Zdravim, potreboval bych prosim pekne poradit.
Ma Vectru C 3.2 V6 GTS a shanim 17ky kola, abych nemusel stale prezouvat mezi letnimi a zimnimi pneu. Jde mi o to, ze tam mam orig. disky, kde je ET 41. Myslite si, že se na auto vlezou disky i s ET 39? Jsou to orig oplacky disky 7J ET39...jde mi o predni brzdice, zda se tam vlezou. Kdysi jsem zkousel davat plechy na zimu, ale na predek se nevlezly, byly to 16ky..ted si bohuzel nejsem jisty, jaky ET tam bylo. Ale rezervu mam take s ET41.
Diky za jakoukoli radu
rada ohledně ALU disků
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: rada ohledně ALU disků
tohle nasadíš uplně v pohodě nic kromě toho, že dosedací plocha kola je o 2mm blíže ke tredové ose kola nemění
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Máš-li povolené 16" disky (které se ty plecháče nechtěly vejít) a tohle jsou 17", tož to bude opravdu v klidu a ET nebude dělat problém. Něco jiného by bylo (mohlo být) rozdílné ET v případě nejmenších povolených disků - na Omeze mám povolené 15", 16" a 17" a v případě montáže 15" disků s o 6mm vyšším ET jsem už měl potíže - musel jsem přibrousit třmeny předních brzd... Notabene ty uvažuješ o montáži disků s nižším ET než má být, tož to bude pro třmeny brzd místa ještě víc...
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
no tak to zni dost dobre . Ja jsem prave kdysi zkousel 16ky plechy, nevim uz s jakym ET cislem byly, ale nevesly se...a rezervu mam s ET 41. Ted mam originaly kolecka 17ky s ET41, takze kdyz tam poslu stejny rozmer akorat s ET 39, tak se vlezou. Diky moc za rady!
Neboj vlezou se na Vectře mám čerstvě brzdiče z VC 3.2 pod disky 7x17 ET39 z astry H nižší ET akorát kola vystrčí o 2mm směrem ven, takže budeš mít větší i o 2mm mezeru mezi paprsky disku a brzdičem.
Nicméně jsi mne trochu znejistěl s těmi šestnáctkami... mám na zimu (opět astrácké) strukturované 6,5x16 ET39 a žiju v domění, že je přes brzdiče nasadim. Jak se ti tedy nevešly? nevešel se brzdič do disku, nebo na sebe nedosáhly dosedací plochy (což by odpovídalo vysokému ET)
foto:
Nicméně jsi mne trochu znejistěl s těmi šestnáctkami... mám na zimu (opět astrácké) strukturované 6,5x16 ET39 a žiju v domění, že je přes brzdiče nasadim. Jak se ti tedy nevešly? nevešel se brzdič do disku, nebo na sebe nedosáhly dosedací plochy (což by odpovídalo vysokému ET)
foto:
Naposledy upravil(a) Lukasek dne 27 zář 2013, 17:58, celkem upraveno 1 x.
GTS
-
To Lukasek:
Dekuji za informaci! A k tem 16kam...kdybych si alespon vzpomel, jak se nevesly , prave ted nevim, ale stopro to byly 16ky, ktery mam vlastne ve velkym technicaku, jen opravdu netusim presne rozmery s cislem ET, pouze sem nasel 16 palcu 5x110 a koupil sem je s tim, ze to tam nasadim, holt sem se nedival na vice informaci...no a nevesly se, nastesti sem je mohl vratit a penize jsem dostal zpet...
ale jestli si dobre vzpominam, tak prumer kotoucu nehral roli, ale nenasadil sem je asi kvuli tomu cislu ET, tedy nejspis bylo vyssi...ale opravdu si nejsem jistej, takze se omlouvam za neuplne info
Dekuji za informaci! A k tem 16kam...kdybych si alespon vzpomel, jak se nevesly , prave ted nevim, ale stopro to byly 16ky, ktery mam vlastne ve velkym technicaku, jen opravdu netusim presne rozmery s cislem ET, pouze sem nasel 16 palcu 5x110 a koupil sem je s tim, ze to tam nasadim, holt sem se nedival na vice informaci...no a nevesly se, nastesti sem je mohl vratit a penize jsem dostal zpet...
ale jestli si dobre vzpominam, tak prumer kotoucu nehral roli, ale nenasadil sem je asi kvuli tomu cislu ET, tedy nejspis bylo vyssi...ale opravdu si nejsem jistej, takze se omlouvam za neuplne info
ono je to možné že jsi koupil disky na starší generace vectry a astry ("B" a "G") ty byly 5x110 s ET49 a ty už by asi opravdu narazily paprsky na brzdič, teď je tam při ET39 odhadem tak 5-6 mm. Jinak do předchozího příspěvku přidáno slibované foto
GTS
-
ano, to je dost mozne s tim ET, vazne uz nevim ...no pani, krasny, cisty, nablejskany, to kdybych ja vyfotil kola po 1500km ceste do Nemecka a zpet, tak ty kola jsou doost do cerna predni ....tak se toho nebudu bat a pujdu do tech koleceh s 7J ET39..potrebuju na zimu, abych stale neprezouval pneu na jedny kola;)