To může být ono, já mám MY16 a projeví se to trhnutím v trvání max. cca 0,2 sec. Ten kovový zvuk jsem slyšel jen při vypnutém rádiu a pootevřeném okně.Taosek píše: Ja mám MY 17 verze Dynamic 1,4 92kw objednaná v záři přišla 18.listopadu zatím jsem si nějak nevšiml, že by motor nějak klepal možná jednou jak jsem jel ve čtyřech lidech do kopce tak to mezi cca. 2000 až 3000 tisic lehoulince cuklo ,ale to jsem spíše zaznamenal já protože jsem si už o tom četl nikdo v posádce si toho nevšimnul bylo to uplně takové mikro trhnutí spíš to někdy dělalo u předešlého auta když nebylo zahřáté, jinak zatím nic ,jak se to tobě projevuje dej jsem aspoň nějaké video co ti to dělá jak je hlučný motor na volnoběh popř. to zkus natočit ten zvuk jak ti to dělá někde jsem si četl ,že by to mohlo být i svíčkami když ti to nedělá pokaždé za stejných podmínek pokud by to dělalo přesně v konkrétním místě může být špatná mapa u řj ,ale pokud je to nahodile ?
Aby se problém u mě projevil, musím splnit tyto podmínky: částečně zatížené auto + mírné stoupání + maximální akcelerace + poměrně rychlý nárůst otáček = v rozmezí 2800-3000 (spíš 2900-2950) ot./min. se to NĚKDY projeví.
Pokud překročím určitou hranici zatížení auta nebo stoupání, pak je nárůst otáček pomalejší a problém se neprojeví. Stejně tak při malém zatížení (např. akcelerace z kopce).