Zavazadlovy prostor

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Cinda

Re: Zavazadlovy prostor

Příspěvek od Cinda »

Z vyčtených zkušenosti jsem zvolil:
- neobjednávat LED matrix front light - příliš mladá technologie. Prakticky jakákoliv závada na světle po záruce bude značit jejich drahou opravu nebo výměnu. A podle DE fora už první série světel musely být měněny z důvodu přehřívání.
Docela bych polemizoval nad uvedenou citací:
1. Klasická halogenová světla jsou na ASTRA K naprostou katastrofou. Co si budeme povídat, ASTRU K si každý právě spojuje s LED MATRIX osvětlením a je to také hlavní reklamní tahák. Skoro bych řekl, že bez LED světel nemá ASTRU K cenu kupovat! Tak nějak potichu se počítá s tím, že si stejně každý dokoupí LED MATRIX. Měl jsem možnost vidět svítit klasické světlomety a lituji každého, kdo si je ponechá. Naopak, kdo jednou jel s LED MATRIX světly, nechce nic jiného. Můžu potvrdit!
2. Je pravdou, že na diskusních anglických a německých fórech se o LED MATRIX hodně mluví. Ale, pokud si je opravdu pročtete, tak je všude slovíčko "slyšel jsem o problémech s LED MATRIX" nebo " jedna paní povídala" a podobně. Nikdo vlastně ještě žádnou poruchu neviděl - zatím.
3. Také je pravdou, že to není až tak nová technologie. Prémiové automobilky používají LED MATRIX osvětlení již delší dobu a jako náhodou je to stejný výrobce jako na ASTRA K.
4. I kdyby se něco po..., je tu dvouletá záruka, a stále máš možnost si za bratru 11000Kč dokoupit plnou 5letou záruku, která se vztahuje i na elektrická zařízení..

Tak co? Opravdu si myslíš že jsi udělal dobře?
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Reklama

modern

Příspěvek od modern »

Ahoj,

AD1 - tak to jsem naprostá vyjímka, protože nebudu připlácet za světla Matrix další peníze, když auto bude sloužit jako další vůz v rodině a jeho hlavní použití bude ve dne. Těch pár nočních jízd navíc mi za příplatek nestojí. Ve všech autech jsem měl halogeny, tak to snad v Astře přežiji také.....
Astra Innovation 1.4 benzin,110 kw, automat. převodovka, Navigace, parkovací automat, Zimní sada, zadní LED světla, zadní tmavá okna
Petr25

Příspěvek od Petr25 »

Astra K je hlavně spojená s Matrix světlomety? To je hodně individuální názor......

S LED Matrix jsem jel předváděčku. Musím říct, že se v noci jelo opravdu dobře a musím je pochválit. Nicméně jsem stejně zvolil klasická halogenová světla. Rozhodně nejsou žádná katastrofa. Viditelnost v noci je výborná. Nevidím žádný rozdíl mezi třeba Golfem VII. A oproti starému Polu co jsem měl se to srovnat nedá už vůbec :)
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

jeste ze si kazdej muze nakonfigurovat svoje novy auto jak chce :)
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta »

na insi jsou samoucici ventilky a tam se nemusi nic sehravat, jen se nasadi kola na auto a to se samo sparuje, aspon tak to je u my2015 s origo ventilkama
Sunman píše:Tak sorry.
Čítam tú pakáreň s novým systémom merania tlakov od MY15. Ja mám teraz Insigniu MY14 kde sú dve sady a objednanú MY16 na ktorej ma zrejme čaká táto pakareň tiež.
Nemci si kupujú u predajcov Oplu za ca 100EUR "zázračnú" krabičku, ktorá oživuje ventilky po výmene sady pneu. Podľa AutoBildu je to vraj v rámci nového EU predpisu (nechce sa mi veriť) že nie je možné naprogramovať do RJ dve sady. Samozrejme rada jazdiť so žltou signálkou znamená v Nemecku riadnu pálku pri kontrole a stratu poistky v prípade akejkoľvek poistnej udalosti.
Zase to vyhrá VW group ktorý na to bude pr.ieť a ventilky jednoducho nebude používať.
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
OnMi

Příspěvek od OnMi »

Cinda píše: 2. Je pravdou, že na diskusních anglických a německých fórech se o LED MATRIX hodně mluví. Ale, pokud si je opravdu pročtete, tak je všude slovíčko "slyšel jsem o problémech s LED MATRIX" nebo " jedna paní povídala" a podobně. Nikdo vlastně ještě žádnou poruchu neviděl - zatím.
Zprávy o vadných LED matrix světlech není typu JPP, ale přečti si na německém foru vlákno: http://www.astra-k-forum.de/index.php/T ... einwerfer/

Tam přímo majitel popisuje, že mu museli světla měnit po 3.500km z důvodu poruchy chlazení, kdy se mu na palubovce objevovala chyba světel.

Pokud by mimo LED a Halogen světel byly v nabídce Xenon AFL (jako na J), jdu do nich i za cenu LED matrix. Co se týče toho, zda LED matrix je/není spolehlivá technologie, ukáže až čas. Možná se mýlím, ale nechci se dobrovolně zúčastňovat in-the-wild user testů
Cinda píše: 4. I kdyby se něco po..., je tu dvouletá záruka, a stále máš možnost si za bratru 11000Kč dokoupit plnou 5letou záruku, která se vztahuje i na elektrická zařízení..
Omyl, pořádně si přečti podmínky slavné +3 FULL:

ELEKTRICKÁ ZAŘÍZENÍ
palubní počítač; kabelový svazek elektronického vstřikování;
elektronické díly zapalování; alternátor; regulátor alternátoru;
startér; startgenerátor; zapalovací kabely

A pokud jsi četl dobře, tak světla tam NEJSOU!!!!!! Jo holt to podle mne není FULL ale fool.
link: http://www.opel.cz/content/dam/Opel/Eur ... _Flyer.pdf
Cinda píše: Tak co? Opravdu si myslíš že jsi udělal dobře?
Jak tu psal přede mnou Vojta. Každý si může nakonfigurovat auto podle sebe. A-K bude druhé auto do rodiny po VeCe jako výměna za 16-let starou, ale přesto naprosto spolehlivou a bezproblémovou Astru-G edition 100 (čas prostě zastavit nejde). Vzhledem k tomu, že očekávám, že A-K by u nás měla vydržet 10-12 let (doufám), snažím se minimalizovat možné problémové věci. A neopravitelný nebo jen velmi problematicky opravitelný technologicky zcela nový díl v ceně 20tis.Kč za kus vidím osobně jako velké riziko.

Takže moje odpověď je, ANO.

OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Sunman

Příspěvek od Sunman »

OnMi, tak pak bych doporučil trochu ojetou Ladu. Tam nehrozí nějaká porucha elektrinky a zbytek člověk dokáže opravit sám kladivem.

Ale máš pravdu, i porouchané servo v xenonech AFL za 1000 EUR hodně hne žlučníkem. A každá změna je vždy k horšímu. Taky jsem z trucu dlouho používal Nokii s tlačítky a android ke mně do domu již nesmí...
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Docela dobré počtení pro odpůrce Intellilux..
http://www.motor-talk.de/forum/intellil ... 84512.html
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
gogin

Příspěvek od gogin »

Sice je to trochu mimo téma, ale k té záruce... vůbec nepřikupovat +3 roky od výrobce. Opravdu to není plná záruka na vše a hlavně... pořád se vztahuje JEN a JEN na výrobní vady. Mnohem lepší je koupit smlouvu na prodlouženou záruku od AutoCheck - ve verzi Platinum na 3 roky. Cena nebude výrazně jiná a je jedno jestli je povaha vady výrobní nebo z užití.

http://www.auto-check.cz/o-produktech-gap/platinum/
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kW
Nissan Note II 1.2 DIG 59 kW
Hyundai IX20 1.4 CVVT 66 kW
revive

Příspěvek od revive »

len taka zaujimavost k LED svetlam - 1x originalny LED svetlomet stoji 1880 EUR bez prace :)
Opel Astra 1.4 turbo Innovation, 110kW, M6, 16"ky
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“