Mlžení oken, nefunkční klima

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
muscletom

Mlžení oken, nefunkční klima

Příspěvek od muscletom »

Nazdárek lidi, mám nyní poměrně velký problém s mojí omegou b 2.2 106 kw. Nehorázně se mi po chvíli začnou potit okna(všechna) a navíc aby to bylo ještě lepší, nefunguje automatická klimatizace. Automobil jsem koupil asi před 3. měsíci. To klima ještě běžela. Poté jsem ji vypnul tlačítkam OFF a už vůbec nejde zapnout. S tou klimou si vůbec nevím rady. Navíc jsem ještě nekontroloval ani kabinový filtr. Budu vděčný za vaše rady.
Reklama

denny

Re: Mlžení oken, nefunkční klima

Příspěvek od denny »

Kastlík kolem pyláku budeš mít plný vody,je nutno čistit odtokový kanálek do pravého podběhu.
Klima by chtělo vzít na diag,abys věděl,co se v jednotce děje nebo neděje.Zkus taky třeba na 5 min odpojit baterku a pak jedním tahem zapojit,třeba se jednotka vzpamatuje.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

V první řadě vyměň ten pylový filtr, bude zas*anej jak jetel a při té příležitosti zkontroluj taky odtokový kanálek v jeho schránce, ať ti do auta neteče dešťová voda... :roll: A s klimou by měla pomoci diagnostika.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Byls rychlejší, denny... 8-)
W124 E320 R6 Coupé 1994
muscletom

Příspěvek od muscletom »

Dnes jsem zjistil, ze tam kde ma byt pylovy filtr je pouze prazdne misto a filtr nikde. Takze zitra do servisu. :(
muscletom

Příspěvek od muscletom »

Včera jsem byl v servisu a zjistili, že je tam málo náplně v tý klimatizaci. Takže doplnili a funguje už ok. Navíc nandali nový pylový filtr a okna se už vůbec nemlží. :mrgreen:
henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od henry »

V kterych mistech se nachazi pilovy filtr? Ja mam pod steracema u spolujezdce sany dekly... to je potreba vse odmontovat abych se k tomu filtru dostal? Diky moc.
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Už to máš v druhém vlákně, Henry... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od henry »

Jak jsem jiz psal... super navod rano du na to... Dekuji moc!
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Já to zkopíruju ještě pro sichr sem, dyť je to jedno... :oops:
Zvedneš kapotu a na straně spolujezdce je u torpéda napříč přes šířku auta nasazený gumový těsnění, od konce ho v délce tak 30cm zvedneš a dáš stranou, pod ním jsou shora zaklesnutý dvě plechový sponky (jsou-li tam ještě, mají tam být...), stáhneš je směrem nahoru, čímž si uvolníš takový mřížkovaný víko, vyklopíš je nahoru a pod ním je pylový filtr. Je svisle vložený v takovým boxíku a ze stran zajištěný plastovýma packama, ty odcvakneš do stran a filtr vyndáš - kaslík máš prázdnej a můžeš čistit odtokový otvor v jeho dně... :) Jinak právě tím mřížkovaným víkem stéká voda z čelního skla do kaslíku a odtokovým otvorem přes podélný nosník v motorovém prostoru na zem a je-li odtok zacpaný, voda v kaslíku vystoupá a skrz větrák nateče dopředu k nohám spolujezdce a navíc je-li vlhký pylový filtr, mlží se okna... :(
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Omega“