Tak, tak.. Podmienky máš dosť náročné.
Ono v tejto cenovej hladine to asi bude hlavne o šťastí. O tom ako sa predchádzajúci majitel o auto staral a čo už pomenil. Auto už bude vo veku, keď budú veci buď pred výmenou, alebo po výmene predchádzajúcim majitelom. A nebude to iné ani u iných značiek. Výhodu budeš mať v tom, že otec ako fanda opla ti určite pomôže s identifikovaním a v rámci možností aj s odstránením prípadných závad.
Ja osobne by som ti poradil astru F (rv 1991-2000) s motorom 1,6i 8ventil 55kw (označenie C16NZ). Tento motor je velmi nenáročný a vydrží vela km. Aj keby sa nedajbože roztrhol rozvodový remeň, nenapácha žiadne škody. Mal som 3dv. astru s týmto motorom a dynamika bola dostatočná a spotreba nízka. (U mňa bežne priemerná cca 6,5l/100km, ale pri dialničnej 130ke som prešiel 800km na jednu nádrž

) Diely sú tiež za velmi dobré ceny. A ak chceš minimalizovať možnosť závad, kašli na bohatú výbavu a nemáš sa čoho báť. Jediné mínus je korózia, ktorou tento model ešte trpí.
A neunáhliť sa. Ak sa ti podarí zohnať auto v dobrom stave, určite budeš spokojný.