trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: trhnutie pri akceleracii
Ten pocit, jako má Petr25, mám taky. Prověřím to.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
- Reklama
mně se to teda děje opakovaně.
dnes jsem opět volal do dvou servisů, a bylo mi řečeno, že se to vyvíjí, ale že to taky může trvat půl roku
to máme spoustu času na to se dostat do problému při předjíždění
dnes jsem opět volal do dvou servisů, a bylo mi řečeno, že se to vyvíjí, ale že to taky může trvat půl roku
to máme spoustu času na to se dostat do problému při předjíždění
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Spíše máme dost času vyspecifikovat přesné příčiny této závady. Pro OPEL nejlépe: Okomentovaně natočit zacukání na kameru, přiložit protokoly o měření a grafy výkonu motoru při různém zatížení a jízdním způsobu, kde bude jasně patrný krátkodobý pokles výkonu. Pak to možná odborně školený (nejlépe přímo v centrále GM) technik pochopí a udělá nějaký vysoce kvalifikovaný zásah.
Počkáme až vyjde nová verze čínského klonu OP-COMu za 15USD, který bude znát naše nová, sofistikovaná, auta. Některý z nás se bude pár hodin věnovat časování vstřiků a podobně a pak to vše zveřejní. To bude mít OPEL radost!
Prostě se smiřme s tím, že si to budeme muset opravit sami. - To byl sarkasmus! (aby nedošlo k mýlce)
Poznámka: Opel měl, podotýkám měl velkou šanci si poněkud vylepšit dosti špatnou reputaci již od dob Vectry. Bohužel!
Miru zdar! a klidu v OPLU zvláště.
Počkáme až vyjde nová verze čínského klonu OP-COMu za 15USD, který bude znát naše nová, sofistikovaná, auta. Některý z nás se bude pár hodin věnovat časování vstřiků a podobně a pak to vše zveřejní. To bude mít OPEL radost!
Prostě se smiřme s tím, že si to budeme muset opravit sami. - To byl sarkasmus! (aby nedošlo k mýlce)
Poznámka: Opel měl, podotýkám měl velkou šanci si poněkud vylepšit dosti špatnou reputaci již od dob Vectry. Bohužel!
Miru zdar! a klidu v OPLU zvláště.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Podla by to teoreticky mohla byt softwarova chyba kedze pokial viem tieto 92kw motory su zhodne so 110 kw a vrak to pri tych silnejsich nerobi... Mozno ich je len menej a preto sa tak otom nehovori:)
robí to uplně stejne u 110kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ale asi to snad je jen SW chyba
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Už som si myslel, že mám takýto problém iba ja a dosť som to googlil , tak je celkom sranda že som toto fórum našiel až teraz ale dosť som si už toho prečítal na zahraničných fórach. Môj problém je úplne totožný s tým čo tu všetci popisujete. mám najazdené niečo medzi 6 - 7 tisíc. Stále sa to správa rovnako. Akurát mi to tak príde že keď mu riadne naložím tak to už nerobí až po daľšie vypnutie motora. Niekde som tu čítal ževraj na SK tento problém ani neexistuje .... tak verte že existuje. rezonančný zvuk medzi 2000-3000 a niekedy keď zošliapnem plyn pri nižších otáčkach vydá to škaredý zvuk.. (ako keby turbo vypľulo lopatku do výfuku )
Raz sa mi stalo že auto malo citeľne menej výkonu. Na druhý deň som to zaniesol do servisu kde som auto aj kupoval a dívali sa na mna ako na jebka že čo si to vymýšľam lebo predsa im na počítači žiadnu chybu nevypisuje a tak isto nie je na riadiacej jednotke po celú dobu zaznamenaná žiadna chyba. Plniace tlaky aj všetko ok. rezonančný zvuk je podla predajcu aj vedúceho servisu úplne v poriadku...To auto je úplne super vo všetkom, je tam výbava ako ma kamarat na novom Ečkovom mercedese vyhrievaný volant , vybočovanie z pruhu, LED svetla , sport režim , cuvaciu kameru , no proste všetko , ešte to aj samo zaparkuje .... škoda že nevychytali radšej motor na 100%.... Myslíte ža sa toto niekedy vyrieši ? Alebo to opel aj naďalej bude prehliadat a tvárit sa že nič ....ináč ked mám otvorené okno píska mi spätné zrkadlo tak okolo 80 km/h
Raz sa mi stalo že auto malo citeľne menej výkonu. Na druhý deň som to zaniesol do servisu kde som auto aj kupoval a dívali sa na mna ako na jebka že čo si to vymýšľam lebo predsa im na počítači žiadnu chybu nevypisuje a tak isto nie je na riadiacej jednotke po celú dobu zaznamenaná žiadna chyba. Plniace tlaky aj všetko ok. rezonančný zvuk je podla predajcu aj vedúceho servisu úplne v poriadku...To auto je úplne super vo všetkom, je tam výbava ako ma kamarat na novom Ečkovom mercedese vyhrievaný volant , vybočovanie z pruhu, LED svetla , sport režim , cuvaciu kameru , no proste všetko , ešte to aj samo zaparkuje .... škoda že nevychytali radšej motor na 100%.... Myslíte ža sa toto niekedy vyrieši ? Alebo to opel aj naďalej bude prehliadat a tvárit sa že nič ....ináč ked mám otvorené okno píska mi spätné zrkadlo tak okolo 80 km/h
Astra K sport, 1.4 turbo 150k, fulka
mam doma 15 let stare géčko a dělá mi to samé co nove astře a to nemam turbo je to adrenalin když při předjíždění poklesne vykon a proti vam jede kamion
tak jsem si objednal 1.4 s turbem a ejhle ono to podle komentářu dělá taky za co mě ten nahoře trestá
uvidime až se narodi moje nova astra jak to tak vidim tak je to na žalobu ohroženi života při jízdě a zatajování jasného problemu při koupi
tak jsem si objednal 1.4 s turbem a ejhle ono to podle komentářu dělá taky za co mě ten nahoře trestá
uvidime až se narodi moje nova astra jak to tak vidim tak je to na žalobu ohroženi života při jízdě a zatajování jasného problemu při koupi
no chtělo by to už nějak vyřešit... celkově má Opel přístup, že jim je to fuk
i co se týče toho hluku z výfuku pod plynem, na to mi řekli, žeje to ok..
i co se týče toho hluku z výfuku pod plynem, na to mi řekli, žeje to ok..
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Ja si myslím že problém je ovela závažnejší napr. geometria sacích kanálov kde može dochádzat pri určitej rýchlosti vzduchu k turbulenciám (znížený prietok) a následne vyhodnotenie R.J. s takou korekciou...a toto sa nedá len tak vymenit alebo zmenit v servise. Ak by bol problém SW tak by už urobili zvolavačku
Ak je moj názor približný tomu problému tak nechápem ako pri vývoji a testoch na dynamometri to nezistili
berte moj nazor s rezervou a dufam že to bude len nejaka prkotina
Ináč som s Astrou spokojný
Ak je moj názor približný tomu problému tak nechápem ako pri vývoji a testoch na dynamometri to nezistili
berte moj nazor s rezervou a dufam že to bude len nejaka prkotina
Ináč som s Astrou spokojný