Dobry den,
v piatok som bol v servise vymenit olej a vsimol som si, ze miesto 4.3 litra (1.9 CDTI 110 kW Z19DTH) mi tam naliali okolo 4.8 litra, teda cca o pol litra viac ako ma byt.
Podla mierky je to par cm nad maximom.
Myslite, ze je pre tento motor pol litra navyse vazny problem a treba to pre istotu co najskor vypustit alebo tak dalsich 15000km mozem bezpecne chodit v lubovolnych otackach?
Vdaka.
prilis mnoho oleja v motore 1.9 110kw
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: prilis mnoho oleja v motore 1.9 110kw
To nebyli mechanici,,ale sadisti,,do motoru patří 4,2 litru včetně naplně turba.Do turba se vleze 2 dl.Určitě vypustit na predepsanou hladinu.Já bych ty kokosy hnal svinskym krokem
Opel Vectra combi 1.9 CDTI,110kw,r.v 2006,verze cosmo
denial: Jak píše kolega - odpustit spodem nebo odsát vrchem trubkou ventilové měrky na stanovené množství. O práci servisu se raději nevyjadřovat...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Že by půl litru oleje navíc udělalo na rysce několik cm? To se mi nějak nezdá. Já tam po výměně leju 4,5l ale pořád je potom olej na měrce pod horní ryskou. Tak si myslim, že ani 4,8 l nemůže bejt až takovej problém.
Ale taky znam jednoho borce, kterej měnil olej a jaksi zapomněl vypustit starej a pak se divil, že tam toho je nějak moc.
Ale taky znam jednoho borce, kterej měnil olej a jaksi zapomněl vypustit starej a pak se divil, že tam toho je nějak moc.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
tiež sa prikláňam - pokiaľ to máš naozaj nad hornú mierku!!! - odsať olej napr. odsávačkou oleja z kosačky.
Ale niekde je chyba - medzi značkami mierky je 1cm a to je 1L oleja. Ak máš niekoľko cm na rysku tak buď ako píše kolega zabudli vypustiť ten starý alebo máš zaprasenú trubičku pre mierku (častý problém u Vectry) a keď tam strkáš mierku zašpiní sa a vyzerá ako vysoká hladina.
Mal som Astru z nemecka a v nej bolo 1.5L naviac, po odsatí som musel vytrieť trubičku lebo stále mierka bola špinavá nad hornou ryskou.
Ale niekde je chyba - medzi značkami mierky je 1cm a to je 1L oleja. Ak máš niekoľko cm na rysku tak buď ako píše kolega zabudli vypustiť ten starý alebo máš zaprasenú trubičku pre mierku (častý problém u Vectry) a keď tam strkáš mierku zašpiní sa a vyzerá ako vysoká hladina.
Mal som Astru z nemecka a v nej bolo 1.5L naviac, po odsatí som musel vytrieť trubičku lebo stále mierka bola špinavá nad hornou ryskou.
kupil som odsavacku oleja v mountfielde, ale aj ta tensia hadicka (tusim 6mm) je natolko hruba, ze tam nevleze.
bol som s tym u znameho mechanika, ze z toho vypusti par deci a ked pozeral stav predo mnou, tak ukazovalo niekde v strede mierky, bol som z toho mimo. dvakrat to pozeral a stale v strede. povedal, ze je to OK.
potom som to zase pozeral doma a bolo to nad maximom, takze tomu celkom nechapem.
pri vymene oleja som nebol, len som si vsimol, ked mi doniesli auto, ze v 5 litrovej bandaske oleja zostali cca 2 deci.
presiel som uz od vymeny 3000km, takze to uz asi teraz riesit nebudem.
ale nabuduce si nalepim na kapotu zvnutra velky papier nieco ako MOTOR OIL CAPACITY 4.3 LITER
bol som s tym u znameho mechanika, ze z toho vypusti par deci a ked pozeral stav predo mnou, tak ukazovalo niekde v strede mierky, bol som z toho mimo. dvakrat to pozeral a stale v strede. povedal, ze je to OK.
potom som to zase pozeral doma a bolo to nad maximom, takze tomu celkom nechapem.
pri vymene oleja som nebol, len som si vsimol, ked mi doniesli auto, ze v 5 litrovej bandaske oleja zostali cca 2 deci.
presiel som uz od vymeny 3000km, takze to uz asi teraz riesit nebudem.
ale nabuduce si nalepim na kapotu zvnutra velky papier nieco ako MOTOR OIL CAPACITY 4.3 LITER
máš pravdu, do originálnej hadičky odsávačky som strčil inú PE hadičku a oblepil páskou. tá sa tam potom vošla.