zavýjení motoru, chcípání na volnoběh
Moderátor: Moderátoři
zavýjení motoru, chcípání na volnoběh
Zdravím!
Mám Omegu B 2.0 16v Caravan z roku 1995. Celkem dobrý kus, když sem ji koupil měla 171 000 na tacháči, měnil sem zatím jenom olej. Po cca 3/4 roce celkem bezproblémového ježdění (asi 10 000km) začal motor při otáčkách od 2000 výš vydávat vysoký zavýjiví zvuk, který přesně kopíruje otáčky. Je možné že bude problém s ložiskama? Na jízdu to nemá zdá se žádný vliv, už to dělá tak měsíc a zatím se to nijak nezhoršuje, ale docela dost mě to při jízdě sere !! Věděl by někdo kolik může taková oprava stát, pokud to nejde opravit svépomocí? Dále se občas stává, že to chcípne na volnoběh po delší jízdě, když třeba čekám na křižovatce nebo v koloně atd. Celkem nepříjemné...
No kdyby měl někdo dobrou radu, byl bych mocmoc vděčný, protože sem se s Omegou celkem dost sžil a nechtěl bych moc měnit.
Díky!!! Zdraví Fedrin
Mám Omegu B 2.0 16v Caravan z roku 1995. Celkem dobrý kus, když sem ji koupil měla 171 000 na tacháči, měnil sem zatím jenom olej. Po cca 3/4 roce celkem bezproblémového ježdění (asi 10 000km) začal motor při otáčkách od 2000 výš vydávat vysoký zavýjiví zvuk, který přesně kopíruje otáčky. Je možné že bude problém s ložiskama? Na jízdu to nemá zdá se žádný vliv, už to dělá tak měsíc a zatím se to nijak nezhoršuje, ale docela dost mě to při jízdě sere !! Věděl by někdo kolik může taková oprava stát, pokud to nejde opravit svépomocí? Dále se občas stává, že to chcípne na volnoběh po delší jízdě, když třeba čekám na křižovatce nebo v koloně atd. Celkem nepříjemné...
No kdyby měl někdo dobrou radu, byl bych mocmoc vděčný, protože sem se s Omegou celkem dost sžil a nechtěl bych moc měnit.
Díky!!! Zdraví Fedrin
- Reklama
-
Re: zavýjení motoru, chcípání na volnoběh
Vysoky zvuk kopirujici otacky muze byt cokoliv, co je na remenu, treba remenice, ale tipuji, ze to bude alternator. Kolem 200tis. ma narok. Staci nechat preloziskovat driv nez se podela uplne. Chcipani na krizovatce byva zpusobeno kvalitou paliva, zkus natankovat kvalitnejsi palivo.
LR
LR
Zkusil bych to napojit na diagnostiku ( kvůli chcípání)
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
Díky! To palivo mě nenapadlo. Jinak to pískání už je dobrý, nechal sem udělat rozvody a vyměnil napínací kladku. Ten Alternátor sem si myslel nejdřív taky, ale byla to hlavně ta napínací kladka.
Přeju klidné vánoce a nový rok
Přeju klidné vánoce a nový rok
RE: Chcípání motoru - mám už 6.let Omegu 2.0i/X20XEV CARAVAN,palivo je nesmysl,vyčisti si krokovej motorek,je to na 99.% tím,estli ne,tak mě můžeš bodnout šroubovákem třeba do voka.
Kdybys nevěděl co nebo kde,písni. Měl sem tu Omegu rozkuchanou do šroubku...
Kdybys nevěděl co nebo kde,písni. Měl sem tu Omegu rozkuchanou do šroubku...
Zdravím v novém roce a díky za reakci!!!
Jejda, šroubovákem do oka.....to radši ne, ale poradit si rád nechám
Myslím, že tuším která věc to je ten krokový motorek, ale kdybys mě mohl nějak navést, celkem by to pomohlo. Co sem se dočetl, tak by nemělo být tak složité to dát do pořádku, ale nechci do toho vrtat jenom tak na slepo. Ono to zas nechcípá moc často. hlavně po delší jízdě, ale dycky když to nejmíň potřebuju
předem díky!!!
Jejda, šroubovákem do oka.....to radši ne, ale poradit si rád nechám
Myslím, že tuším která věc to je ten krokový motorek, ale kdybys mě mohl nějak navést, celkem by to pomohlo. Co sem se dočetl, tak by nemělo být tak složité to dát do pořádku, ale nechci do toho vrtat jenom tak na slepo. Ono to zas nechcípá moc často. hlavně po delší jízdě, ale dycky když to nejmíň potřebuju
předem díky!!!
Jo,dneska to vyfotím a zejtra večer pošlu.Je to docela jednoduchý vyčistit
Ahoj možná už je asi pozdě se tě ptát, ale rád bych také foto toho krokového motorku než se do toho pustím, já mám zase problém se stále se vracejícíse chybu cukání.začalo to za mlhy a vlka kdy mi něco 3 dny smrdělo jako spálený odpor ale nepřišel jsem do dnes na to a diagnostika vyhodnotila pouze vysoké napětí na labda sondě kterou jseem měnil za starší ale novou.Chybu jsme vymazali a jelo to tak 2 měsíce bombasticky a teď se to za te břečky venku objevilo znovu rozvítilas se diagnostika po znovu nastartování zhasla ale auto cukalo jako kdyby do mě kopali na jakoukoli rychlost.po dvou dnech co auto stálo zase super a teď je to tu zase.tak jak čtu ten motorek má to s tím něco společného?nebo díra v katu?či spodní kryt motoru ten tam už nemám a zdá se mi že od té doby to začalo vše.Díky za radu já už jsem snad bezmocný vrazil jsem do všeho za poslední půl rok tak 12litrů a nebaví mě to už vím že to bude kravina:D jako vždy.
-
Zdravím.To už je sice opravdu hodně pozdě ale jestly bych mohl požádat též o zašlání fota toho krokového motorku též mám kolikrát problém že mi to najednou z ničeho nic chcípne.
Tady přikládám blbovzdorný návod od Freeze v PDF. Platí pro motory X20XEV a X18XE.
rozděleno do dvou souborů, z důvodu místního omezení
rozděleno do dvou souborů, z důvodu místního omezení