trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
sladas opc

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od sladas opc »

mattonecz píše:to bzučení znám.
mám na mysli když otevřeš kapotu a vyloženě posloucháš motor. dřív běžel krásně teď je takový hlučný.
kámoš technik teda řikal že to není nic strašnýho ale rád za to nejsem
pokud ti mizi olej a je motor hlucnejsi zkusil bych zmenit olej z 5W30 na 5W40 melo by to prospet alespon minimalne te spotrebe oleje...
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Reklama

Hardy

Příspěvek od Hardy »

sladas opc píše:
mattonecz píše:to bzučení znám.
mám na mysli když otevřeš kapotu a vyloženě posloucháš motor. dřív běžel krásně teď je takový hlučný.
kámoš technik teda řikal že to není nic strašnýho ale rád za to nejsem
pokud ti mizi olej a je motor hlucnejsi zkusil bych zmenit olej z 5W30 na 5W40 melo by to prospet alespon minimalne te spotrebe oleje...
To je hlúposť a vôbec to v jeho prípade nepomôže. Treba si ujasniť čo znamenajú tie čísla označovania olejov. Ak by chcel skúsiť znížit spotrebu oleja tak by mal zvýšiť jeho viskózne číslo čiže napr. miesto 5W-40 použiť 10W-40 čím vlastne dosiahne že olej bude hustejší a nie riedky čo sa naozaj môže v niektorých prípadoch prejaviť jeho zvýšenou spotrebou. To druhé číslo ktoré si spomenul vo svojom príklade je značenie ktoré určuje použitie oleja pri letných teplotách. Resp. čím vyššie to číslo je tak tým lepšie si olej pri vyšších teplotách zachováva svoje správne mazacie vlastnosti. (Napr olejový film sa ani pri veľkej záťaži netrhá atď..)
Moje autá:
- Astra Coupé Turbo 2.0T (Z20LET) - EDS Stage 1 (250ps, 400NM)
- Insignia A HB 2.0CDTi (B20DTH 125kw) AT6 - rv.2016
- Insignia ST OPC (2.8T V6, 265kw - Stage 1) MT6 - rv.2010
sladas opc

Ja tenkrat presel z 5w30 na 5w40 prave kvuli spotrebe oleje a bylo to v pohode..ono to druhe cislo znamena hustotu za tepla a prevazne jezdi motor zahraty tak ze by mel byt i o neco hustejsi..proto se do sportovnich aut dava 10w60 aby pri extremni zatezi byl olej hustejsi a ne ridkej aby se nepripekal..
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

nj ale astra neni sportovní auto :D i 5w40 se dává do sportovnějších motorů
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
jurajlo

Příspěvek od jurajlo »

sladas opc píše:Ja tenkrat presel z 5w30 na 5w40 prave kvuli spotrebe oleje a bylo to v pohode..ono to druhe cislo znamena hustotu za tepla a prevazne jezdi motor zahraty tak ze by mel byt i o neco hustejsi..proto se do sportovnich aut dava 10w60 aby pri extremni zatezi byl olej hustejsi a ne ridkej aby se nepripekal..
Pokial ja viem tak čislo od ...do udava ze v rozmedzi tejto teploty je viskozita nemenna čim vacsi rozsah ty olej lepsie znasa vykyvy teplot ale viskozita je u vsetkych rovnaka
sladas opc

jurajlo píše:
sladas opc píše:Ja tenkrat presel z 5w30 na 5w40 prave kvuli spotrebe oleje a bylo to v pohode..ono to druhe cislo znamena hustotu za tepla a prevazne jezdi motor zahraty tak ze by mel byt i o neco hustejsi..proto se do sportovnich aut dava 10w60 aby pri extremni zatezi byl olej hustejsi a ne ridkej aby se nepripekal..
Pokial ja viem tak čislo od ...do udava ze v rozmedzi tejto teploty je viskozita nemenna čim vacsi rozsah ty olej lepsie znasa vykyvy teplot ale viskozita je u vsetkych rovnaka
zjednodusene receno 5W30-5W40 prvni je zimni cislo v tomto pripade je stejne tudiz tekutost oleje a ridkost je stejna..cislo druhe letni cislo znamena tekutost a ridkost za provozni teploty v tomto pripade je 40 hustejsi nez 30..coz znamena ze by olej nemusel mizet kdyz je hustejsi..tohle byl muj problem tenkrat u astry h..
sladas opc

mattonecz píše:nj ale astra neni sportovní auto :D i 5w40 se dává do sportovnějších motorů
nerikam ze je sportovni auto ale zkratka pokud ti mizi 5W30 tk zkus prejit na 5W40 me to tenkrat pomohlo...
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Tak se nám to tu nějak zvrhlo :cry:
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

jj řeší se tu nesmysly.
já teď jezdím jen město tak mi % oleje letí dolů, takže brzy vyměním. za 5W30 samozřejmě

co se týče trhání tak to nemá moc prostor trhat ale včera když sem na to šlápnul trochu na trojku tak to skoro nejelo až po 3tis se to rozjelo. projevuje se to fakt čím dál divněji
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Šroubek

Příspěvek od Šroubek »

Já s tím trháním moc problémy poslední dobou neměl, tankoval jsem Vervu100 a trhání se projevovalo méně...ale dnes ráno, když bylo -6 mě zarazilo, že po nastrartování jsem si nastavoval navigaci, a auto se docela třáslo, trvalo to asi 20sekund, pak se zvuk motoru změnil, a vibrace přestaly....čím dál zvláštnější to auto...
Opel Astra K Innovation 1,4 Turbo, 110kW/150k, Flip Chip metalíza
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“