Zdravím, viete mi poradiť. Prestalo mi fungovať DO k centrálu. Rozbilo sa. Chcel by som ho nahradiť univerzálnym. Napr. takéto niečo: http://www.autogood.sk/www-autocool-sk/ ... ania-BX-30
Ale chcem vedieť či je možné a ako ho tam zapojiť. Všade píšu že je vhodné do takmer všetkých aut, ale nepozdáva sa mi a nechápem ako tam pripojím kabeláž keď na originál vyzerá takto:
Ale na tých univerzálnych je iná koncovka. A na čo slúži ten zväzok káblov s tou poistkou?
Ďakujem
Opel Vectra B, 1998, 1.6 16V
Univerzálne DO
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Univerzálne DO
Musel jsem se podívat do kalendáře jestli není apríl a neděláš si z nás srandu..........
Vyhledej si něco s návodem a přečti si ho. Třeba jako tady: http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... id_block=3
Vyhledej si něco s návodem a přečti si ho. Třeba jako tady: http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... id_block=3
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
Trochu nechápu tvůj dotaz, píšeš, že odešlo dálkové ovládání, tzn klíček, a hodíš odkaz na nějakou "univerzální" jednotku, kterou nedokážeš sám zapojit. Když ti tu někdo hodí plán zapojení, co na co napojit ( sorry, já to nebudu, na to čas nemám) a třeba to nebude fungovat, co s tím potom, že?prokoppd píše:... Prestalo mi fungovať DO k centrálu. Rozbilo sa. Chcel by som ho nahradiť univerzálnym....
Vyřeš si ten klíček, je to schůdnější varianta.
Ale jestli ti odešla jednotka centrálu, to je jiná kapitola a tu seženeš na vrakáči. Pak se domluv s někým z fóra, kdo má diagnostiku a klíč napáruje s centrálem.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
Takže ešte raz. mne centrál funguje, nefunguje mi len DO. Pravdepodobne sú tam zlé kontakty, lebo keď ho riadne stlačím tak ide. Nechcem to preletovať a opraviť, lebo je aj tak celé dolepené už.
Mám takéto ako je na fotke vľavo:
Čiže žiadny klúč s tým nemá nič spoločné. Ja som si len myslel že keď kúpim univerzálne tak len vymením kus za kus a hotovo.
Ak teda smiem ešte jednu otázku a to keď si kúpim ovládač univerzálny s funkciou "učenia" bude ho možné po spárovaní používať? napr. tento:
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... enie=10&c=
Mám takéto ako je na fotke vľavo:
Čiže žiadny klúč s tým nemá nič spoločné. Ja som si len myslel že keď kúpim univerzálne tak len vymením kus za kus a hotovo.
Ak teda smiem ešte jednu otázku a to keď si kúpim ovládač univerzálny s funkciou "učenia" bude ho možné po spárovaní používať? napr. tento:
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... enie=10&c=
Přímo píšou, že nepodporuje většinu plovoucích kódů.
Ale co tím myslí...??
Opel má plovoucí kódy, jenže trochu mi uniká, jak to vlastně máš. Původní jednotka centrálu? Podle fotek asi jo. Klíč nemá vlastní dálkáč? Pakliže ne, šel bych touto cestou. Klíč s dálkáčem v jednom.
A vcelku bych viděl jako zajímavost, že máš neznámou krabičku napárovanou na jednotku centrálu.
A poslední poznámka, ten dálkáč z odkazu....píšou dosah až 80m, to bych bral jako mínus, lepší je dosah cca na 20-30 metrů, kvůli bezpečnosti, ale to je věc názoru.
Ale co tím myslí...??
Opel má plovoucí kódy, jenže trochu mi uniká, jak to vlastně máš. Původní jednotka centrálu? Podle fotek asi jo. Klíč nemá vlastní dálkáč? Pakliže ne, šel bych touto cestou. Klíč s dálkáčem v jednom.
A vcelku bych viděl jako zajímavost, že máš neznámou krabičku napárovanou na jednotku centrálu.
A poslední poznámka, ten dálkáč z odkazu....píšou dosah až 80m, to bych bral jako mínus, lepší je dosah cca na 20-30 metrů, kvůli bezpečnosti, ale to je věc názoru.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
No auto som kúpil s tým čo mám. Čiže RJ je originál k centralu. Ale ten DO netuším či je k tomu origoš alebo nie. Jediné čo viem že je to značka Bosch., 433,92Mhz. Už v dvoch predajniach kľúčov som sa pýtal na ten čo by bol kľúč s DO v kope a v oboch povedali že na moje auto sa to nedá. A len výroba náhradného stojí cca 50€. Takže preto by som chcel niečo také ako univerzálny DO. Len keby mi niekto veďel povedať či ho pôjde sparovat s mojou RJ.
Koukám,že máš sice v podpisu r.v. 1998,ale podle ovladače dálky je to 1997.
Tento ovladač koupíš dle VIN u dealera Opel a podle security code tvého vozu jej napáruješ ,nejlepe origi diag.zařízením TECH1, TECH2 nebo MDI.Žádnej uni na to nenapáruješ.
Tento ovladač koupíš dle VIN u dealera Opel a podle security code tvého vozu jej napáruješ ,nejlepe origi diag.zařízením TECH1, TECH2 nebo MDI.Žádnej uni na to nenapáruješ.
uni dálka de dopřipojit to není problém centrál reaguje na mínusový impulsy takže si za pomocí žárovkový zkoušečky najdeš v kabeláži na sloupku řidiče dráty na který ti centrál zamkne a odemkne a na ty zapojíš výstupy s tý uni dálky
pokud si to nikdy nedělal a nerozumíš elektrice tak se do toho nevrtej at si neuděláš nákou škodu a najdi někoho kdo se vyzná !!!
pokud si to nikdy nedělal a nerozumíš elektrice tak se do toho nevrtej at si neuděláš nákou škodu a najdi někoho kdo se vyzná !!!
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW