prosim pomoc s motorom

2003+

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
opela

prosim pomoc s motorom

Příspěvek od opela »

Ahojte,
mám taký problém, mám motor 1.7CDTI 74kW DPF r.v. 2007
dnes som zastavil pred domom a zrazu ma zarazili nejaké vibrácie, otvoril som dvere a pustila sa vrtula na chladiči, tak som myslel že je to tá regenerácia, posunul som auto za bránu a tam ma zamrazilo, motor mal trochu iný zvuk, otvoril som kapotu, išiel nepravidelne, sem tam s nim trhlo, z výfuku išiel smrad ako z tatry, ked som pridal tak to bol taký modrobiely dym a ked som sa nahol k výfuku tak z neho pofukovalo ako z trabanta, po celý čas išla vrtula
auto som zhasol, naštartoval a už to ide (netrhá, nesmrdí, nepofukuje), tak sa chcem spýtať čo to má znamenať, aby som niečo nezanedbal

na každom aute prebieha regenerácia inak, neviem ako to je pri opli, prosim poradte,
vopred vďaka
Reklama

opela

Re: prosim pomoc s motorom

Příspěvek od opela »

ešte by som dodal, EGR je vyčistený, všetky filtre a olej je nový, pripadalo mi to akoby to išlo na 3 valce, po zhasnuti a naštartovani to išlo rovnako pekne ako vždy, mal som strach nechať auto bežať s takým divným zvukom a trhaním ..
S autom žiadne problémy zatial niesú, spotreba pekne 4.4 mimo mesta
čo s tým mám robiť? ísť ho poriadne poprehánať v otáčkach asi nieje najlepší nápad
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

Zkontroluj hladinu oleje a chl. kapaliny , je dost možné že ti odchází turbo, nebo nějaký vstřikovač.

Vrtule mohla jet proto, že byl motor zahřátý. Kontrolka motoru svítila?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Já si naopak myslím, že to bylo započetí regenerace DPF... :idea: A dojde-li k tomu za provozu, je naopak potřeba s autem pokračovat v jízdě nejlépe při zvýšených otáčkách ustálenou rychlostí, než regenerace proběhne. Potíž je v tom, že u Oplů není započetí regenerace nijak signalizováno s výjimkou změny zvuku motoru, zvýšení okamžité spotřeby paliva a zvláštního smradu z výfuku... :(
P.S. Jak dlouho už autem jezdíš a máš s regenerací DPF zkušenosti...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
milhauzz

Příspěvek od milhauzz »

Přesně tak,chtělo to jet dál a nechcípat motor aby mohla regenerace dokončit . . .
Insignia 118 kW ST, automat
opela

Příspěvek od opela »

zajtra to všetko pokontrolujem, s autom mam najazdene tak 2t. km zatial som to spozoroval iba dva krat, prvy raz som zastavil a zhasol, vystupil a počujem vrtulu, tak ma napadlo, že to bude jak na peugeote, že sa zapne vrtula a zvyšia otačky, dnes som bol v šoku ked mi to išlo na 3 valce, dymelo, smrdelo, nechapal som
čo sa tyka vstrekovačov, denso má tu poistku že ked jeden prestane ist tak nenaštartujem?
Čo sa tyka kontrolky, žiadna nesvietila

niesom zvyknuty že by som mal nechat bežat auto na 3, preto som zhasol, a nedalo mi to, naštartoval som o 5 sek. A auto išlo jak ma, neviem čo to je, nikto ste sa s tým nestretli?

Ked sa toto začlo diat tak auto bolo studene, voda studena, prešlo iba cca 2-3km šetrnou jemnou jazdou
opela

Příspěvek od opela »

a ešte otázka, ako zistím, že mi auto ide na 3 valce a nieje to regeneracia dpf?
Odpovědět

Zpět na „Meriva“