Parkovacie senzory - všeobecne

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

random

Re: Hnědák ST

Příspěvek od random »

Cinda píše:Mnohdy jsem rád, že tam ty pípáky kolem auta mám. Hlavně v podzemních parkovištích obchodních domů. Někdy se za autem z nečekaně vynoří chodec, připlíží se auto a .....Asi jste to všichni zažili. Nebýt pípáků, tak nevím. Ze začátku jsem byl taky poněkud "překvapený" ale dnes, díky za ně!
Senzory mají fungovat pouze v případě, kdy máš zařazenou rychlost ve směru, ve kterém se chceš pohybovat. Což pokrývá tvůj obchoďák. Rozhodně ne když stojíš na světlech, máš vyřazeno, neřkuli aktivovaný start stop, posloucháš alikvotický zpěv a provádíš kegelovy cviky. Žádné jiné mně známé auto takhle zprasené senzory nemá. To je bez omluvy.
MY17.5 ST 1.6T Innovation + goodies
Reklama

palecNR

Příspěvek od palecNR »

random píše:
Cinda píše:Mnohdy jsem rád, že tam ty pípáky kolem auta mám. Hlavně v podzemních parkovištích obchodních domů. Někdy se za autem z nečekaně vynoří chodec, připlíží se auto a .....Asi jste to všichni zažili. Nebýt pípáků, tak nevím. Ze začátku jsem byl taky poněkud "překvapený" ale dnes, díky za ně!
Senzory mají fungovat pouze v případě, kdy máš zařazenou rychlost ve směru, ve kterém se chceš pohybovat. Což pokrývá tvůj obchoďák. Rozhodně ne když stojíš na světlech, máš vyřazeno, neřkuli aktivovaný start stop, posloucháš alikvotický zpěv a provádíš kegelovy cviky. Žádné jiné mně známé auto takhle zprasené senzory nemá. To je bez omluvy.
Kazdy mame svoj nazor.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
Eisy

Hnědák ST

Příspěvek od Eisy »

Trochen nechapem.
Pokial len sedim v aute na parkovisku a je jedno ci je podzemne alebo kreslene a nikam sa este nechystam tak mi je suma-fuk ci mi niekto beha za aleb pred autom. Preco by mi malo nieco pipat? Pred cim ma to ma varovat? Nikam nejdem! Ved sa citajte!
Ked uz chcem niekam ist zaradim spiatocku vtedy sa na normalnom aute aktivuje senzor a niekto mi tam vbehne , nech pipa. Nato tam je.
Tak isto na krizovatke ked zastavim , niekto prebehne pred alebo za autom ked stojim. Uplne normalna vec. Preco by malo nieco pipat?

Vdaka bohu ze to na Astre J a Insignii funguje po zaradeni spiatocky , alebo ! pre takych umelcov co potrebuju aby im to pipalo neustale si to viem zapnut. Hej zapnut! Ale nie aby som to musel vzdy po nastartovani vypinat...
Ondráš1985

Příspěvek od Ondráš1985 »

Mám též přední i zadní parkovací senzory, měl jsem z toho obavy po přečtení zdejších zkušeností s nimi.
Po 6-ti týdením užívání auta musím konstatovat, že vše ok, nijak mě pípáky neobtěžují, občas někdo proběhne kolem stojícího auta, tak to zapípá, no a co?? 8-) Aspoň o něm vím.
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kw MY17,5 Bílá Summit, Komfortní sada 2 + Mlhovky
Petr25

Příspěvek od Petr25 »

U těch pípáku mě hlavně vadí, že když někde parkuju a spolujezdec se už odváže, tak začne pípat pás a parkovací senzor v ten moment nefunguje. Teď už si to hlídám, ale poprvé jsem skoro olíznul zeď.......
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
norinco

Příspěvek od norinco »

Petr25 píše: začne pípat pás a parkovací senzor v ten moment nefunguje.
V ten moment nefunguje ani zvuková signalizace blikačů.

Ty senzory jsou fakt vopruz, ale po roce užívání astry jsem si na to už zvyknul. Pouze když někoho vezu poprvé, tak se často ptají, co že se to děje...
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Eisy píše: Vdaka bohu ze to na Astre J a Insignii funguje po zaradeni spiatocky , alebo ! pre takych umelcov co potrebuju aby im to pipalo neustale si to viem zapnut. Hej zapnut! Ale nie aby som to musel vzdy po nastartovani vypinat...
No ty máš ešte Insi predfejslift. Bohužiaľ na Insignii od MY16 to funguje veľmi podobne ako u Astry K.
- odopnutý pás znamená rozbitý zadný nárazník - pretože pípanie pásu má prednosť pred všetkým
- predné senzory sú aktívne pri rýchlosti menšej ako 20kmh pri každom naštartovaní alebo po každom cúvaní.

U MY14 sa to ešte dalo navoliť či majú zostať vypnuté u MY16 to už nejde, treba to vypínať neustále. Rovnako ako start/stop.
Cinda

Re: Parkovacie senzory - všeobecne

Příspěvek od Cinda »

Ráno jsem jel v posledním Focusu. Schválně jsem běhal kolem stojícího auta. Focus má funkci "pípáků" naprosto stejnou jako Astra K. Není to náhodou nějaký nový bezpečnostní předpis a výrobci aut jsou v tom nevině?
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Marek L

Příspěvek od Marek L »

začne pípat pás a parkovací senzor v ten moment nefunguje. V ten moment nefunguje ani zvuková signalizace blikačů.
Vím, že tato rada je asi k ničemu, ale mělo by pomoct otevřít a zavřít řidičovy dveře. V tu chvíli se to zpátky všechno rozpípá. (Na J-čku to funguje)
Ale je to taky opruz a někdy i dost nebezpečné!!!
Insignia GS Dynamic 2017 - 1,5 121 kW - kůže - kompletní výhřev
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
"EX" Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW
norinco

Re: Parkovacie senzory - všeobecne

Příspěvek od norinco »

Ahoj, začaly mne zlobit přední senzory - při rozjezdu bezdůvodně pípaj, byť překážka žádná není. Předpokládám, že se jedná o již řešený problém s uchycením spz. Nechci kvůli tomu jezdit do servisu, takže se chci zeptat zda je řešením - přidělat držák spz na okrajích k nárazníku vrutama...
Díky NOR
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“