Záhada/závada

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
MAT

Záhada/závada

Příspěvek od MAT »

Čaudy.
Moje Astřa se poslední dobou chová "divně" (nevím jak jinak to nazvat).
První "problém" vypadá asi takto: Jedu nikterak závratnou rychlostí kolem 100 km/h :twisted: (ale i v o něco nižších/vyšších rychlostech) pustím plynový pedál a dojíždím např. auto přede mnou nebo do vsi a jakmile pustím pedál začnou se ozývat zvuky jako kdyby byl děravý výfuk, přidám plyn a po tomto zvuku ani slechu, za klidu tento zvuk taky není slyšet. Asi měsíc zpět se měnil zadní tlumič výfuku, mohlo by to být tím? Že by si to třeba ještě "nesedlo"? :?:
Dalším "problém" je že Astřa poslední dobou na 1 a 2 netáhne tak jak jsem byl zvyklý,vlastně ani na zbylé 3 rychlostní stupně to není taková hitparáda, ale není to tak znát jako na té 1 a 2. Takže ten "malý motůrek" musím víc točit. Nevíte co by to mohlo způsobovat? :?:
A tím se dostávám k třetímu "problému" který mi ale při dnešních cenách benzínu vůbec nevadí :lol: : i když musím Astřu víc točit, paradoxně klesá spotřeba. :?:
Asi mam v autě nějaký strašidlo ;)
Promiňte za ten sloh a děkuji za každé objasnění záhad/závad :-)
Opel Astra F 1.6 55kW
Reklama

vectra11

Re: Záhada/závada

Příspěvek od vectra11 »

Není to polský výfuk? Některé jsou,hlučnější. A s tou spotřebou,tak to prostě je,když to budeš vytáčet (v rozumné míře),tak si auťák rozhodně vezme méně než při jízdě "ala důchod" kdy vyjímečně překročíš 2500 ot.
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
ZDENDA1

Příspěvek od ZDENDA1 »

ten první problém bych řešil, tak že se podívám pod auto na celý výfuk a pořádně ho zkontroluji, třeba je tam někde schovaná dirka nebo povolená příruba (u toho nového kusu)
já měl na autě malinkou schovanou dirku hned za katem a ještě na horní části a ozvalo se to jen při určité rychlosti nebo otáčkách motoru.

co se týká dalšího problému s tím, že to moc netáhne.....no je to malý a slabý, nemůžeš čekat zátah Tdíčka
případně zkontroluj stav vzduchového filtru (vyčisti box), pak bych mrknul na svíčky (očistit) a dal nový pal. filtr.....možná se to zlepší ;)
CZECH TRUCK TEAM

Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Co se týče "ztráty krouťáku" jsem řešil na svý Astře kdysi taky. U mě to bylo tím, že se přední část katu rozsypala a ucpala zbytek. Tudíž šel ven a je nahrazen trubkou :lol: :lol:
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Odpovědět

Zpět na „Astra F“