaké jiné zvláštnosti se nevyskytly?
jinak Nehučí ti auto za jízdy? volant se sám od sebe netřepe? nebo nějaké jiné zvláštnosti se nevyskytly?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Jen pro zajímavost,měřil jsi tloušťku těch kotoučů? Mě totiž zarazilo,že výrobce udává rozdíl mezi max. a min. tloušťkou kotouče 2 mm-bych čekal aspoň 4 . Tam už prostor pro stočení moc nevidím ještě když už jsou jeté. Kolik jsi na nich vůbec najel,že šly do háje? Ev. co je to za značku,ať se jí vyhneme?
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
Najel jsem na nich něco málo přes 8tis. km. a zbytek ti neřeknu protože mi to dělal známej mechanik a šlo to úplně mimo mě...tak sorry že nepomužuvectra11 píše:Jen pro zajímavost,měřil jsi tloušťku těch kotoučů? Mě totiž zarazilo,že výrobce udává rozdíl mezi max. a min. tloušťkou kotouče 2 mm-bych čekal aspoň 4 . Tam už prostor pro stočení moc nevidím ještě když už jsou jeté. Kolik jsi na nich vůbec najel,že šly do háje? Ev. co je to za značku,ať se jí vyhneme?
Opel Astra F 1.6 55kW