Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, něco mi klepe na přední nápravě, hlavně když přejedu víc hrbolů za sebou, nebo když přejedu schod dolů a je to slyšet buď zprava nebo zleva . Vyměnil jsem tlumiče, horní uložení, tyčky stabilizátoru, spodní čepy, rejdový čepy, měl sem auto na zvedáku zkontroloval jsem silentbloky a ani jeden neni utrženej, rejdový tyčky jsou taky bez vůle, dokonce držej v poloze kde je nechám.
Díky za veškerý nápady, jsem zoufalej
Klepání přední nápravy
Moderátor: Moderátoři
Klepání přední nápravy
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
- Reklama
Re: Klepání přední nápravy
A neklepou brzdové destičky?
Zkoušel jsi při tom klepání přibrzdit?
Zkoušel jsi při tom klepání přibrzdit?
Zdraví Brouček
Ve A 94 2.5-V6 C25XE - minulost
Vectra C Z18XE zelená metalíza - součastnost
Ve A 94 2.5-V6 C25XE - minulost
Vectra C Z18XE zelená metalíza - součastnost
mně taky na autě vzadu po výměně něco bouchalo a nevěděl jsem co to je.Zajel jsem na STK a tam mi to za 100kč protřepaly a zjistili že to je uložení příčného stabilizátoru.Koupil jsem ty silanbloky,ks 150kč a nechal vyměnit a od té doby pokoj.Zkus to stk
Opel Vectra combi 1.9 CDTI,110kw,r.v 2006,verze cosmo
Určitě to budou silentbloky stabilizatoru,mel jsem to na zadni naprave a delaloto hrozny rany.
Opel Omega 2,5 TD
Opel Vectra1,6 16v ex
Opel Vectra1,6 16v ex
Ahoj, všechno mám nový i uložení stab. na stk jsem byl nic mi nezjistily, ale je to někde u horního uložení, když vyvěsim kolo na heveru tak to potom 2 km nedělá. Zkoušel jsem to i když je motor v tahu i když motorem brzdim a i když brzdim brzdou, dělá to pořád.
a není to blbě poskládaný, když říkáš, že máš všecko nový?
mrkni se, jestli máš dotažené středové matice na tlumičích a zároveň koukni, jestli není někde něco vychozené..
když ručně zameleš autem, nic se neozve? musí to být prudší náraz, aby se to ozvalo?
jáký to má zvuk? jako prvek nápravy přímo na karoserii nebo jsou ty rány tlumené přes nějakou gumu?
mrkni se, jestli máš dotažené středové matice na tlumičích a zároveň koukni, jestli není někde něco vychozené..
když ručně zameleš autem, nic se neozve? musí to být prudší náraz, aby se to ozvalo?
jáký to má zvuk? jako prvek nápravy přímo na karoserii nebo jsou ty rány tlumené přes nějakou gumu?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Poskládaný je to právě dobře, dělal jsem to právě už 3x, ložiska jsou k tlumiči utažený dost a nikde neni vidět ani náznak odírání.
Ručně ten zvuk neudělám, musí se kolo jakoby rozskákat na vozovce, jako když je v haj..u tlumič, potom se ozývá klepání podobné jako když zaklepeš prstem zespoda na podlahu, ale když přejedu delší "vlnu" a auto se zhoupne, nic to neudělá. Kontroloval jsem uložení celé nápravnice jestli se někde neopírá o kastli nebo jestli někde není mezera natolik malá že by to mohlo klepnout, a nikde nic. Po výměně horního uložení to chvíli nedělalo cca 8 km, ale to bylo taky vyvěšený kolo.
Měl jsem na pravý straně už celkem 4 různý tlumiče z toho 2 nový, nejdřív Kamoky za 600,- a pak jsem ze zoufalství koupil Monroe a dělá to pořád.
Dveře u spolujezdce měli vůli v pantech, roztáhl jsem čepy a vypodložil je teflononýma podložkama, naprosto bez vůle a dělá to pořád.
Zkusím to ještě jednou celý rozebrat, zkontrolovat a složit.
Zatím Vám všem děkuju za nápady
Ručně ten zvuk neudělám, musí se kolo jakoby rozskákat na vozovce, jako když je v haj..u tlumič, potom se ozývá klepání podobné jako když zaklepeš prstem zespoda na podlahu, ale když přejedu delší "vlnu" a auto se zhoupne, nic to neudělá. Kontroloval jsem uložení celé nápravnice jestli se někde neopírá o kastli nebo jestli někde není mezera natolik malá že by to mohlo klepnout, a nikde nic. Po výměně horního uložení to chvíli nedělalo cca 8 km, ale to bylo taky vyvěšený kolo.
Měl jsem na pravý straně už celkem 4 různý tlumiče z toho 2 nový, nejdřív Kamoky za 600,- a pak jsem ze zoufalství koupil Monroe a dělá to pořád.
Dveře u spolujezdce měli vůli v pantech, roztáhl jsem čepy a vypodložil je teflononýma podložkama, naprosto bez vůle a dělá to pořád.
Zkusím to ještě jednou celý rozebrat, zkontrolovat a složit.
Zatím Vám všem děkuju za nápady
Tak jsem konečně zjistil co to klepe, ale nevim jak to odstranit. Dělá to tlumič spíš jeho radiální vůle v horním pouzdře. Když je auto v klidu je tlumič jakoby prolomenej k motoru vahou auta, když přejedu nerovnost a kolo se odlehčí tak se tlumič prolomí na druhou stranu, jsem si na 100% jistej že to tlumičem není, mám 3 páry a všechny mají stejnou vůli.