Nekvalitní lak + čelní sklo

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

eltuto

Nekvalitní lak + čelní sklo

Příspěvek od eltuto »

Ahoj,
včera při důkladném čištění jsem si všiml, že na laku (hlavně na předních dveřích za koly) máme rezavé malé flíčky. Jsou opravu malé cca dva milimetry, ale je to prostě rez a narušený lak. Asi jak v zimě lítaly kamínky, tak se lak narušil a teď to v těch místech začíná mírně reznout... Je to vůbec možné na přesně rok starém autě?
To samé čelní sklo. Je tam si tak třicet malých dírek, které nejdou ani moc vidět, ale jsou tam... Zase prostě kvalita absolutně v háji.
21.5 jdeme na roční prohlídku, tak jsem zvědav, co mi tam na to řeknou :cry:
Jsem po pravdě dost nasranej.
Astra 2017, 1.0 T Smile
Reklama

sova

Re: Nekvalitní lak + čelní sklo

Příspěvek od sova »

jo, kamínky lítaj... já měnil po zimě čelní sklo (dírka v úrovni očí u řidiče) a v autorizáku 15500,- i s prací, naštěstí příplatkové pojištění čelního skla to komplet uhradilo

kapotu a přední nárazník už mám dírkovaný, njn opel šetří na tloušťce laku
OnMi

Příspěvek od OnMi »

Ahoj,

pokud je to na bocnich dveřích za koly, tak to bude jen poletava rez. Jde o male supinky kovového oteru z brzd, které ulpi na laku a zacinaji oxidovat (reznout). Je to povětšinou povrchova zalezitost. Hlavne je to videt na svetlych lacich. Existuji na to odstranovace poletave rzi a to na mechanicke nebo chemicke bazi (koncentrovany odrezovac). Staci jen hledat polétavá rez (anglicky "industrial fallout", německy "Flugrost") a reseni jiste najdes.

OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Sunman

Příspěvek od Sunman »

sorry, si nasranej na opel na to, že máš lupance na čelnom skle od kamienkov po zime?
myslíš ako že u VW by si to nemal? Zrejme jazdíš cesty kde sa sype kamienkami a možno natesno za inými autami.
Dierky vo farbe - sú značne viditeľné na základných farbách, t.j. biela a modrá kastrólová o tom nie je pochýb. Pokiaľ máš metalízu sú oderky len pri väčších kameňoch.
Hrdza - máš auto garážované? Predpokladám, že áno a že sa o neho dobre staráš, takže pekne do garáže hneď len čo sa v zime vrátiš domov, aby vonku v zlom počasí nehrdzavelo.
eltuto

Příspěvek od eltuto »

Díky za odpovědi. Vím, že kamínky za auty lítají, to je přece normální a pochopil bych třeba dvě velký díry, kdyby to trefil větší kamen.
Ale tady jde o to, že v normálním provozu po roce se objeví takovéto neduhy (najeto 15tis) v takovém rozsahu. V tom skle je opravdu těch malých dírek snad třicet i více.

Každopádně moc díky za odpověď od OnMi, pravděpodobně to bude ono na tom laku. Zkusím to a dám vědět ;)
A auto do garáže nedávám, jenom pro upřesnění.
Astra 2017, 1.0 T Smile
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Tak s nedáváním do garáže děláš dobře!
Nepíšeš ešte aký lak máš. Biela vyzerá po 100tkm ako po paľbe z miniatúrneho guľometu. Skús dlhšie odstupy od áut pred tebou.
Na Insignii som našťastie ešte sklo nemenil ale u Vectier C to boli pravidelne 1-2 ročne. vždy to bol drobný kamienok tesne u rámu. V tvojom prípade je asi šťastie že "dolíky" máš zrejme viacej v strede okna.
olson

Příspěvek od olson »

Tak já mám tu základní červenou (za 5000 ,-)a zatím pohoda a to koukám dost když jsem si to tady pročítal než jsem jí koupil.
Ale spíš přidám jinou zkušenost ,předchozí auto jsem měl ve výrobě ,modrá metalíza a po tak třech měsících jsem se nestačil divit jaké jsou ďubky na laku,ve předu ,ale i na zadním nárazníku.Pak to najednou ustalo a už nepřibylo.
Teď mám skladovku ,která byla nějaký měsíc někde na dvoře a myslím že lak bude v pohodě.
On prostě ten lak chce nějaký čas aby vytvrdl !!!!!!!!!!!! A ono v podstatě 2 měsíce od výroby je asi málo.
Laky7777

Příspěvek od Laky7777 »

Lak potrebuje vytvrdnut - preto sa nedoporucuje chodit do umyvacky s kefami s novym autom.

Dalsia vec, zakladne farby maju tensi lak ako farby metalizovane. Myslim 1 vrstva/3 vrstvy.
Insignia B CountryTourer 2019 1,6 147kW AT6
eltuto

Příspěvek od eltuto »

Já jsem to hledal na netu a je to přesně to jak píš OnMi. Je to nějaká poletavá rez, takže to půjde dolů.
U nás jsou pouze bílé auta, takže jsme nechali tu základní a na tý bílý barvě to jde nejvíc vidět. Takže to není průser...
To přední sklo je ale škoda, že to nic nevydrží. Zkusím to dát potom na pojišťovnu.
Astra 2017, 1.0 T Smile
jardaastra

Příspěvek od jardaastra »

Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“