Zdravím příznivce Oplíků
mám zvláštní problém se kterym si mechoši nevědi rady tak doufám že tady najdu odpověď:)
Mám Omegu 2,2i r.v.2002 caravan když nastartuju tak si motor dělá co chce někdy se dusí a nedrží otáčky někdy zase točí 1500otáček a pomalu to padá přidám a drží otáčky kolem 2000 a pomalu padá na 800 a když jedu tak uplně ztratí výkon a od 3tisíc otáček škube jako by neměla benzín tak zastavim vypnu motor vyndám klíček a znovu nastartuju a je vše ok.Když je motor teplej tak se špatně startuje a sem tam se rozsvítí katalizátor měl sem to na počítači a je to prý jen teplota na čidle po 3-5nastartování zase zhasne v zimě s tim nebyl problém ale teď v létě je to nesnesitelný nemáte někdo podobnou zkušenost?odpověď jako je to opel co bys chtěl mi opravdu nestačí mám udělaný komplet filtry,olej,svíčky těsnění a je to stále stejné někdy jede jako fík a někdy bych to nejradši hodil ze skály záleží jak se nastartuje díky za rady.Dextron
Omega 2,2i 2002 velká záhada :(
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Omega 2,2i 2002 velká záhada :(
Motor 2.2 16v v Omeze - elektronický pedál plynu, elektronická škrtící klapka, žádný EGR ani volnoběžný ventil. Podle toho, co píšeš, ti "diagnostik" vyčetl akorát tak paměť závad ŘJ a to je věru dost málo... Doporučuju opět diagnostiku, ale pořádnou (testy akčních členů a live data) a hlavně někoho, kdo s ní umí pracovat, jinak je to hledání jehly v kupce sena (potenciometr plynového pedálu, samotná škrtící klapka, váha vzduchu, ŘJ...) Co to teplotní čidlo - vyměněné...? A co můžeš v první řadě udělat sám, je zkusit vyčistit škrtící klapku...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Co rozvody?Něco podobnýho mi dělala astra a bylo tam něco špatně nastavenýho někdy jela bez problému jindy umírala a škubala ssebou po puštění spojky. Když sem to zhasnul a znovu nastartoval tak pak jela normál, na diag to neukázalo nic....
ďíky za rady pokusím se to pořešit s nějakym mechošem pokud by ste věděli o někom serióznim na vysočině prosím dejte mi kontakt víte jak to snima je většina se snaží co nejvíc nahnat cenu opravy uplně zbytečně a do oplíků se jim moc nechce většina mi řekla že opel nedělaj a ještě k tý škrtící klapce když jí vyčistim tak musím resetovat adaptačních hodnot řídící klapky v ECU motoru?
Rozvody sem nedělal ale měl bych přetahujou už 40tis. což už je dost vim je to ostuda
Pokud vím, tož po čištění klapky si hodnoty její polohy načte ŘJ zase sama, jen po zapnutí zapalování tak minutku počkej, než začneš startovat - bude v tom cvakat, jak si motorek projíždí klapkou sem a tam do krajních pozic. A co se rozvodů týče, neměl bys to už odkládat, bo bys taky za chvíli nemusel řešit už vůbec nic a sháněl novej motor. A v té souvislosti může mít pravdu i warhy - nechtělo se mi tomu uvěřit, ale teď už se mi docela i chce...
W124 E320 R6 Coupé 1994
o nekom z vysociny spolehlivym kdo opleum rozumi bych vedel jsem z jihu a auto sem mel u nej nekolikrat kdyztak do zprav napis a ja ti poslu cislo