Závady na Zafiře

Moderátor: Moderátoři

dezz

Závady na Zafiře

Příspěvek od dezz »

Dobrý den, v dubnu jsem musela narychlo koupit auto, bohužel ač jsem byla s mechanikem v jím prověřeném prý spolehlivém bazaru, naletěla jsem jak blázen a teď mě čekají dohady.. Mám Zafiru 2003, diesel 74kW. Hned na začátku jsme vyměnili základ, olej atd.. No o chvíli později jsme zjistili, že auto má nejeto něco kolem třista (na to, že nám garantovali najetých 150...), ale jezdilo slušně, domluvili jsme se, že nám dají slevu na druhé auto, které jsme chtěli koupit.. Pak bylo něco špatně s egr, špatné destičky, špatné kontakty na aku, to vše se vyměnilo částečně na náklady bazaru. Auto mělo hned po měsíci špatný tah, ne pořád, ale občas při předjíždění nebo do kopce najednou spadl výkon, také jsme si všimli, že dost čoudí, ale to prý je možná tím, že je v autě možná čip.. Diagnostika prý žádný problém neukázala. Dnes jsme byli na diagnostice zase, zase kvůli výkonu no a prý je to palivové čerpadlo a že tam určitě dáváme špatnou naftu (tankujeme hlavně na shell a z kanystr jsme lili jen na dovolené). A mě by zajímalo, mohli jsme oddělat palivové čerpadlo za 5 měsíců? Je to skrytá závada, která se dá reklamovat? Je možné, že by diagnostika závadu o měsíc dříve neukázala, ač problémy s tahem byly a kontrolka s klíčkem se rozsvěcuje víceméně od začátku? Děkuji za odpovědi, potřebuji nestranný názor, abych věděla, zda mám kamaráda hajzla a tedy změním servis, na bazar podám reklamaci a trestní oznámení, nebo jestli jsme si opravdu vybrala svoji porci smůly.. A prosím kolik vyjde čerpadlo? Bylo mi řečeno, že 10 tis plus nějakých 7 tis. nějaká záloha, že se pak posílá staré čerpadlo někam do Německa a buď zálohu vrátí nebo ne.. Děkuji moc
Reklama

vectra11

Re: Závady na Zafiře

Příspěvek od vectra11 »

Kamaráda nemáš možná hajzla,ale určitě idiota,který o autech moc neví a neumí si ověřit ani základní věc jako je počet najetých km.
Destičky kontakty...to jsou běžné věci. Ale moc nerozumím tomu:"po měsíci špatný tah" a "problémy s tahem byly a kontrolka s klíčkem se rozsvěcuje víceméně od začátku".
Každopádně pokud jezdíš s autem už téměř půl roku,na reklamaci zapomeň. Nikdo se s tebou bavit nebude. Mohlo být auto špatné už při prodeji,taky to může být smůla...hlavně sis vybrala jeden z motorů,který radost nedělá a žádný rozumný mechanik by ti ho asi nedoporučil (hlavně po 300tkm)...
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
P.S.

Příspěvek od P.S. »

bohužel ste jen další s mnoha jenž sklamal ojetý diesel od opla :(
ty čerpadla odcházejí zhruba od 170000km a odcházej nejen ty dvoulitry ale i 2,2ky mám v rodině obě tyto motorizace a u obou sme si naběhli ten dvoulitr nás stál 21000kč za nové čerpadlo pod rukou jinak se tak pohybujou repasy a ta 2,2ka vyšla na 42000kč
já na aukru taky viděl repas kolem 13000kč ale bylo mi doporučeno at se tomu obloukem vyhnu a dnes po skušenostech se zafirou 2,2 bych už jednal jen s lidmi kteří tomu opravdu rozumí v našem případě si nevěděl rady ani autorizovaný servis opel a pomohla až firma Autokomi Praha
vy máte naštěstí to levnější čerpadlo takže bych seriozní opravu typ na 20000kč
k vašim otázkám samy ste za 5 měsíců to čerpadlo oddělat prostě nemohli pokud má auto 300tisíc a čerpadlo nebylo měněno tak se neni čemu divit a jestli je originál tak klobouk dolů nad tím kolik vydrželo skrytá závada to nebude o těch problémech s čerpadly se všeobecně ví a diag to odhalí až když čerpadlo klekne
a ke kamarádovi to je otázka jako mechanik vám řeknu do motoru nikdo nevidí je to v podstatě sázka do loterie a vinu bych mu dával jen v případě že se těmito vozy zabývá a opravuje.
já když byl se švagrem pro zafiru tak sem tenkrát o těchle problémech taky nevěděl auto bylo pěkný dobře táhlo tak sme ho vzali no a po 3 měsících čerpadlo :(
dnes vím jedno ojetýho opla v dieslu bych už nikdy nevzal no a po svých skušenostech ani benzín 8-)
http://www.autokomi.cz/autokomi/5-Bosch ... i-cerpadla
tady mám velmi dobrou skušenost :idea:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
dezz

Příspěvek od dezz »

Děkuji za odpovědi, i když nejsou moc potěšující.. Reklamaci přeci jen zkusím, za to nic nedám (do půl roku je důkazní břemeno na prodávajícím a krom toho ty najeté km jsou na trestní oznámení a podnět ČOI, takže doufám, že se mnou budou jednat) a pak zvažuji, že bych podle ceny, kterou mi navrhne kamarád, zvážila raději opravu v autokami, četla jsem na vícero místech dobré recenze.. Chápu-li správně cení v odkazu, tak repas čerpadlo je 17500,- a k tomu 1000,- montáž? A je to oprava na počkání? A ještě jedna otázka.. U poslední opravy jsem si už říkala, snad budeme jezdit chvíli v klidu dobře.. Je ještě nějaká jobovka, která se u Zafiry může vy..... tak, že by bylo jednodušší ji shodit ze skály? Děkuji.. Já jen jestli nemám raději odepsat pár desítek tisíc a podívat se po něčem na leasing, neb se zafirou už jsme vyčerpali veškeré ušetřené peníze :-(
P.S.

Příspěvek od P.S. »

no jestli to má 300tisíc bude to asi kasa může odejít turbo čert ví jak se k tomu kdo choval ale v těchle km typuju brzo nápravy,vejfuk ,a čert ví co dál
je otázkou co vás auto už stálo a co ste vyměnili?
ale pokud dáte nový čerpadlo tak bych stím jezdil a skusil na to dát inzerát na prodej a pokud by se za nákou rozumnou cenu někdo chytil tak bych to prodal
ale tot jen můj názor je to na vás a přeju at je brzo po starostech :idea:
dezz

Příspěvek od dezz »

Upřímně bych se ho taky nejraději zbavila, ale vzhledem k přetočenému tachometru se obávám, že ho nikdo rozumný nekoupí, zatím nás vyšlo s opravami asi na 85 tis s tím čerpadlem se to dost prodraží :-( A hlavně potřebujeme denně jezdit, udržet auto alespoň dva roky v přijatelném stavu, než se našetří na nějaké lepší,raději asi nové, tohle byla rychlovka (odešlo nám auto ze dne na den, oprava byla odhadována asi na 30-40 tis.., to jsme si moc nepomohli..Ale tam nebylo jisté, jestli kro motoru nebude potřeba i elektrika, tak by možná vyšlo ještě dráž). Ono jde o to, že jsme vzhledem k pracovním smlouvě na dobu určitou a manželovu podnikání, nedostali leasing, takže jsme si nemohli nějak extra vybírat a takhle to dopadlo.. A stále jsme ve stejné situaci, našetřeno nemáme, na leasing nedosáhnem a musíme denně jezdit.. Ještě tedy zvážím reklamaci komplet s výměnou za jiné auto právě vzhledem k těm najetým km a závadám.. Ale otázka.. To čerpadlo je asi nejdražší, co mě mohlo potkat že?
P.S.

Příspěvek od P.S. »

bohužel ano a pokud neklekne turbo to by se taky oprava mohla vyšphat okolo 17000kč tak by to zas mohlo nákou chvíli jezdit
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Zafira v roce 2003 měla čerpadlo PSG16 a tam je repas někde jinde než u čerpada VP44 (do roku 2002). Po 300tis km může prasknout klika, rozsypat se převodovka, spojka, motor má drahý dvouhmotový setrvačník, EGR ventil... Prakticky vzato Zafira Y20DTH rok 2003 je kombinace nejdražších dílů.
http://www.opeldilybrno.cz info@opeldilybrno.cz
diagnostika TECH 2, prodej použitých i nových dílů Astra G,H Zafira A,B Vectra C Signum
tel: 777620300 nebo 777620301
dezz

Příspěvek od dezz »

Děkuji za odpovědi. Právě jsem se rozhodla požadovat výměnu auta nebo vrácení peněz vzhledem k podvodu s tachometrem a zvýšenému počtu závad, holt to při nejhorším budu muset řešit i soudně.. Jsem v půlroční době, kdy je dokazování na bazaru no a podle jeho jednání pak zveřejním název bazaru na FB nebo ne.. Uvidíme.. Držte mi palce. Děkuji
vectra11

Příspěvek od vectra11 »

U soudu bez advokáta nemáš šanci-potřebuješ znalecký posudek-nemáš peníze-když soud rozhodne do roka,bude to zázrak....opravdu to stojí za to? Tohle všechno bazar ví a proto je v naší republice takový bordel.
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“