Marcelova “Buchta”

Zde představujeme svoje Astry K a dáváme k dispozici svoje poznatky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
stingray

Re: Marcelova “Buchta”

Příspěvek od stingray »

fixxxer píše:Ahoj.
No, nemá to otváranie na zadných dverách a popravde, neviem prečo?
To je fakt divne. Zeby nejaka vychytavka MY2018?
Ja mam takisto Innovation a tie strieborne tlacidla mam na vsetkych styroch kluckach.

Mimochodom, krasne auto, zaujimava konfiguracia.
Prajem, nech dobre sluzi a vela stastnych kilometrov!
Opel Astra ST 1,4 Turbo, 92 kW, r.v. 2017, Power Red, Navi + zimná sada
Reklama

fixxxer

Příspěvek od fixxxer »

Ahojme opäť.
Skúsim to dodatočne prezistiť a uvidíme.
Nie, že by ma to nejako extra štvalo ale je to zvláštne.
Môj osobný tip: Úspora nákladov.

A čo sa konfigu týka.... Nie je v ňom úplne všetko, predsa len nekradneme, takže sme sa vzdali kožených sedadiel, zadné nemajú ľakťovku a ani sklápanie z kufra a ani strešné okno sme nedali.
Predsa len sme na auto dvaja a podsttané to bolo vpredu. Ale dali sme pre zadné sedadlá a potencionálnych pasažierov aspoň USB-čka :lol:

A farba... to bol experiment. Áno, auto vyzerá čierne ale keď naň zasvieti slnko, prestupuje šialene tmavomodrá a z blízka je vidieť trblietavé zrnká.
Ukážem na dvoch fotkách.
Marcel
Astra K (ST, MY2018) Innovation, 1,6 CDTI 100kW AT
fixxxer

Marcelova “Buchta”

Příspěvek od fixxxer »

Tu je detail tejto farby laku.Obrázek
Obrázek

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Marcel
Joska

Příspěvek od Joska »

Ahoj, gratuluji také,
tu barvu bych ti i zaviděl, za nás nebyla, ale už jsem si na svojí zlatou zvyknul.

jen doplnění, nevím nic o adaptivním tempomatu, my tam máme jen tempomat a speed control.
Adaptivní je, že ti upravuje sám rychlost, pokud vím, ten náš se v případě přiblížení k autu jen vypne...

a jestli máš bez klíček, tak otevírání zadního víka máš kopnutím, klíčkem atd. je to vidět i na řidičových dveřích - tlačítko na otevírání a nastavení výšky pátých dveří. Nevím jaké jiné tlačítko měl kolega na mysli.

Tak hodně příjemných kilometrů.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
fixxxer

Příspěvek od fixxxer »

Joska píše:Ahoj, gratuluji také,
tu barvu bych ti i zaviděl, za nás nebyla, ale už jsem si na svojí zlatou zvyknul.

jen doplnění, nevím nic o adaptivním tempomatu, my tam máme jen tempomat a speed control.
Adaptivní je, že ti upravuje sám rychlost, pokud vím, ten náš se v případě přiblížení k autu jen vypne...

a jestli máš bez klíček, tak otevírání zadního víka máš kopnutím, klíčkem atd. je to vidět i na řidičových dveřích - tlačítko na otevírání a nastavení výšky pátých dveří. Nevím jaké jiné tlačítko měl kolega na mysli.

Tak hodně příjemných kilometrů.
Dobrý večer.

Ďakujem za prianie. Zatiaľ všetci pradieme spokojnosťou:)

Poviem to takto - dali sme tam všetko podstatné, vrátane adaptívneho tempomatu, ktorý zatiaľ iba raz nefungoval - PP vypísal - dočasne nedostupné. Asi zmrzol, keď je v tieto dni a noci tak chladno :lol:
Ale pracuje naozaj pozorne a presne!

Nuž a píšeme tu o tlačidlách integrovaných v kľučkách dverí, ktoré su v mojom prípade iba na predných dverách a nie aj na dverách pasažierov, čo je naozaj zaujímavé. Cez týždeň skúsim zistiť, prečo je to tak, lebo v prípade PEPS boli tieto tlačidlá automaticky na všetkých dverách.

Farba - bolo ťažké vybrať. Mne sa páč aj Tvoja, páči sa m najmä tá nová červená a pôvodne sme chceli tú modrú, čo už nie je v cenníku a práve táto farba ju nahradila. Tak sme vybrali túto, resp. som bol prehlasovaný :lol:
Marcel
Joska

Příspěvek od Joska »

Jo z venku, toho jsem si nevšiml - stříbrná tlačítka na klikách, to by ti měl říci prodejce. Je to divné.ačkoli pochopitelné, z 99 % otevírá řidič.

Jinak nedostupné je proto, že nevidí kamera za čelním sklem, hodně foukej na čelní sklo...taky se mi to stává.

Co se barvy týče asi největší problém u auta. Motor, výbavu, to vše bylo skoro hned vybráno,

Co sedačky, máš AGR, dnes toho lituju asi nejvíce, že jsem je tam nedal.
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
fixxxer

Příspěvek od fixxxer »

Joska píše:Jo z venku, toho jsem si nevšiml - stříbrná tlačítka na klikách, to by ti měl říci prodejce. Je to divné.ačkoli pochopitelné, z 99 % otevírá řidič.

Jinak nedostupné je proto, že nevidí kamera za čelním sklem, hodně foukej na čelní sklo...taky se mi to stává.

Co se barvy týče asi největší problém u auta. Motor, výbavu, to vše bylo skoro hned vybráno,

Co sedačky, máš AGR, dnes toho lituju asi nejvíce, že jsem je tam nedal.

Ahojme.

Začnem od konca...
AGR to bola jedna z podmienok pri konfigurácii. A za tých 550€ pre oboch to rozhodne stálo.

Adaptívny tempomat nemá (pokiaľ si správne pamätám popis v manuále) nič s kamerou. Ten je za znakom "Opel", čím som "prišiel" o ten pekný, vystupujúci 3D znak a ja tam mám iba 2D, plochý znak. A navyše, tu v Bratislave je totálne sucho a mrzne a žiadne zrážky cez víkend neboli, takže aj ten "radarový" snímač asi "trochu zmrzol" :lol: :lol: :lol:
Ale včera už zase fungoval od prvého zapnutia. :-)
Marcel
Mike

Příspěvek od Mike »

Hele moc pěkná barva! Ta se jim povedla. Gratulace. Jinak to bezklíčové odemykání. Na zadních kličkách občas využívám. Hodí se třeba na benzínce, když potřebuješ hodit něco na sedačku vzadu. V podstatě je to ale blbost. Protože tlačítko u řidiče/spolujezdce je jen o kus dál. Navíc jsem začal spíš používat klíček. U toho bezklíče musí zbytek rodiny čekat až doběhnu k autu a nadávají mi, že jdu pomalu. Tak to radši odemknu na dálku. Tak to nemusíš litovat. Fajn je, že se auto po vystoupení samo zamkne. To používám víc a taky odemykání přes onstar a appku v mobilu, manželka nemusí nosit druhý klíč, když chce jen nastoupit.

Jaký máš kola na léto? Budeš mít i poklice, nebo necháš černochy? Já jezdím celoročně Michelin Cross Climate a nic neřeším. Zima není žádná a jezdí se na nich perfektně.
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
fixxxer

Příspěvek od fixxxer »

Dobrý večer Mike.
S tými tlačidlami na dverách máš recht. Bolo by fajn ich tam mať ale ešte som sa nedostal k tomu, aby som zisťoval, prečo tam nie sú. Mám príliš veľa práce :)))
Čo sa toho elektronického kľúča týka...
Ja nemám decká, sme len dvaja, takže ma nikto neuháňa a ovárame si väčšinou naozaj iba kľučkami. Ale občas aj diaľkovým, podľa potreby:)

Farba - ja som chcel pôvodne inú, ale bol som “prehlasovaný” :) Čo už.
Ale aspoň som si vydupal kombi, lebo prvý polrok to bola doma vojna iba o karosársku verziu. Tak už to v živote chodieva ;)

Kolesá - tieto zimáky nechám takto “na černocha”, hoci doma už som začul slovo puklice...
Na leto mám tie isté 17” ráfy, ktoré máš aj Ty na svojej v profilovke.

Takže v skratke takto.:)

Auto zatiaľ ide ako hodinky, absolútne žiadne pazvuky a dokonca ani “rachotenie” kamienkov v blatníkoch zadných kolies nepočuť. Nič. Len ticho a tlmené zvuky pri prejazde nerovností.
Dokonca je podstatne tichšia ako predvádzacia Astra s ktorou som sa zoznamoval minulý rok pred letom.
Ale to bude asi tými odhlučňovacími prvkami, ktoré sú v cenníku dostupné.

Naozaj sa zatiaľ nemôžem absolútne na nič sťažovať.
Ale čas ukáže.

To je zatiaľ všetko.

Pekný večer.
Marcel
Mike

Příspěvek od Mike »

Díky Marceli za reakci. Ještě by bylo zajímavé zjistit další změny. Máš modelový rok 2018, nebo něco vyššího? Celkem by mě zajímalo jak ti funguje vedení v pruzích spolu s adaptivním tempomatem, je to defacto trošku samořízení. U mě se vedení v pruzích moc použít nedá, protože to hraje pingpong od strany ke straně čar. Nový Hyunday i30 má taky vedení v pruzích, ale tam to jede středem. Zajímalo by mě, jestli Opel taky nevylepšil některé funkce.

Máš vedení v pruzích již vyzkoušené? Díky za tvé postřehy.
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Auta členů a RECENZE“