ANDROID AUTO

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
ihonza

ANDROID AUTO

Příspěvek od ihonza »

Ahoj mám 2 dny starou Astru K se systémem Navi 900 IntelliLink® a ač je všude deklarováno že to funguje s "Apple CarPlay™ nebo Android Auto™ tak musím konstatovat že s Androidem i s 5 a vyšší to nefunguje. V servisu mi bylo sděleno že jim se to také podařilo zprovoznit jen s APPLE. Máte to někdo rozchozené ? Díky za jakoukoliv informaci.
Reklama

juraj.domankus

Re: ANDROID AUTO

Příspěvek od juraj.domankus »

Ahoj :-)

Síce mám iPhone, tak sa tohto problému moc nebojím, ale v anglickom fóre som sa dočítal, že problém s android auto je viacmenej celoeurópsky.
Avšak mám pre teba dobré správy - V apríli tohto roku (duben) majú robiť update a malo by to ísť.
Čiže pokiaľ ti to v máji ešte nepojde tak kontaktuj predajcu a spýtaj sa čo a ako. :-)
gogin

Příspěvek od gogin »

Snažíš se pravděpodobně marně. Podle oficiálních pramenů z Oplu je podpora u Intellilink R 4.0 pro Android ver. 5 a vyšší (ale ne u všech mobilů) i pro CarPlay od Apple a u IntelliLink 900 Navi je podpora pouze pro CarPlay, Android má být později, nevím, jestli bude firmware upgradovatelný.
Jinak IntelliLink 4 s AndroidAuto funguje (vyzkoušel jsem u dealera, ale na vlastním autě si musím ještě cca 14 dní počkat)... :roll:
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kW
Nissan Note II 1.2 DIG 59 kW
Hyundai IX20 1.4 CVVT 66 kW
ihonza

Příspěvek od ihonza »

Ahoj díky za odpovědi, jen jsem nepochopil zda je to problém Opla nebo Android-Google ? Kdo to vlasně řeší? Díky za odpovědi.
Brembo SV

Příspěvek od Brembo SV »

google to určite riešit nebude. Ide si svojou cestou a príliš sa nezaujíma o kompabilitu s inými systémami-doteraz neexistuje ovládač bluetoot pre win. O adaptácii s ostatnými systémami-zdielanie médií je už uplne zbytočné sa bavit. Google robí firmware len ked prechádzate z iného systému na android,aby ste neprišli o dáta a tak neodradili zákazníka. Nie je problém si preniest čísla z iného telefonu na android,no skuste to opačne .Google už má vyvinutý i systém pre PC,takže akákolvek kompabilita s inými systémami bude len horšia.
gogin

Příspěvek od gogin »

Problém je na straně Googlu. Apka Android Auto není ani v nabídce Google Play pro CZ. Ani nevím pořádně proč, prý cosi o patentech. ... :? Dost mě to zajímá, už se těším, až budu moct dělat vlastní testy. A taky se těším na nápady a postřehy všech ostatních. :idea:
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kW
Nissan Note II 1.2 DIG 59 kW
Hyundai IX20 1.4 CVVT 66 kW
morgoth

Příspěvek od morgoth »

Zdravím, bohužel máte asi smůlu. Navi 900 android auto nepodporuje, sice se původně mluvilo o přidání podpory později, ale na oficiálním facebooku opelu k tomu uvádí:

Podpora Androidu bude dostupná od srpna 2016, zpětně však nebude kompatibilní, protože se již bude jednat o novou generaci zmíněného zařízení.

Já sám jsem si kvůli tomu bral intellilink 4 a Android auto mi funguje celkem dobře. Jenom je trochu hloupé, že k intellilinku dávají jenom monochromatický informační displej.
jurajlo

Příspěvek od jurajlo »

A odkial mate android auto apku?
na slovenskom play store nieje a ta ktora je na google.com mi vypisuje ze nie je kompatibilna z mojim mobilom aj ked mam android 5.1
skusal som aj apk mirror tam je nejaka beta verzia android auto ale nejde mi
mam r4 intellilink a v menu mam android auto aj apple
morgoth

Příspěvek od morgoth »

APK jsem normalne stahnul z apk mirroru - posledni verze tady:
http://www.apkmirror.com/apk/google-inc ... e-release/
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
jurajlo

Příspěvek od jurajlo »

Dakujem ide mi to