Prázdná klimatizace?
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Prázdná klimatizace?
Ahoj,
Chtěl bych se zeptat, jak je to s klimatizací, a tekutinou v ní? Mám ASTRU K, r.v. 2015, 110kw, a mám najeto 14600km. Byli jsme s rodinou v Chorvatsku, a v noci z pátku na dnešek jsme jeli zpátky domů. Pátek odpoledne jsem ještě jezdil, byl pařák, a klima fungovala jak má. Když jsme ale večer měli jet domů, tak mi celou dobu nechladila klimatizace, zkoušel jsem automatické nastavení, manuální, vypnout AC, zapnout AC, vypnout uplně (ON/OFF), a nic, prostě auto nechladilo, z výdechů šel jen teplý vzduch z venku (26stupnů) no cesta na hovno, co Vám budu povídat....
Dnes klima také nefunguje....je možné že mi v ní došlo to plnící medium? Mám to nechat doplnit kde chci, nebo jedine v OPELu? Můžete mě poučit? Měl jsem Hondu Accorda 2,2CTDI r.v.2004 od roku 2009 do roku 2015, a s klimatizací jsem celou dobu nic nedělal a fungovala, vím že se ale nějak doplnuje, bývá to napsáno na servisech, zkušenosti s tím ale nemám....
Díky moc za případné reakce.
Chtěl bych se zeptat, jak je to s klimatizací, a tekutinou v ní? Mám ASTRU K, r.v. 2015, 110kw, a mám najeto 14600km. Byli jsme s rodinou v Chorvatsku, a v noci z pátku na dnešek jsme jeli zpátky domů. Pátek odpoledne jsem ještě jezdil, byl pařák, a klima fungovala jak má. Když jsme ale večer měli jet domů, tak mi celou dobu nechladila klimatizace, zkoušel jsem automatické nastavení, manuální, vypnout AC, zapnout AC, vypnout uplně (ON/OFF), a nic, prostě auto nechladilo, z výdechů šel jen teplý vzduch z venku (26stupnů) no cesta na hovno, co Vám budu povídat....
Dnes klima také nefunguje....je možné že mi v ní došlo to plnící medium? Mám to nechat doplnit kde chci, nebo jedine v OPELu? Můžete mě poučit? Měl jsem Hondu Accorda 2,2CTDI r.v.2004 od roku 2009 do roku 2015, a s klimatizací jsem celou dobu nic nedělal a fungovala, vím že se ale nějak doplnuje, bývá to napsáno na servisech, zkušenosti s tím ale nemám....
Díky moc za případné reakce.
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
- Reklama
Re: Prázdná klimatizace?
Stručně a výstižně řečeno....děkuji....nemáte někdo něco více k tomu ? Chápu to dobře, že se tam nic nedoplnuje a má to fungovat, at se deje co se deje?
chlapi sorry, vy ste tak predposraní z tých opel servisov že k tomu ťažko čo dodať - samozrejme že reklamácia do servisu kde si to auto kúpil
- s najväčšou pravdepodobnosťou odišlo chladivo a dôvod môže byť veľmi jednoduchý - kameňom poškodený "chladič" ktorý býva montovaný hneď za maskou (snáď to má K rovnako ako iné ople). V tomto prípade pomôže len havarijná poistka inak je to za tvoje peniaze, takže treba mať správné informácie čo je skutočnou príčinou, resp. tomu pomôcť správnym smerom.či je to vyfučaná klíma ti slušný servis zistí za 10min. ak áno naplnia ju znova s pridaním farbiva aby zistili kde to fučí
- ale môže to byť aj porucha so spínaním kompresoru potom je to len jasná reklamácia.
- s najväčšou pravdepodobnosťou odišlo chladivo a dôvod môže byť veľmi jednoduchý - kameňom poškodený "chladič" ktorý býva montovaný hneď za maskou (snáď to má K rovnako ako iné ople). V tomto prípade pomôže len havarijná poistka inak je to za tvoje peniaze, takže treba mať správné informácie čo je skutočnou príčinou, resp. tomu pomôcť správnym smerom.či je to vyfučaná klíma ti slušný servis zistí za 10min. ak áno naplnia ju znova s pridaním farbiva aby zistili kde to fučí
- ale môže to byť aj porucha so spínaním kompresoru potom je to len jasná reklamácia.
Tak je to zajimavé, ale dnes ráno jsme jeli nakoupit, při cestě tam, klimatizace fungovala, při cestě zpátky zase ne....já už tomu fakt nerozumím...Sunman píše:chlapi sorry, vy ste tak predposraní z tých opel servisov že k tomu ťažko čo dodať - samozrejme že reklamácia do servisu kde si to auto kúpil
tak buď posledný výdych pár z klímy alebo blbne spínanie kompresora klímy - takže jasná reklamácia do značkového servisu.
Pokud by došlo k mechanickému poškození okruhu klimy (kupř. ten "chladič" od kamínku), náplň vyfičí během pár minut a šmytec. A i kdyby někde uvnitř zůstaly nějaké zbytky/páry, pokles tlaku v systému bude natolik velký, že kompresor z bezpečnostních důvodů nesepne, bo je v chladivu přidaným aditivem mazán. Osobně bych to viděl spíš na nějakou mechanickoelektronickou záležitost a tedy reklamaci...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Jak jsem psal, včera v noci při cestě z chorvatska nefungovala, dneska střídavě ano, ne....dneska z celkem šesti cest mi dvakrát fungovala normálně.....
Zítra budu řešit reklamaci, uvidíme, díky za rady...
Zítra budu řešit reklamaci, uvidíme, díky za rady...