Tu si nie som istý, či rozumiem. Ak myslíš, že napr. po 4och rokoch začneš odpisovať auto, tak to sa myslím dá, ale iba od tej hodnoty, ktorú má auto v čase keď začínaš odpisovať. Spätne sa to tuším nedá, ale musel by som sa spýtať účtovníčky Veď zistíš, keď bude treba. S DPH + nákladmi sa to samozrejme dá, "problém" je, že poníženie daní je super, ale aj tak na to auto treba v konečnom dôsledku zarobiťmattonecz píše:... na druhou stranu to muzes odecist i kdyz to koupis a pak to odepisovat, tusim.
blesk: Neviem. Jedným z dôvodov, prečo sa mi páčila astra bolo to, že je odladená za tých pár rokov, resp. ak nie je, tak sa o tom dočítam. A dočítal som sa, preto som volil motor, ktorý som zvolil. ďalšia vec je, že síce sa opel mrská a stojí to samozrejme nervy, ale v zásade by toto malo byť riešené zárukou = bez dopadu na financie. + si nemyslím, že keby mal napr. matoneecz astru na leasing, tak mu ju vezmú a dajú mu novú. Takisto by sa bránili samozrejme. Jediné, čo by ťa vtedy hrialo je to, že o rok / dva sa auta zbavíš.
Netvrdím, že je to blbosť, nepočítal som to, ale zatiaľ OL nie som naklonený. Nemusím mať každé 2 roky nové auto, takže jedna z výhod padá. Mať poistenie, gumy a servis v cene OL je takisto pre mňa mimo, lebo aj tak mi to žere čas (servis a pneu). A či to platím v splátke za auto, alebo samostatne tam je pracnosť rovnaká. Keby tá cena za OL vyšla výrazne nižšia, ako sú celkové náklady za vlastníctvo auta, tak to má opodstatnenie, ale ako vravím, nepríde mi to, na druhej strane som sa do toho úplne neponáral.
Z toho, čo som videl boli tie ceny vysoké.