astra k - svetla
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: astra k - svetla
Tak včera se mi rozsvítila kontrolka "chyba nastavení AFT světlometů" - 2x zamítnout a zmizela doma jsem zkoušel znova nastartovat, nerozsvítila a světla normálně lítaly nahoru a dolů...
Měl to už někdo?
Měl to už někdo?
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
- Reklama
-
Me se jednou stalo ze jsem si pri jizde vsiml ze jedno svetlo ted uz nevim ktere svitilo uplne kousek pred nas..zastavil jsem a vypnul motor a znova nastartoval a svetlo se nastavilo..hlaseni mi to ale zadne nedalo..svetla uz mam stejne vymeneny pac se rosili
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
nemohu říci, že by něco svítilo jinak, i matrixy svítily jak měly
-
Me taky svitili jak meli ale jednou se mi stalo ze se vyskove automaticky jedno svetlo nenastavilo..si vsimni ze po zapnuti svetel se automaticky nastavi delaj to i xenony
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
JJ, psal jsem, že se hýbaly bez problémů,
Tak jsem zkoušel výkonější LED žárovky. O proti těm co jsem testovali minule tyhle svítí o dost lépe a navíc to světlo není do modra, zase ale hlásili poruchu (překvapivě ale jednoho tlumeného a jedné obrysovky). S led obrysovkami to ale vypadá o dost lépe než žluté halogeny.
Došel jsem ale k závěru, že zatím nemá smysl se LED žárovkami zabývat. Sice proti halogenům svítí víc, ale mají o dost menší dosvit. Zkoušel jsem to večer na vedlejší silnici a už kolem 50km/h to bylo dost na hraně, trochu rychleji a už by se nedalo včas reagovat protože nebylo vidět moc dopředu.
Problém bych viděl hlavně v konstrukci těch žárovek, kdy LEDky jsou umístěné po stranách, takže směrem nahoru a dolů je slepé místo. To je ale zrovna ta část projektoru, která soustředí světlo do dálky, takže žárovka sice svítí víc než halogen, ale to světlo jde před auto do stran. Zkusím ještě upravit ten plastový držák žárovky tak, aby při zapojení byly ledky nahoře a dole, ale moc šancí tomu nedávám.
Došel jsem ale k závěru, že zatím nemá smysl se LED žárovkami zabývat. Sice proti halogenům svítí víc, ale mají o dost menší dosvit. Zkoušel jsem to večer na vedlejší silnici a už kolem 50km/h to bylo dost na hraně, trochu rychleji a už by se nedalo včas reagovat protože nebylo vidět moc dopředu.
Problém bych viděl hlavně v konstrukci těch žárovek, kdy LEDky jsou umístěné po stranách, takže směrem nahoru a dolů je slepé místo. To je ale zrovna ta část projektoru, která soustředí světlo do dálky, takže žárovka sice svítí víc než halogen, ale to světlo jde před auto do stran. Zkusím ještě upravit ten plastový držák žárovky tak, aby při zapojení byly ledky nahoře a dole, ale moc šancí tomu nedávám.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
káčkari, to všetko to už raz bolo. U Insignie.
MY09 - xenony zapínali v tuneloch vždy po určitom čase. Ale zapínali zase napr. cez deň po vypnutí motora a zase zhasli po vytiahnutí kľúčika. U MY12 cvakali v každom podjazde. Od MY14 teda po FL zapínanie v tuneli OK, ale pribudol problém s netlmením svetiel - rozsvietil sa diaľničný režim a oslnenie sa nedalo nijako vypnúť ani reštartom, rovnako chvenie resp. preblikávanie diaľničného režimu aj pri stojacom aute. Vyriešil to upgrade SW.
U posledných to funguje už konečne fakt dobre - svetlá síce v tuneli zapínajú možno trochu neskoro ale v porovnaní s inými značkami áut identicky (zrejme nejaký senzor od Bosch je vo všetkých autách), halogeny zapínajú okamžite po vjazde do tunela. Svetlá tlmia v automatickom režime veľmi dobre, nedochádza k oslneniu aj autá prichádzajúce zo zatáčky sú dobre systémom registrované - bolo tu "reklamované" v začiatkoch jedným z majiteľov.
Takže v MY20 to bude aj na K v pohode.
Ale máme tu 3ks s Matrixami (11-2016, 02-2017, 05-2017) a kolegovia si nesťažujú, naopak.
MY09 - xenony zapínali v tuneloch vždy po určitom čase. Ale zapínali zase napr. cez deň po vypnutí motora a zase zhasli po vytiahnutí kľúčika. U MY12 cvakali v každom podjazde. Od MY14 teda po FL zapínanie v tuneli OK, ale pribudol problém s netlmením svetiel - rozsvietil sa diaľničný režim a oslnenie sa nedalo nijako vypnúť ani reštartom, rovnako chvenie resp. preblikávanie diaľničného režimu aj pri stojacom aute. Vyriešil to upgrade SW.
U posledných to funguje už konečne fakt dobre - svetlá síce v tuneli zapínajú možno trochu neskoro ale v porovnaní s inými značkami áut identicky (zrejme nejaký senzor od Bosch je vo všetkých autách), halogeny zapínajú okamžite po vjazde do tunela. Svetlá tlmia v automatickom režime veľmi dobre, nedochádza k oslneniu aj autá prichádzajúce zo zatáčky sú dobre systémom registrované - bolo tu "reklamované" v začiatkoch jedným z majiteľov.
Takže v MY20 to bude aj na K v pohode.
Ale máme tu 3ks s Matrixami (11-2016, 02-2017, 05-2017) a kolegovia si nesťažujú, naopak.
Somarina. Mne ked sa zamlzia tak sa tyzden odrosuje a to mozem mat svetla zapnute kolko len chcem.Mirďa píše:To není na reklamaci, mi se zatím sice nezamlžily, ale v manuálu je toto:
Zamlžené prosvětlovací
kryty světel
Vnitřní strana krytů světel se může za
špatného, vlhkého a chladného
počasí, v hustém dešti nebo po mytí
vozidla zamlžit. Zamlžení zmizí
samo; urychlit to můžete rozsvícením
světlometů.
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
Somarina. Mne ked sa zamlzia tak sa tyzden odrosuje a to mozem mat svetla zapnute kolko len chcem.Mirďa píše:To není na reklamaci, mi se zatím sice nezamlžily, ale v manuálu je toto:
Zamlžené prosvětlovací
kryty světel
Vnitřní strana krytů světel se může za
špatného, vlhkého a chladného
počasí, v hustém dešti nebo po mytí
vozidla zamlžit. Zamlžení zmizí
samo; urychlit to můžete rozsvícením
světlometů.
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
astra k - svetla
To plati mozno max. pre klasicke svetla a nie pre Matrix.