Navi 900 intellilink - zvukový projev
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Navi 900 intellilink - zvukový projev
Dobrý den všem uživatelům Nové Astry. Káčko vlastním už asi 3 týdny. Trochu mě zaráží zvukový projev audio soustavy. Vysoké tóny jsou zdůrazněny tak, že je velmi nepříjemné, až bolestné poslouchat kvalitně nahranou muziku. Takové "metličky" v klasickém jazzu jsou poslechově utrpení. Při poslouchání rádia to ještě jde, ale při poslechu z flešky to je docela katastrofa. Ekvalizérem mám výšky stažené na minimum a stále výšky nepříjemně "zasykávají".
Máte někdo podobné zkušenosti a nebo se jedná o vadný kus?
Máte někdo podobné zkušenosti a nebo se jedná o vadný kus?
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
- Reklama
Re: Navi 900 intellilink - zvukový projev
No, že audiosústavy v našich Oploch nestoja za moc o tom netreba moc diskutovať.
Ale na druhú stranu skús sa pozrieť na tvoju flešku.
Predpokladám, že tam máš zripovaný súbor z nejakého média do MP3.
strč flešku do PC, klikni pravou myšou na niektorú MP3 - properties (vlastnosti) - potom kartičku "details" (tretia v rade) a skontroluj čo píše u hodnoty AUDIO: Bit rate.
Rip a rip môžu hrať totálne odlišne.
Ale na druhú stranu skús sa pozrieť na tvoju flešku.
Predpokladám, že tam máš zripovaný súbor z nejakého média do MP3.
strč flešku do PC, klikni pravou myšou na niektorú MP3 - properties (vlastnosti) - potom kartičku "details" (tretia v rade) a skontroluj čo píše u hodnoty AUDIO: Bit rate.
Rip a rip môžu hrať totálne odlišne.
Děkuji za odpověď. To mě taky napadlo. Je to rip z origo CD 192kbps. V jiném rádiu to hraje OK
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
192 bežne používa napríklad SAT televízia na "obyčajných" programoch typu ČT, STV atď.
Prémiové programy majú 384.
Pozri napr. sem http://avmania.e15.cz/itunes-staci-256- ... lech-hudby
192 má u mňa hodne plechový zvuk, samozrejme môžeš to skúsiť vylepšiť ekvalizérom, ale do CD to má ďaleko...
Prémiové programy majú 384.
Pozri napr. sem http://avmania.e15.cz/itunes-staci-256- ... lech-hudby
192 má u mňa hodne plechový zvuk, samozrejme môžeš to skúsiť vylepšiť ekvalizérom, ale do CD to má ďaleko...
jj. máš určitě pravdu, ale na flešce mám vybraný playlist již nějakou dobu. Používám ji v různých autech. (ANTARA, FOCUS, OCTAVIA). V žádném z těchto aut se takto neprojevuje - ostré, až přebuzené sykavky, které přecházejí do "křapění". Jako by byly přebuzené vysoké tóny. To se mi zdá, že není úplně normální. Také jsem si všiml, že při poslechu rádia za jizdy, kdy je již slabší signál a občas to jako by sykne, tak je to stejné - velmi ostrý zvuk přehlušujíce cokoliv jiného.
Provozuje stejné rádio také někdo další?
Provozuje stejné rádio také někdo další?
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Problém doputoval do Anglie:
http://www.astrakforums.co.uk/viewtopic ... 48791fe864
http://www.astrakforums.co.uk/viewtopic ... 48791fe864
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Já jsem se zvukovým projevem maximálně spokojený... Oproti octávii či hyundai mi to v Opelu hraje výborně
Astra Innovation 1.4 benzin,110 kw, automat. převodovka, Navigace, parkovací automat, Zimní sada, zadní LED světla, zadní tmavá okna
Ja zvazujem kupit astru a myslel som ze ked pri tom intellinku pisu ze plus premiove repro to bude hrat dobre nieco ako bose v mazde prip renaulte
Tak proti Octavia Columbus hraje OPEL 900 docela bídně. Velké zklamání. Reproduktory BOSE tam určitě nejsou.
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
No tak nevím, jestli ten tvůj kousek není nějaký vadný. Co popisuješ dříve, ve svém voze nepozoruju, naopak, vše hraje výborně.
Astra Innovation 1.4 benzin,110 kw, automat. převodovka, Navigace, parkovací automat, Zimní sada, zadní LED světla, zadní tmavá okna