Strukturované ocelové ráfky??
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
Strukturované ocelové ráfky??
Zdravím všechny,
chci se zeptat na strukturované ocelové ráfky 16" x 6,5 prodávané jako alternativu ( nebo spíš kompromis ) mezi klasickými plechy a Alu koly. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Při pohledu na konstrukci plechu mám trochu obavy o jejich pevnost, či odolnost i když je mi jasné, že určitě byly dostatečně testované pro provoz. Objednal jsem si je na novou Astru K, nejde mi o ušetřené 4000kč oproti Alu kolám, ale prodejce mi tvrdí, že je jízda na nich pohodlnější, respektive plech lépe tlumí výtluky, díry, nerovnosti než Alu. Snad jsem neudělal chybu.
Děkuji za objektivní odpovědi
chci se zeptat na strukturované ocelové ráfky 16" x 6,5 prodávané jako alternativu ( nebo spíš kompromis ) mezi klasickými plechy a Alu koly. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Při pohledu na konstrukci plechu mám trochu obavy o jejich pevnost, či odolnost i když je mi jasné, že určitě byly dostatečně testované pro provoz. Objednal jsem si je na novou Astru K, nejde mi o ušetřené 4000kč oproti Alu kolám, ale prodejce mi tvrdí, že je jízda na nich pohodlnější, respektive plech lépe tlumí výtluky, díry, nerovnosti než Alu. Snad jsem neudělal chybu.
Děkuji za objektivní odpovědi
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kw MY17,5 Bílá Summit, Komfortní sada 2 + Mlhovky
- Reklama
Re: Strukturované ocelové ráfky??
Plechový kola mají v určitých oblastech lepší vlastnosti než litý kola. Na rozdíl od litáků můžeš nerovnost "srovnat kladivem" - hrubě řečeno, do litý kolo ti praskne a konec, dále jsme jednou vážili litá kola, plechy a ty váhově vyhrály.
Jen budeš mít problém disky až ti prasknou - jsou dražší, ale můžeš jezdit bez nich!
Jinak jsou hezký já je také sháněl na zimu ale raději jsem si koupil hybridní kola od Alcaru - taky jinak strukturovaný plecháče.
Jen budeš mít problém disky až ti prasknou - jsou dražší, ale můžeš jezdit bez nich!
Jinak jsou hezký já je také sháněl na zimu ale raději jsem si koupil hybridní kola od Alcaru - taky jinak strukturovaný plecháče.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Mali sme ich obuté na Zafire B skoro 7 rokov (a pokiaľ viem, tak slúžia doteraz) a nebol s tým žiadny problém, takže by som sa toho nebál
Opel Insignia B Sports Tourer Business Inovation 2.0 CDTi 2019 (154 kW) Automat 4x4
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
Kamarád je má už několik let na své VeCe Caravan a slouží bez problémů. Jelikož na nich má origo poklice přesně kopírující (a kryjící) jednotlivé "paprsky" disků, i to dobře vypadá. A jak už je tu psáno, plechové disky jsou mnohdy lepší/odolnější slitinových, vůbec bych se toho nebál.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Taky je mám a zatím bez problémů!! Vypadá to dobře. Nezkušené oko ani nepozná, že se nejedná o slitinu
Astra K, ST 1.4T (92Kw) Enjoy + sady gumových a velurových koberečků :-)
-
Tak to jsem si oddychl, přemýšlel jsem, jestli to ještě nemám změnit tento týden buď na obyč. 16" plecháče, nebo na 16" Alu.. Ale nechám to tak jak to je...
Snad nebude problém ani s tím On-starem, no kdyby to šlo, tak bych to tam ani nechtěl...
Snad nebude problém ani s tím On-starem, no kdyby to šlo, tak bych to tam ani nechtěl...
aky problem s onstarom predpokladas?
Opel Astra K ST 1,4 Innovation + nejake tie drobnosti :)
-
Tak je to další elektronická "serepetička" navíc... doufejme, že problémy nebudou, co jiného nám zbývá
na onstár to nejedzí...to je jen machrovinka...ale příjemná to jo. ačkoli v úterý jsme volali, aby mi nastavili adresu...a "selhalo spojení" nic méně mě navedl na vedlejší ulici, tak jsme si to pak nastavili sami.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
-
Jeste ohledne tech strukturovanych rafku, zkousel jsem na prodejne jak drzi poklice na plechu, zdalo se mi to dost pevne prichyceno, snad to v nektere zatacce neulitne - nevycvakne se