Kupa astry

Pokud kupujete nebo už jste koupili Opel Astra K, podělte se o zkušenosti.

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Tyma

Kupa astry

Příspěvek od Tyma »

Ahojte zvazujem kupit astru automat v nafte skoda ze cierny strop sa neda kupit vo vyssej vybave. Mal by som par otazok a to ako ste spokojny so spracovanim ci nevrze neni hlucna, celkovo kvalita auta a ci osvetlenie interieru vo dverach svieti aj pocas jazdy a ci sa da prepinat farba ako to maju ine znacky. Dakujem
Reklama

astrak

Re: Kupa astry

Příspěvek od astrak »

led svieti aj pocas jazdy ale menit sa neda len intenzita. ak mam spracovanie porovnat lepsie ako rapid, oktavia. prepracovane super, mam inovation. benzin sa mi ale zdal lepsi, spotreba 6L prvych 1500km
opel astra k inovation 150k
Tyma

Příspěvek od Tyma »

dakujem za odpoved, to užšie vyberu prešla astra a megane .. už len vybrať :) megan je vo vnurtri s tymi ledkami strašne krasny, da sa meniť farba, trošku stiesnenejši ale športovejši astara viac miesta hlavne v zadu, pači sa mi oramovanie okien zvnutra ešte plastovou lištou - nevidno farbu laku, take priemiovejšie ako na drahšich autach
Šroubek

Příspěvek od Šroubek »

Ten nový Megane je hezké auto, to ano, ale hlavně ohledně techniky zaostává dost, a to už vůbec nemluvím o kvalitě...
Zkus navigaci v Meganu a zkus ho v Astře, v meganu je vše pomalejší, v Astře reaguje jako tablet - velmi rychle.
Matrix světlomety jsou také výborná věc, i když chápu, že kdo ho nevyzkouší v ostrém provozu, nepochopí....já si velmi rychle zvykl a neměnil bych.
Když se teď zpětně koukám na auta kolem půl milionu, tak by za zvážení stál Auris, ale do Meganu bych určitě nešel...
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
Bedar

Příspěvek od Bedar »

Zdravím všechny,

v blízké době budu s největší pravděpodobbností objednávat Astru ST, včera jsem se byl projet a osobně po Golfu V 2.0tdi a momentální škodě octavii I 1.6mpi na mě auto hodně zapůsobilo.

Bohužel jak to tak bývá, chci jednoznačně benzín a předváděcí vozy jsou většinou v dieselu, takže jsem neměl možnost vyzkoušet jiné motorizace.

Snažil jsem se hledat na internetu různé testy, shlédl videa apod. ale nevím, který motor by byl optimální. Provoz bude předběžně 10tisíc ročně 60% město, 40% okresky. Na dálnici se podívám 1x max 2x do roka.

Vyloženě mi chybí v nabídce 1.6 atmosféra :). Dle mého názoru 1.4 by sice vyhovovala co se nájezdu týče, ale vidím jak bude jakýkoli kamión na okresce problém.

1.0 turbo v testech hodně chválili, ale nenašel jsem zde na fóru nikoho, kdo by tento motor zmiňoval. Trošku mám respekt z 3 válců.

1.4 turbo 92kw, by možná byl optimální volou. Na druhou stranu jsou zde zase cenové rozdíly a člověk počítá, zda to za to stojí.

Kdyby se někdo našel s 1.0 turbo, tak prosím napište Vaše postřehy, ale samozřejmě za každý názor a poznatek budu vděčný.

Výbava buď innovation nebo enjoy. Trošku jsem ale skeptický ke všem asistentům, co jsem se dočetl tady na fóru o varování před kolizí a automatické přepínání světel :(.

Díky
Astra ST, 1.4 turbo 92kw, Innovation, r.v.2016
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

W124 E320 R6 Coupé 1994
Šroubek

Příspěvek od Šroubek »

Ahoj,

Co se týče výběru motoru, bral bych to asi takhle.
3 válec bych osobně úplně vyškrtl, je to moc malý motor, i když ecobost od Fordu je opravdu dobrý, tak u Opelu nevím no.
A když vybíráš 1,4 bez turba, nebo s turbem, záleží jakou ti dají cenu, já mám skladovku se 110kw, a jede to fakt pěkně, a co se týče spotřeby, jezdím jako pra.e, a měl jsem 7,5litrů, teďka se to nějak snížilo na 7,2litru. Když jsem jel ale s malým a přítelkyní, když malý spinkal, a potřeboval jsem v autě jet co nejdéle po okolí, a za co nejmenší spotřebu, jel jsem za 5,4litru. Takže myslím si, že o spotřebě to není, když ale člověk ten výkon potřebuje, tak má k dispozici...
Tyma

Příspěvek od Tyma »

Ono dnes celkovo je otazka ci benzin ci nafta ja nabeham cca 30 tis rocne vacsinou dialnica zatial som mal len diesle ale tie moderne benziny stoja isto za zvazenie spotreba uz moc rozdielna oproti dieslu a hlavne ziadny klepot :)
Šroubek

Příspěvek od Šroubek »

Taky je to o zvyku a stylu jízdy, měl jsem Hondu Accorda, 2,2CDTi, a v unoru jsem vyměnil za Astru K 1,4 benzín, 110kw.
A i když jsem zkoušel předváděčku astru v dieselu, tak ten diesel prostě táhne krásně od dejme tomu 1700-1800otáček. Kdežto ten benzín - ano, také kolem 2000začíná táhnout, ale daleko méně jak diesel, když se ale dostanu na 3000-3500otáček, tak to zrychluje o hodně líp, jak ta nafta....
Nebyl jsem zvyklý podřazovat, když jsem chtěl zrychlovat, ale už jsem si zvyknul... :)
Tyma

Příspěvek od Tyma »

Mam este otazky ktora astra ma dva vyfuky a aka je kvlaita audia, pisu ze priemiove reproduktory, inak automaty v astre su variatory?
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Astru K“