Eisy píše:to je vsetko pekne. Sa mi ale zda , ze som tu neraz cital, ked ani vymena oleja nepomohla. Alebo sa zmiernili priznaky lspi ale trhanie zostalo.
Nejake “asi” “mozno” “malo by“ a “mne to nerobi” teorie niesu u mna dokazy.
Ano, nepomohlo to vždy, ale vzhľadom nato, že sa jedná o LSPI, ktoré je spôsobené samotným downsizingom a teda konštrukciou motorov a zároveň nikto presne nevie, prečo sa deje, tak je asi trochu odvážne chcieť 100%tný spôsob opravy
To nie je, že mi hrká ložisko, tak vymením za nové... Tu sa práve vymieňajú spôsoby, ktoré niekomu pomohli, samotná výmena oleja sa aspoň mne zatiaľ javí ako najefektívnejší spôsob, ako to aspoň obmedziť na nebadateľnú hranicu.
Takže môžeš hľadať 100%tné vedecké dôkazy, potvrdenia apod, alebo vziať auto, vymeniť olej a otestovať to. Ak to nepomôže, skúsiť iné riešenie.
Ak o kúpe iba premýšľaš, tak môžeš ísť do diesela, ako spomínal Mike, prípadne do 1.6tky benzínu, pretože tá sa zdá aj zo zahraničných fóre, že všetko funguje. Prípadne inú značku, ak je jej motor menej náchylný na LSPI, samozrejme si treba pozrieť jej iné "bolesti". Podľa názorov ostatných sa tento problém pomerne dobre odladil na novších verziách, aj keď sa stále kde tu môžeme dočítať o trhaní pri akcelerácii...