Zaslepení EGR ventilu u 2.2 106kw 1999
Moderátor: Moderátoři
Zaslepení EGR ventilu u 2.2 106kw 1999
Dobrý den, nevíte jak zaslepit EGR ventil? Jedná se mi hlavně o to, aby motor zpátky nenasával spaliny, které už jednou vyprodukoval. Dále také kvůli zasírání sání humusem. Někde píšou, že se má zadělat přívod a jinde odvod nebo vyrobit jinné těsněni mezi EGR ventil. Děkuji za rady a přeji krásný den
- Reklama
Re: Zaslepení EGR ventilu u 2.2 106kw 1999
pokud funguje jak má, tak není třeba se v tom vrtat. Otevírat by měl jen při plně otevřené škrtící klapce a i v tom přpadě přepustí max 20% spalin. A u 2.2 si nejsem jist, zda ho vůbec má.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
tak 2.2 106kW EGR nemá, aspoň ta moje ne.
U Omegy jsou 2.2 dvě, Y22XE nebo Z22XE, a EGR mají oba motory... http://www.opel-infos.de/modelle/omega_b2.html
W124 E320 R6 Coupé 1994
beru zpět, opravdu tam je. Pěkně schovanej pod motorkem stěračů. Zkoušel jsem ho odpojit a žádnou chybu elektronika nehlásila,tak by nemusel být problém i s odpojením po zaslepení.
Mirpie: Z toho si nic nedělej, já byl taky přesvědčenej, že má-li motor e-gas, nebude mít EGR (třebas u mojí Y26SE)... Až kamarád (Omega 2.2 benzín) mě přesvědčil, že dvadvojky EGR ještě mají...
W124 E320 R6 Coupé 1994
přítomnost EGR mě netrápí, zatím se zdá, že nezlobí, protože auto normálně jede a nic oranžového na mě nebliká. Aspoň případně vím, co mě může potenciálně pozlobit. Zatím do toho leju jen benzin, pominu-li přední brzdy, táhla předního stabilizátoru, olej, řemen, svíčky, filtry.
Až teď odešel náhle akumulátor a začal zvonit katalyzátor, tak oboje jsem vyměnil. A jak jsem na to koukal a šrouboval lambdy atd tak jsem právě žádnej EGR neviděl, je fakt dobře ukrytej.
Až teď odešel náhle akumulátor a začal zvonit katalyzátor, tak oboje jsem vyměnil. A jak jsem na to koukal a šrouboval lambdy atd tak jsem právě žádnej EGR neviděl, je fakt dobře ukrytej.
měnil jsem těsnění pod výfukovými svody a když už to bylo dole, naskytnul se lepší přístup k EGR (je oddělený od svodů, vzadu mezi motorem a kabinou). Tak jsem ho zaslepil a vrátil zpět. Po ujetí cca 60km se rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Takže buď to softwarově ošetřit nebo nevím. Konektor jsem nechal zapojený. Ještě zkusím variantu s odpojeným konektorem. Pokud to nezhasne, tak to vrátím do původního stavu. Zatím s tím potíže nebyly.
-
Vřele doporučuji zaslepit tuto pitomost. Posledně jsem dělal svíčky a ty byly očouzené jako blázen . Je pravda , že motor už má svoje za sebou ( 320000km) takže si veme i nějaký ten olejíček.
A teď jak na to. Odpojit konektor, odšroubovat EGR ventil a z tenkého mosazného plechu vystříhnout přesně dosedací plochu ventilu s prostřiženým otvorem, kde je vlastní ventil a s otvory na připevnění ventilu. Ventil přišroubovat nazpět. Připojit konektor a je hotovo.
A teď jak na to. Odpojit konektor, odšroubovat EGR ventil a z tenkého mosazného plechu vystříhnout přesně dosedací plochu ventilu s prostřiženým otvorem, kde je vlastní ventil a s otvory na připevnění ventilu. Ventil přišroubovat nazpět. Připojit konektor a je hotovo.
Kdyby sis býval pořádně přečtl Mirpie-ho příspěvek, nemusels vlastně vůbec nic psát...
W124 E320 R6 Coupé 1994