Ahoj Opláci, mám postarší Astru G 2.0DTI 16v, 74kW (motor Y20DTH) a minulý týden začaly problémy s motorem.
Najednou auto nechtělo nastartovat, po několika pokusech se chytl, ovšem ujel jsem pár km a auto začalo děsně cukat a chcípat. Zvláštní je, že když motor vychladne pěkně naskočí na první dobrou, po zahřátí opět chcípne a už nenaskočí. Žádné kontrolky na pal. desce se nerozsvítí (ani motor, ani servis - nic).
Byl jsem v servise kde měli univerzální diagnostiku - chyba p1220 (kritická systémová chyba)
Existuje podle vás šance, že by to mohlo být něčím jiným než čerpadlem?
Díky
Astra G nestartuje - chyba p1220
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Astra G nestartuje - chyba p1220
a když ti to chcípne teplý, jde to hned nastartovat? nechce se mi hledat co znamená ten kod chyby ale takhle se projevuje i čidlo otáček kliky
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Čerpadlo nee, spíš chyba kolem škrtící klapky, v tomto případě zřejmě snímač polohy...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Ne, jakmile to jednou chcípne už nenaskočí. Až zase za pár hodin (teda nikdy jsem to nezkoušel dřív jak druhý den).vojta píše:a když ti to chcípne teplý, jde to hned nastartovat? nechce se mi hledat co znamená ten kod chyby ale takhle se projevuje i čidlo otáček kliky
Nemožnost opětovného nastartování (až po vychladnutí) by zase nasvědčovala kolegou zmiňovanému čidlu kliky. A tož včil mudruj...
W124 E320 R6 Coupé 1994
p1220 je ale zlyhanie systému regulácie škrtiacej klapky
P1220 není nic o škrtící klapce, na tom motoru ani není.
Je to kritická chyba,
Actual start of injection value is out of range
tak praví TIS, u zavzdušněného motoru se mi to taky objevilo.
Takže vše co souvisí s dodávkou paliva- od nádrže po vstřik.
Je to kritická chyba,
Actual start of injection value is out of range
tak praví TIS, u zavzdušněného motoru se mi to taky objevilo.
Takže vše co souvisí s dodávkou paliva- od nádrže po vstřik.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)