Turbo
Moderátor: Moderátoři
Turbo
Zdravím pánové, chci se jenom zeptat, jak se pozná správná funkce turba. Mám na Corse 55kw a zdá se mi, že obyčejná Felicie jede lépe. Za firemní auto mám Transportéra 1,9 tdi 75kw a jede krásně za plynem a turbo mě jak se říká zatlačí do sedačky už od 1700 otáček. Zato moje Corsa se mi zdá, že nejede tak jak má. Turbo nezabírá a nebo málo, vůbec ho necítím. Auto reaguje tak do čtvrt plynu, když dám půl nebo dokonce plný plyn, skoro nic se neděje. Mají to takhle ty dieslový Corsy normálně, nebo cítíte, jako já, že něco nehraje.
Corsa D 1,3 CDTI, rok 2007 model 2008, 55 kW chipem přidáno 20% výkonu navíc
- Reklama
Re: Turbo
Jednak srovnávat koncernový 1.9 TDI 75kW s 1.3 CDTI v Corse není zrovna moc košer, příteli, a druhak taky záleží na zpřevodování, což se může týkat i (benzínové) Felicie...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Kamarád měl kdysi chvíli jako služební Agilu 1.3 cdti Z13DT 51kW a moc si pochvaloval, jak to pěkně jezdí a tahá. A jestli jezdíš za čtyři a půl litru, tož si uvědom, že nemůžeš mít všechno - můj motor tahá docela slušně, ale taky jezdím za osm...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Jinak pánové, malinko jsem turbu pomohl k lepším výkonům, jelikož jsem vzadu na sáni vyndal čidlo tlaku a pořádně vystříkal čističem na egr ventily. Snad mě za to neukamenujete, ale je to dost znát. Opravdu je auto živější.... A když už si toho všimla i moje žena, tak je to stopro....
Corsa D 1,3 CDTI, rok 2007 model 2008, 55 kW chipem přidáno 20% výkonu navíc
není za co kamenovat, spíš počítej s tím, že když už máš zakarbonované to čidlo, tak že tak podobně bude vypadat i zbytek sání, když i to sání vyčistíš, tak tomu taky pomůžeš, ale samozřejmě záleží, jak moc je zanesené.
například u Alf je tohle celkem známý problém, a po vyčištění sání (v některých případech až 3-4 mm tlusté vrstvy karbonu) je rozdíl ve výkonu před a po čištění téměř neuvěřitelný.
například u Alf je tohle celkem známý problém, a po vyčištění sání (v některých případech až 3-4 mm tlusté vrstvy karbonu) je rozdíl ve výkonu před a po čištění téměř neuvěřitelný.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995