Jaký diesel?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Vectra16

Jaký diesel?

Příspěvek od Vectra16 »

Dobrý den, plánuju koupit sedanovou předfaceliftovou vectru a plánuju spíš nafťák. Jaký motor byste mi doporučili? Nejradši bych byl za 1.7 TD od ISUZU (dočetl jsem se a bylo mi řečeno, že jsou dost dobré držáky) nebo 2.0 Di (taky dobrý držák). Předem děkuji za odpověď.
Reklama

vectra11

Re: Jaký diesel?

Příspěvek od vectra11 »

Já vím,že to nechceš slyšet,ale....žádný.
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Vectra16: Má pravdu předseda, sežeň si nějakou hezkou benzínovou jednaosmičku a budeš s vysokou pravděpodobností spokojenější... :)
A budeš-li potřebovat nějaký držák, pořídíš ho na vrakáči za pár korun... 8-)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Mirpie

Příspěvek od Mirpie »

jestli trváš na naftě v cenové relaci Béčkové Vectry, tak se orientuj v konkurenčních vodách, ne u Opelu. Octavia TDI PD za předpokladu pravidelné výměny rozvoďáku a oleje vydrží moc. Znám kusy, co mají natočené 700tis km a vrčí to doteď...Jednoduchý motor, jediný potenciální problém je tam turbo, ale to má každá relativně výkonější nafta.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
plazivec

Příspěvek od plazivec »

Jak se říká žádný...Ale zase musím za sebe říci, že mám VB face 2.0 DTi, v rodině je už přes deset let a nikdo na ni nedá dopustit. Má to na budíkách 220tis. km. Jaká je skutečnost nikdo netuší :) Jezdilo to převážně město a okresky. Jendou se udělalo čerpadlo a jinak jen spotřebák....Brzdy jsem měnil až po 200tis. km. To málo které auto vydží si troufá říct. Já jsem s tím nad míru spokojen. Ale jak říkám, někdo nemá takové štěstí jako já :)
Vectra16

Příspěvek od Vectra16 »

Tak co se týče škodovky, stojí tak 3x více než Opel, pokud nechci nějaký šrot a ten taky stojí 50 000 kč mnohdy a je to bouračka. Takže Škodovka jde mimo mísu.
vektrák

Příspěvek od vektrák »

To si s tebou dovolím nesouhlasit.

Jedničková OCT, 1,9 TDI - nezníčitelný auto. Za 50 už seženeš pěknou...
Myslím že Opel v dízlu, a ještě za tyhle prachy nebude žádná hitparáda teda, bral bych Octu, a nebo Fápku 1,9 SDI, motor bez turba, taky držák....
Mirpie

Příspěvek od Mirpie »

Vectru 2.0 DTI 16V jsem měl také, Caravan. Ale šla pryč, protože jsem potřeboval větší combi a koupil tak omegu caravan v benzinu. A taky jsem nechtěl čekat, až odejde čerpadlo. Místo toho čerpadla stihla odejít jedna tlaková trubka mezi čerpadlem a vstřikem (praskla na dálnici) a pak praskla hlava a ubývala tak chladicí kapalina (měnil jsem celý motor). Ano, méně časté závady, ale byly dost zásadní.
A proti Octavii ta Vectra o dost dřív zrezne.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“