skus to odmastit a když to nepomůže bud si na skoušku ho od někoho pučit nebo koupit
ja ho bral v kelly stim že jim ho můžu vrátit leč já mám VB 1.6 100koníků a stalo mi čidlo 1200kč
ještě bych pro jistotu prohlíd a očistil veškerý konektory i ten od počítače
Točí, ale nechytne
Moderátor: Moderátoři
Re: Točí, ale nechytne
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
- Reklama
Skusím nejdřív odmastit pokud nepomůže tak si ho půjčím z druhé Astry která mi stojí před barákem kde je to čidlo funkční.
-
Cidlo zmeris osciloskopem ale pokud to vstrikuje benzin a hazi jiskru tak bude v poradku.
W123 240DZypressengrün (zelený Cypřiš),r.v1981,Velur,Klima,El.Anténa Aktualni spotreba
namestek000@seznam.cz
namestek000@seznam.cz
Tak čidlo z druhe astry nevytáhnu, protože ta je starší a je to tam řešené jinak Zkoušel jsem měřit tlak takovým měřičem dělaným "na koleně" ale moc sem toho nenaměřil, tak nevím jestli měřák měřil dobře a jsou špatné tlaky a nebo jestli to má dobré tlaky, ale nezmeřilo to. Naměřil jsem na čtvrtém valci 0,25MPa, tak nevim jestli je to dobrý nebo co, ale někde jsem četl, že to má mít okolo 1,2 až 1,3MPa a lišit se může max o 0,05MPa. Je to divný a když jsem zkoušel měřit tlak na mojí Jawě 555, tak jsem naměřil 0,5MPa a to má 20x menší objem valce
-
kompresni tlak by mel bejt 12-15 baru. Ten tlak je potreba poradne zmerit podle toho pak muzes pokracovat dal v hledani zavady. tak si puc poradnej tlakomer na komprese. jestli si z prahy nebo okoli tak ti ho zapujcim mam jak na benzin tak i na diesel a meri se to s plnym plynem aby tam mohl jit vzduch poradne.
W123 240DZypressengrün (zelený Cypřiš),r.v1981,Velur,Klima,El.Anténa Aktualni spotreba
namestek000@seznam.cz
namestek000@seznam.cz
Tak jsem zase tu s novými poznatky. Namestek000> Děkuju, ale bohužel jsem z opačného konce republiky. Zkusím půjčit někde jinde. Tak je zase výkend a mohl jsem do toho trocha hrábnout. Nejdříve jsem si zase natočil rysky jestli je klíňák zprávně, ale nedomyslel jsem, že tam je převod a dole dvě otáčky jsou nahoře (na vačce) jedna a já dole udělal jednu otáčku dal přesně na rysku a na vačce jsem měl přesně o půlku rysku blbě. Říkal jsme si, že je to blbost, že by to přeskočilo o tolik, ale tak přehodil jsem to, potočil dokola jestli se tam nic nechytne a zkoušel startovat. No samozdřejmě opět nic. No a pak mi to došlo, že to bylo předtím zprávně, takže jsem to otočil zase na zpátek jak to bylo a seřídil rysky na přesno. Zase nic no co by se dalo čekat že. Pak jsem vytáhnul svičky a chtěl si zjistit točením klikou kdy střelí jiskra a zkotrolovat jestli je válec na zapálené svíčce nahoře, jenže takhle to tu nefunguje a musi to mít svoje otáčky. Pak jsem zkusil odpojit čidlo klikovky a jiskra nešla, takže jsem jej zapojil a jde vidět, že čidlo funguje. Jinak jsem si všiml, že mi do dvou válců už zase nejde benzín. Nechápu to. Ještě minul týden mi šlo do všech 4 teď už jen do dvou, tak nevím, ale o co podivnější, že to ani neškytne. Jinak se koupil z nejake bouračky "novej" EGR ventil, ale auto vyblikává pořád stejnou chybu jako s tím starým. Zkoušle jsem i 12V na krajni svorky obou venilů a oba se hýbou. Po vyměně EGR jsem samozdřejme odpojil baterku a nechal asi patnáct minut vynulovat, ale i tak to porad vyblikavá 1405.
Tak jsem včera sundal řemenici na klice a zkontroloval jsem klínek, jak zde někdo radil že může být užvejklý. Je v pořádku.