Zdravím
Prosím o pomoc,na palubní desce se mi rozsvítila kontrolka el.motoru,prosím o radu čím to může bít,co s tím. Děkuji
VeBe 2.0i 16V
Elektronika motoru
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Elektronika motoru
Příčin může být více, doporučuju přinejmenším vyčtení paměti závad řídící jednotky. Pokud kontrolka stále svítí, závada je přítomna a i po zhasnutí bude v paměti uložena... ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
To znamená nabíjení ? Jestli ano tak bych změřil napětí na baterce a po nastartování musí být napětí na baterce vždy vyšší.
Z formulace dotazu předpokládám, že se jedná o kontrolku elektroniky motoru, tedy oranžový symbol autíčka s klíčem. Krom toho je ještě další oranžová kontrolka s jakýmsi patvarem, snad symbolem motoru či čeho, říkám jí lidově "ponorka", jejíž rozsvícení signalizuje problém v řízení emisí motoru. S dobíjením to s vysokou pravděpodobností nebude mít nic společného... ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Samozřejmě,pan Blažek je dost mimo........
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
Jedná se o symbol PONORKY jak píše Colommbo, je pravda že před tím než mi to vyběhlo na displeji vzal jsem do nádrže benzín-asi 20 litrů a etanol - asi 12 litrů, pak jsem vyrazil s autem ven,asi po 30 km začalo auto cukat a nejelo, odstavil jsem ho , ale pak znova nastartoval a dojel domů , od té doby mi svítí PONORKA na displeji . Benzín s etanolem jsem míchal už v loni v létě a nikdy nebyl problém , v zimě jezdím jen na benzín.